Skip to main content

BUKAN KOPI SEGERA TAPI IANYA 5 DALAM 1

Assalamualaikum...



Minggu yang lesu dengan 1001 macam perasaan.
sampai terabai blog2 kesayangan hamba..
entah apa cerita langsung tak jengah..kan??
sibuk dengan hal ehwal diri sendiri..
nama je suri rumah tapi banyak benda nak buat adik ahkak sekalian..
sat2 lagi,petang ka kami pi blog ampa na,...


Lepas tu dalam dok kalut2 tu mai langau tak tau la dari mana..
dok melewaq kat blog ni..
dah halau pun dok kerumun lagi..kerumun apa entah..
cari taik la tu tapi tak jumpa..
last2 saya pukul guna batang penyapu hilang terus..hahaha..
Langau tu minta perhatian..kurang kasih sayang la kot..

Minggu lepas saya ada daftar JomNiaga Affiliate..
tu pun tak sempat pun nak belek2 apa benda semua tu..
baru daftar ja..tengok la kot sempat dalam minggu ni
saya cerita la pasal JomNiaga ni yang juga salah satu
peluang kita blogger untuk buat duit sikit...



masa awal bulan hari tu dok nekad dah..
lepas ni sehari ada 4 entry..
tapi semalam ja dah kemana dah azam tu..
tak boleh juga nak  buat..
nampak gayanya kena buat sehari 3 entry je la..
Tapi tu la..kalau 3 entry ja tak boleh la..
sasaran tu tak sampai...

Saya tengok ada 2,3 blogger
yang dah terima penulis tamu untuk blog diaorang.
best la.buat macam tu blog sentiasa update..kan??
saya pun nampaknya kena buat macam tu la..
tapi susah nak cari yang sejiwa dan sealiran dengan saya ni..
satgi ada ja yang tak kena..saya ni cerewet..
tapi kalau ada pun best juga..kalau lelaki cemana??
tak la adik ahkak tu bosan baca entry saya ..
sekali sekala ada kelainan bagus jugak..kan??
tengok la nanti cemana??


sekian...

Comments

  1. Nani pun tak boleh nak maintain update entri hari2. Sobsss T_T

    ReplyDelete
  2. sama le bergantung pada masa

    ReplyDelete
  3. Betul nak maintain entry tu kekadang dah kelaut..cuma buat sebanyak mungkin huhhuu

    Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  4. update sendiri jer... hahaha. saya pun sekarang 4 entri sehari. dah tu sekarang blog kedua yg dah lama terabai nak aktif balik. dah jadi 1 hari 6 7 8 entri nak tulis. hahaha

    ReplyDelete
  5. kalau rajin terbit juga 2 n3 sehari tapi biasanya satu jer..

    ReplyDelete
  6. kene rajin jugak nk update blog hihi

    ReplyDelete
  7. Kita nak buat 30 entri sebulan pun payah walaupun rajin update blog hari-hari. Wah, kalau dah langau suka datang ni memang famouslah Kak Diana oi! Langau tak main singgah menyinggah kat rumah pangsa tau! Depa mai rumah banglo jerk. Ni mesti Kak Diana famous ni. Kesian alahai kena pukul pakai penyapu. Serik tak agaknya langau-langau tu ek?

    ReplyDelete
  8. Kita ni lately jarang update entry. Kekangan masa pon yer jugak. Kat umah plak tak der tenet.

    ReplyDelete
  9. Salam, hahaha sy update time ade mood je...kadang2 bila datang rajin, smpai 2,3 entry nak update...jap lagi datang mood ke laut dia tu, mmg hampeh..haha penulis tamu tu ape kak?

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …