Wednesday, 30 September 2015

JURURAWAT DIPUKUL KERANA DITUDUH MENYEBABKAN KEMATIAN BAYI

Assalamualaikum...


Seorang doktor dan jururawat di sebuah hospital di Wilayah Henan utara China  telah dipaksa oleh keluarga bayi yang telah meninggal dunia untuk berdiri sambil memegang bayi tersebut dan memaksa mereka mengakui kesalahan  kerana gagal menyelamatkan bayi tersebut sehingga menyebabkan bayi itu meninggal dunia.


Konflik ini tercetus apabila bayi tersebut demam panas dan meninggal dunia semasa diberi rawatan di sebuah hospital awam di Taikang daerah bandar Zhoukou. Keluarga itu menyalahkan menyalahkan  doktor dan menegaskan pihak hospital  harus bertanggungjawab untuk itu.

Keluarga itu juga menuduh hospital mengubah  rekod perubatan bayi untuk mengelakkan hukuman, tetapi pemeriksa oleh pihak berkuasa  menafikan dakwaan itu selepas siasatan awal.


Bayi itu disahkan menghidap jangkitan saluran pernafasan, jangkitan kuman dan cerebritis selepas dimasukkan ke hospital itu pada malam 26 September, dan kemudian meninggal pada tengahari  27 September.

Keluarga bayi tersebut juga dikatakan marah dan  memukul pekerja perubatan yang sedang bertugas di dalam hospital tersebut.Kejadian menyebakan beberapa ahli keluarga telah ditahan pihak berkuasa.


Mereka juga memaksa doktor dan jururawat yang merawat bayi untuk bergilir-gilir memegang bayi yang sudah meningal itu sambil melaung-laungkan kesalahan jururawat dan doktor tersebut sambil membawa sepanduk yang tertulis "tidak menghormati kehidupan, kembalikan semula anak saya".

Kejadian tersebut mendapat perhatian ramai .dan ada yang turut simpati dan bersedih dengan nasib keluarga bayi itu malah tidak kurang juga yang memberi sokongan  kepada pekerja perubatan di hospital.

**Diaorang ni kalau bab2 mati ni macam susah sangat nak terima.Bagi diaorang mati cuma untuk orang tua sahaja kot...Susahnya jadi jururawat


sekian..

TAK HABIS-HABIS HADIAH SMARTPHONE..

Assalamualaikum...



Dalam setahun dua ni banyak syarikat2 besar yang buat
 kontest mesti akan sediakan hadiah smartphone.
Ini lah satu2 nya hadiah yang boleh menarik ramai
orang untuk sertai peraduan tu.

Bukan senang nak dapat smartphone yang harga 2-3k sebuah..
Lagipun setiap masa smartphone ni ada keluaran baru.
agaknya sebab tu la ramai yang suka bila
sebut hadiahnya ialah smartphone.

Tapi saya rasa dah tiba lah masanya kita tukar lah sikit hadiah tu.
Memang smartphone tu best
tapi kalau bagi benda yang lebih bernilai dan kekal
bernilai setiap masa sampai bila2 kan lagi best.
Contohnya Emas.
Ini hadiah yang paling best bagi saya.hhahaha..
banyak tau kelebihan simpan emas ni.
bayangkan lah kalau dia tawarkan hadiah emas yang berharga 3k..
ok..tak payah lah yang RM3k..banyak sangat..bagi yang rm1k je..
Allah..Syurkur la..heheheh


Saya ada terbaca satu status dari wanita ni..
katanya kalau ada duit jangan lah minta kat suami tu beli emas.
Kan lebih baik simpan duit tu...katanya...
tak percaya??tengok bawah ni..


bersangka baik..post ni tahun 2014 dan mungkin time ni minda dia mengecut.


Ermmm...macam tak logik je kata-kata dia ni..
duit kalau simpan bukan boleh membiak pun..
tapi emas.harga nya boleh naik bila2 masa je..
jadi fikir2 lah ye..

Duit yang kita nak guna untuk rancang jalan2 makan angin waktu jerebu ni
apa kata kita buat beli emas..habis jerebu kita enjoy la..
Nak tahu berapa  kadar harga untuk awak jalan2 selepas musim jerebu ni
meh la klik sini..MURAHH!!!MURAH!!MURAHH!!!


sekian...

SEBENARNYA KITA BOLEH DAPAT SAREE DENGAN HARGA MURAH

Assalamualaikum..

Saya belum ada kain saree ..
Ramai kawan2 saya yang minat saree kan?kalau tak salah Cikgu Azrine pun suka kot..
kalau suka saree macam cikgu tu boleh la jenguk2 facebook Saree Original ni..
Murah je..tak de la sampai ratus2 .



New ready stock! New design!
Sama sedondon!!
Kain Saree cantek ORIGINAL dari India! 😎
• Kain cantik
• Licin
• Lembut
• Tak panas
• Tak perlu lining




Panjang 6 meter, bidang 45.
Harga sepasang RM 95
*harga untuk belian borong (minimum 4 helai): RM 68

Semua kain Ready Stock!
Postage ke Malaysia dari India ambil masa 10-14 hari.

 Whatsapp +60107110819
Facebook : Saree India
Instagram : @originalsareecantik

Nampak??beli borong dapat harga lagi murah...Lagi mau tunggu ke??
satgi bincang2 dengan kawan kat meja sebelah ye..heheh


  sekian...

CARA MUDAH BUAT DUIT DENGAN BLOG

Assalamualaikum....

Pengumuman!!pengumuman....siapa yang mahu .....hhehhe..
cam lirik lagu je....:p
Saya bercadang esok saya nak buat GA.
siapa mahu jadi salah seorang penaja sila pm atau email saya ye..
pm kat fb la mudah sikit.
sambil baring2 pun saya boleh balas.
Kalau email lambat sikit saya balas sebab saya tak pandai baca email kat phone..heheheh

GA ni esok tau...
buat cepat2 selesaikan cepat2...heheheh.
Syarat nya nanti kita bincang la bila awak dh pm saya ye.

Ok..macam biasa pagi2 kita buat entry semangat.
Apa benda yang boleh buat kita bersemangat??
ye betulll...DUIT.ekekek...

Ini salah satu cara saya cari duit..

ada 4 lagi komisyen yang sedang berbaris untuk pengesahan..heheh


Dengang Affiliatte setiap bulan duit saya masuk.
Sejak saya mula mendaftar dengan Sweet Muslimah
memang setiap bulan saya ada income daari blog.
memang tak banyak..tapi kalau campur dengan duit lain kan banyak tu..
selagi ada peluang buat duit jangan dilepas kan.
Bukan susah pun..tulis entry atau letak je banner Sweet Muslimah  tu.
lepas tu goyang inul..sedar2 je duit masuk.

Macam saya dengan Sweet Muslimah  ni bukan setakat saya letak banner je..
Entry pun saya tulis juga..sebab tu jangan pelik
kenapa awak join affiliatte Sweet Muslimah  tak dapat apa tapi
saya pulak boleh dapat komisyen lebih dari sekali.]

Berminat nak join Affiliate Sweet Muslimah
jangan lupa klik kat sini (Sweet Muslimah) dan mula lah mendaftar.

Sekian..



Tuesday, 29 September 2015

KENAPA SAYA TUKAR KOTAK KOMEN SAYA?

Assalamualaikum...



saya dah tukar kotak komen saya kepada yang lebih baik..
Baik untuk saya dan dah tentu baik untuk kawan2 yang rajin komen2 jugak..
Mungkin ada yang rasa ianya nampak rumit tapi percaya lah..tidak..
Awak cuma letak URL blog awak dan komen kemudian tekan submit comment..dah siap..

Bukan bermakna yang sebelum ni tak baik..
Cuma yang sebelum ni macam kurang adil untuk blogger yang datang blog saya.
Nak balas2 komen pun tak boleh..
lepas tu bila nak balas kunjungan rakan blogger
saya kena klik banyak benda baru sampai ke blog awak.

kenapa saya kata baik untuk awak..
sebab kat sini bila awak komen akan
keluar entry terbaru awak.
Sekurang2 nya dapat la mempromosikan entry yang awak tulis.
Dan sekaligus meningkatkan pageview dan jumlah pelawat untuk blog awak.

Mana tahu lepas baca entry saya orang nampak pulak entry awak
dengan tajuk yang menarik dan best terus dia klik..
tak ke menguntungkan awak??
jadi kalau nak promote entry awak secara percuma di blog saya
rajin2 la komen ye..

Saya nak promote blog awak2 dalam post saya setiap hari
memang tak mampu sebab awak semua ramai..
Saya memang terharu sebab ada yang setiap post saya dia
tak pernah terlepas untuk komen dan baca,
jadi ni mungkin ini sebahagian cara paling kecil saya untuk balas budi besar awak..


terima kasih  Untuk  Fariq Jalil yang bertungkus lumus buat kotak komen ni keluar


sekian..

BLOGGER SERBA TAK KENA. .KRITIK MAJLIS PERKAHWINAN RAKAN SUAMI

Assalamualaikum...

Bagi kebanyakan orang majlis perkahwinan adalah satu saat yang sangat penting kerana majlis tersebut boleh dianggap bersejarah dalam hidup pasangan pengantin.Pada hari tersebut segalanya mestilah dalam keadaan sempurna demi kepuasan pasangan pengantin dan juga tetamu terutamanya.

Seorang blogger singapura , Juli Bun Bun yang satu masa dahulu pernah kisahnya menjadi viral kerana kesilapan menggunakan produk kecantikan hingga merosakan wajahnya kini sekali lagi menjadi viral apabila dia mengkrtitik majlis perkahwinan kawan nya sendiri



Juli bukan sahaja mengkritik kereta yang digunakan untuk membawa pasangan pengantin malah keseluruhan majlis tersebut ada sahaja yang dilihat tidak kena hinggakan kritikan nya mengundang perasaaan kurang senang pembaca dan pengikut laman sosial nya.Ramai yang menganggap kritikannya agak melampau dan terlalu melebih-lebih.









Apa pendapat korang kalau ada antara tetamu majlis korang yang macam ni.Memang sekali tu je la kita jemput..kan?kritik depan2 kita tak pe lagi..Ni siap canang kat laman sosial memang tak boleh nak dimaafkan.Apa dia ingat dia dibayar ke untuk review majlis kawen orang tu..ahhahah..

Dasar blogger..semua nak review..kan??Korang jangan buat macam ni tau.Tak pasal2 je nanti dari kawan menjadi lawan.Memang zaman It ni saya jumpa ramai orang macam ni.Bila dia rasa apa yang dia tulis tu ramai baca ,mula la dia nak tulis benda yang bukan2.Alasan nya pemikiran dia berbeza dan tak sama dengan orang lain sebab tu orang suka baca tulisan dia.Padahal orang baca sebab seronok tengok kebodohan dia.Kat malaysia pun ada Juli Bun BUn jugak..tapi versi lelaki..cer teka siapa???hahahahah

sekian..

NAK KUCING YANG ADA AKAL MACAM MANUSIA MEMANG TAK JUMPA LA...

Assalamualaikum...


Bagi peminat2 kucing,kalau cerita pasal kucing sehari suntuk pun tak habis..
Macam adik beradik saya la..bila berkumpul , sembang kucing mesti ada..
lepas tu ,itu lah topik paling lama yang dibualkan..
Campur sekali dengan babak2 menggomol kucing dan test kucing2 punya
kelincahan dan kecomelan diaorang..eheheh
Saya bela kucing sejak zaman sekolah lagi..
Kucing pertama nama Zack..yang kedua nama Bulat,
yang ke tiga nama Meow dan sekarang nama Cici...

Tak mau cerita pasal kucing sendiri sebab nanti tak habis sampai 4,5 perenggan..
nak cerita pasal kucing orang..

Saya baca kat blog Yui,dia post pasal nak minta sesiapa ambil kucing untuk dijaga
tapi tak de siapa yang berminat.
Sebab kucing tu kucing jalanan dan kucing biasa2 je.
bagi sesetengah orang dia nak bela kucing2 mahal dan berbulu tebal saja..
Yang biasa2 ni kalau jumpa tepi jalan pun dia tolak dengan kaki je..
ada sesetengah tu ,  dia hentak2 kaki dia supaya kucing tu takut dan lari.
dia buat macam kucing tu datang nak makan kaki dia je..
Lagi jahanam bila kita bagi kucing jalanan ni makan , kita pulak yang kena marah.
katanya ia akan buat kucing tu tak mahu kemana2?


Saya pernah jumpa orang yang bila dia tengok
kucing tu garu2 muka pun dia rasa macam jijik sangat.
Yang awak garu2 badan awak tu ingat tak jijik ke?
gosok2 hidung awak lepas tu  seluk  plastik jajan kawan sebelah.
lagi dasyat dia punya jijik tu..
tu la sikap manusia..kalau kucing buat jadi salah..
kalau dia yang buat tak pe pulak..

Kucing tu sejenis haiwan.dia bukan manusia.
kalau akal dia macam manusia ,awak nak ke pi kerja
tengok2 majikan awak ialah seekor kucing..
Ataupun peluang anak awak nak masuk universiti tipis sebab
anak  nak kena bersaing dengan kucing..



Untung la setakat kucing tu mengiau2 mintak makan  dari bawah meja je..
Itu je yang dia mampu buat.
tak de la sampai tahap dia tahan taxi ikut kita dari belakang sampai ke rumah kita.

Tak kan jatuh miskin la kalau setakat  belanja whiskes harga 5-6 ringgit tu
untuk kucing jalanan ni..sebungkus tu diaorang boleh makan ramai2..
buat baik bukan dengan manusia je..
tapi dengan haiwan pun kena juga..itu tanggungjawab kita...
kalau  cuma nak buat baik dengan manusia je nampak sangt
kita ada niat lain kat orang tu..


Bukan nak suruh di timang2 kucing yang kita jumpa tepi jalan tu..
cuma jangan pandang dia dengan perasaan jijik..berilah sdia makanan kalau mampu
Dia pun ada hak untuk hidup,
itu saja...

sekian..

Monday, 28 September 2015

JANGAN LUPA CASHOUT DUIT NUFFNANG DAN ENTRY YANG SENANG NAK DAPAT PAGEVIEW TINGGI.

Assalamualaikum...

Hari ni rutin harian  bermula macam biasa..
Hari ni jugak dah kena start blogwalking la..
Sejak raya haji tu mana ada bw sangat pun..
Macam tu la saya ni kalau anak-anak2 ada kat rumah..
Ada je aktiviti nak dibuat bersama..

Tambah pulak dapat anak yangkreatif macam Maisara.
Datang angin dia ajak buat rumah kotak..
Tetiap angin bertukar diajaknya buat origami..
Datang angin kus2 dia ajak main puzzle.
Dah la ibu diaorang ni masih berjiwa kanak2.
Mana mampu nak menolak.hahahh

Jangan lupa harini juga hari yang sesuai kalau
Nak cashout duit nuffnang.
Sampai hujung bulan ni saja ye.
Jangan terlupa pulak.
Kalau lupa kena tunggu hujung bulan depan la nampak nya.

Beberapa hari lepas ada yang bertanya pada saya
Macam mana nak dapatkan pageview yang tinggi setiap hari,
tapi tak mau tulis cerita2 panas dan gosip artis.
Mudah je..saya tahu bila dia tanya soalan ni
Dah tentu  dia tak berminat nak ber SEO ..kan??

Jadi apa yang saya cadang kan..
Tulis je resepi masakan..
Itulah cara paling mudah nak dapat pageview tinggi
Malah pelawat yangmasuk juga bukan untuk sehari dua tapi selama nya.
Yang penting jangan lupa masuk kan keyword2
Yang sesuai dalam entry resepi tu.

Saya nak tulis panjang2 pun
Nanti malas nak baca..kan??
Kalau tak paham pm atau whatsapp  la..
Tu pun kalau sudi..no tel ada kat tab atas di bahagian 'ads'.
Ada orang kata dia takut nak pm saya ni sebenarnya
Sebab dia rasa saya garang..
Wah!! macam tahu2 je saya makan orang..
saya suka bahagian pipi..
Ahahhahah

Sekian...



FACE MASK MURAH UNTUK KANAK-KANAK

Assalamualaikum...

Ramai yang bertanya kat mana saya beli face mask ni?
Face mask ni saya dapat dari satu online shop..
Maisara kerap selsema dan batuk jadi mudah dia nak guna untuk pakai pi sekolah..
 sekarang musim jerebu jadi face mask ni sangat berguna untuk anak-anak saya.
Kami tak de la keluar kemana 2 musim jerebu ni tapi kadang2 anak ni nak ikut ayah ke kedai la..
jadi memang perlu sangat face mask ni.



Dibuat dengan fabrik yang tebal.
dia jahit berlapis jadi tahan lama la..dah basuh berulang kali pun masih tahan lagi..
dia punya tali yang letak kat telinga tu pun bukan getah.
tapi fabrik biasa.jadi jangn risau kalau takut telinga anak sakit.
Biasa kalau gerah memang sakit dan jadi merah2 telinga..kan?
tapi yang ni tak.sedap je pakai..setakat ni anak saya tak de merungut 
sakit telinga ke apa..



Sebaik nya beli la 4,5 face mask untuk anak..Sebab murah je..
satu ni harga dalam 5-6 ringgit saja.
kalau nak bagi anak pakai yang pakai buang tu ,
sesetangah anak tak suka sebab tak cantik ..kan??
tapi yang ni kita boleh bagi dia pilih mana satu dia nak..
senang dia boleh tukar2.bukan berguna time jerebu je, tapi kalau anak naik motor pun boleh pakai.
time dia orang selsema  pun kita nak keluar boleh bagi dia pakai jugak.. 

pada yang berminat boleh 

whatsapp : kak Nisa :016 6202642

blog : http://facemask4all.blogspot.my/

Sekian..

RESEPI DAGING BAKAR DAN AIR ASAM YANG MUDAH DAN SEDAP.

Assalamualaikum....

Mesti ramai yang dapat daging korban ..kan?? rumah saya ni cuma saya dan suami je yang makan daging beriya-iya..kalau buat daging  bakar dan air asam lagi la anak-anak tak pandang .Buat sup anak2 makan sikit je..Dia orang lebih suka makan ayam.Sebab tu kalau beli daging sekilo punya la lama nak habis.hahah..Saya pulak jenis tak suka makan benda sama je..saya lebih suka ikan.

Oleh sebab kita ada lambakan daging untuk bekalan sehulan dua ni..Maka kita buat la makanan yang paling suami suka iaitu daging bakar dan air asam.Ada orang dia rebus je daging tu..kan? Tapi suami saya dia suka kalau lepas rebus di bakar sikit .

Untuk air asam, saya guna cara paling senang nak buat.heheh..ada macam2 versi air asam ni .Tapi kegemaran kami dah tentu yang diletak kan sedikit kerisik.Kena dengan daging dan kalau dengan ikan bakar pun lebih sedap.




Jom kita tengok cara buat daging bakar dan air asam versi saya.daging bakar air asam yang paling simple tapi paling sedap.Saya sediakan resepi ni untuk makan sekeluarga anggaran dalam 1/2 kilo daging ye..

Bahan-bahan

1/2 kilo daging 
1 biji bawang besar 
20 tangkai cili padi
2 biji tomato
1 sudu belacan
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil gula
2 cawan air asam jawa
1 sudu besar kerisik

Cara-caranya..

Jadikan daging dalam 3 bahagian dan rebus selama 30 minit..kemudian angkat dan tos.Lumur daging dengan garam dan kunyit.bakar dalam 15 minit.

cara buat air asam.

Hiris bawang besar,tomato dan cili padi . Ambil dalam setengah bahan2 yang dihiris ni kemudian kisar bersama garam,gula,belacan, kerisik  dan air asam jawa..campurkan bahan kisar dengan lebihan bahan yang dihiris tadi...dah siap.!!

nak makan hiris  lah daging yang dah siap bakar tu dan hidangkan dengan air asam.

Mudah kan??
selamat mencuba...




sekian..

AKTIVIS BERKEMPEN MENENTANG PENYEMBELIHAN HAIWAN DAN PRODUK BERASASKAN HAIWAN

Assalamualaikum...

Paris- sekumpulan aktivis mengadakan protes di jalanan dengan berbaring sambil badan mereka dilumuri cecair merah sebagai menentang sebarang aktiviti penyembelihan haiwan dan pengambilan daging sebagai salah satu makanan .

Kempen tersebut telah dimulai sejak tahun 2009 yang mendesak untuk menghapuskan amalan pengambilan daging.Protes berlangsung di Place du Palais Royal  dengan harapan orang ramai dapat merasai kesakitan yang dialami haiwan-haiwan ini apabila disembelih.





Bagi saya ini lah kempen paling mengarut.
Orang yang makan daging tak pernah paksa vegetarian ni untuk makan daging kenapa pulak diaorang nak paksa orang lain supaya jangan makan daging...
Mungkin kucing atau anjing diaorang pun makan sayur agaknya..heheh...


sekian...

Sunday, 27 September 2015

CUKUR BULU KUCING , FIZO OMAR DI KECAM

Assalamualaikum..

Bukan senang nak bela kucing.Nak kena jaga makan nya,keselesaan nya dan yang penting sekali kena tahu tahap kesihatan nya.Kalau tengok dia lain macam tak aktif macam biasa kena la di bawak jumpa doktor.jangan biar je..kalau jadi apa2 nak nangis pun tak guna ..kan??

Ramai selebriti yang bela kucing.salah seorang nya ialah Fizo Omar.hari ini Fizo ada memuat naik gambar seekor kucing bernama  Goki dalam keadaan bulu nya di cukur.


Caption yang ditulis oleh Fizo Omar :-

fizoomar "Goki bertukar menjadi singa... Nilah hasilnya setelah di 'lion cut' kan... Sebiji mcm singa..tp mcm ksian plak badan dia xde bulu.. Mcm best kan.. Bila kucing nampak mcm singa..jgn garang mcm singa sudah lah si comel ni.."


Namun gambar tersebut mendapat kritikan ramai kerana menganggap ianya tidak sepatutnya dilakukan.
Ramai yang berpendapat ianya amat kejam kerana bulu kucing tersebut berfungsi untuk melindungi kucing dari cuaca sejuk


Walaupun sudah dijelaskan ianya disebabkan keadaan Goki yang mengalami masalah kesihatan hingga menyebabkan bulunya gugur namun masih ramai berpendapat ianya boleh dielak kan dengan pengambilan ubat dan bukan dengan cara mencukur bulu kucing tersebut.

Nampak memang kesian..kan??tapi mungkin mereka ada alasan sendiri kenapa bulu kucing ini  terpaksa di dicukur.


Sekian..

Saturday, 26 September 2015

DEKORASI GAYA MEWAH DAN MODEN UNTUK BILIK KANAK-KANAK PEREMPUAN

Assalamualaikum...

Dekorasi bilik tidur yang betul sememang nya penting untuk perkembangan anak-anak kerana masa mereka berehat dan bermain adalah didalam bilik jadi ianya memang memberi kesan pada mereka
 Menghias bilik anak-anak juga adalah perlu mengikut kemampuan dan kesesuaian dengan peribadi si anak.

Tumpun dekorasi tidak semestinya hanya pada katil tapi juga keseluruhan nya ..dari pemilihan warna dinding hingga lah permaidani.Dibawah ini disertakan sebahagian idea dan contoh menarik yang kawan-kawan boleh ikut dan mungkin memberikan idea untuk bilik anak perempuan.



Ruang santai  seperti diatas boleh disediakan jika bilik mereka mempuanyai ruang yang luas.
Dan ia mungkin menjadi ruang kegemaran anak-anak anda.


Tidak semua kanak-kanak perempuan suka kan warna merah jambu.
Gunakan warna lain yang lebih lembut seperti putih  , cream , peach atau ungu.


Pemilihan katil yang mengambar kan peribadi anak perempuan sedikit sebanyak akan membuatkan mereka  berasa lebih selesa diruang mereka sendiri.






Zon santai atau ruang yang membolehkan anak-anak gunakan untuk membuat aktiviti lain perlu dititik beratkan juga.
Pastikan perabot yang dipilih diruangan ini tidak membahayakan dan bersesuaian dengan peringkat umur anak.



Jika anak mempunyai bilik air mereka sendiri pastikan barang2 yang diletak kan di dalam bilik air mereka mudah di capai dan tidak dibuat dari kaca atau bahan yang 
membahayakan mereka.Pilih perabot dari kayu untuk menonjolkan ciri mewah dan moden.



salah satu perkara penting untuk gaya moden dan mewah ialah pemilihan lampu siling.
Lampu yang sesuai adalah yang seakan-akan lampu kristal .
penggunaan lampu ini akan membuatkan bilik lebih nampak mewah.





Kebanyakan anak perempuan suka berangan-angan
dan pemasangan kanopi diatas katil dengan diletak kan bantal yang banyak 
akan membuatkan perasaan harmoni.
Sesetengah anak-anak beraasa lebih selamat dengan kanopi dan bantal yang banyak.




Warna dinding yang sesuai dengan gaya moden dan mewah untuk anak perempuan adalah warna2 yang 
boleh membuatkan ruang bilik anak perempuan menjadi luas.Untuk lebih mudah
gunakan kertas dinding dengan corak geomatrik dan motif yang besar  .pastikan juga ianya sesuai dengan hiasan lain bilik anak anda.


Semoga entry ini memberi sedikit idea dalam pengubah suaian bilik anak perempuan anda..

sekian..