Tuesday, 4 August 2015

TIPS DAN TRICK ATASI PARUT DIWAJAH DENGAN SEKELIP MATA..

Assalamualaikum...

bukan muka saya!


Banyak nya bintik2 macam ruam kat dahi saya ni..
Ni la jadi bila banyak sangat makan kuih raya,makan rendang,
makan lemang..yang berminyak2 tu memang sedap..kan??
Sebelum makan tu dah tahu dah akan jadi macam ni..
Tapi bagi alasan kat diri sendiri..
"ala..setahun sekali.."
tak tahu nak hilang kan biji2 kat muka ni akan ambik masa
sampai 2,3 bulan..ha!padan muka..heheh

Dulu kan masa zaman baru tumbuh jerawat,
ruam kecik2 ni memnag macam kekal je kat muka..kan??
sampai tak tahu nak buat apa jadi
pi gatal2 tangan picit la,garu la..
sudah nya berparut2 la muka tu...
hehe..

Tapi....
sekarang dah macam2 cara boleh kita guna supaya
orang tak nampak kesan parut jerawat kat muka kita nih..
cara yang betul nya guna produk la..
ambik masa sebulan dua ,jaga makan,disiplin,mesti muka jadi ok..
Tapi kalau nak cara yang cepat sekelip mata,
boleh la rujuk kat sini...(cara cepat mengatasi parut di wajah)
mana tau berguna salah satu nya untuk awak..
selamat mencuba..


sekian..

7 comments:

  1. Hehhehehe.. Tak tahan mesti nak picit juga..

    ReplyDelete
  2. risau tengok..hari hari tengok cermin..

    ReplyDelete
  3. nak tak nak kena sabar le nak tunggu parut tu hilang.huhu

    ReplyDelete
  4. ramai tutup dgn make up je...rsenye cm ta elok utk jgka msa panjang kan

    ReplyDelete
  5. Adakalanya saya rasa untung sangat orang yang kulitnya tak putih. Takda jerawat, tak nampak jeragat. Tapi kalau spesies putih melepak, jerawat timbul satu pun dah havoc. Memang jelas nyata terselah tak tahu nak sembunyi kat mana!

    Nasib baiklah dah tua-tua nak hampir kertu ni, jerawat ke, ruam-ruam kecil ke dah tak sudi nak hinggap kat muka lagi tapi jeragat pulak dah pandai take over!

    ReplyDelete
  6. sllu jerawat ayu ni timbul bahagian2 dahi
    so cover dgn tudung je
    hehehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();