Wednesday, 12 August 2015

SEBAB TU ORANG PEREMPUAN JANGAN DEKAT DENGAN SUAMI ORANG

Assalamualaikum...



Kesian artis yang suami nya tengah jadi bahan cerita orang sana sini..
Terpaksa berdepan dengan soalan2 dan kata2 yang kadang2 menyakit kan hati.
"betul ke suami awak layan perempuan lain..?"
"awak tak patut kawen dengan dia dulu..."
"Teruk nya perangai suami awak.tak sedar diri.."
"awak cepat2 la pasang badan..biar suami tak lari.."

Alahai..kalah pakar kaunseling rumahtangga diaorang punya ayat tu..
Ada setengah komen2 tu datang dari orang yang tak padan dengan rupa.
erm..kata kat orang memang sedap.
tapi kalau sendiri kena baru tau apa rasa dia.


Tak kurang jugak dengan yang pihak perempuan yang satu lagi,
yang didakwa mengganggu rumahtangga orang.
Niat sebenarnya nak bagi pengajaran kat suami orang tu supaya
jangan suka menggatal tapi tersilap langkah dia pulak yang kena kecam..
Dah tentu2 100% orang akan menyalahkan awak juga.

Tak kira la awak di pihak yang benar,dipihak yang
sepatutnya menuntut keadilan tapi di mata orang lain,
kesalahan nya akan diletak kan pada awak.
"perempuan murahan.muka tak cantik ada hati nak kat laki orang."
"tak de job..sebab tu guna cara kotor nak cari job.."
"nak popular pun jangan la guna cara ni.."
"sengaja nak meruntuhkan rumahtangga orang.."
kesian kat awak..

Sebab itu jangan lah sesekali melayan laki orang..
nak berbual2 ke nak berchating ke,jangan la dengan laki orang..
Cari la orang lain untuk dibuat kawan..bukan dengan laki orang
sebab apa yang buruk jadi nanti
awak yang akan dipersalahkan..

Yang isteri tu  kalau dia dah sayang kat suami dia
memang dia tak kan cakap suami dia salah..
hujung2 dia,isteri dia mai tarik rambut awak .
Orang lelaki rilek je dengan berani tak mengaku apa yang dia buat.
terus semua orang percaya..Awak si gadis jugak yang dilabel perempuan gatal.

Ada satu komen saya nampak dia kata biasanya
yang suka layan laki orang ni mesti perempuan gedik..
dia tak nak tapi layan jugak..
erm..betul ke..??

celcom promo>>Call + sms+ internet cuma rm48..cukup murah dah ni..celcom memang terbaik!!

sekian..

13 comments:

  1. Memang tengah panas kes fizz,fara dan almy ni kan?

    ReplyDelete
  2. lelaki tu dah ada record curang.. cuma yang perempuan tu dok dedah motip sangat kan? kalau ikut dr screenshoot dia pun melayan.. ni nak cari publisiti murahan je ni..

    ReplyDelete
  3. Lelaki biasanya memang melayan, tapi tidak bermaksud pun hendak curang. Cumanya tetap disalah anggap juga.

    ReplyDelete
  4. no komen boleh..hahaha jawapan alah artis...FF ni artis klo dia bukan artis org tak ambik kesah...tapi kan...perempuan gedik lah tuh...tak nak tapi melayan

    ReplyDelete
  5. dlm kes2 gini org lbh nampak salah perempuan bukan lelaki...

    ReplyDelete
  6. Fara ni naik lambo dengan laki mana ntah, terus buat2 tak nampak kat member.
    Kawan emma, tp pernah nak caras emma, g hantar gambar tak senonoh kat zizan.
    Ni kes dgn fizz lak, nak sangat glemer cepat.


    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    tepuk sebelah tangan tadak bunyi
    dari pengalaman ambo, "laki orang yang baik akan hormati kita bila kita kata "saya tak ada niat nak jadi bini baru awak".

    Kalau masih kacau, maknanya dia lelaki tak berapa nak baik huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. betul ke cerita nie? entah ler.. laki org jugak yg nk dikejarnya.. tak faham..

    ReplyDelete
  9. Huhu...sama2 gatal..lelaki cuba nasib je tuh..lelaki biasala perangai cmni..yg kita permpuan ni kena jaga adab kita..plg baik xyah nk layn atau test2 power...huhu

    ReplyDelete
  10. dah tau x suka, lg sibuk dok wechat mintak dibelanja.. hahaha..part tu pulak yg di screen capture.. tak malu ke nanti org chop dia perosak rumah tangga + gold digger? huh.. geram pulak kite

    ReplyDelete
  11. Salam, haha awal2 bace conversation diorang pun dah rasa pempuan tu salah jugak..yg g melayan kenapa...konon nak bg pengajaran, patutnya klw nak bg pengajaran sound terus masa chatting tu..ni dah melayan, pastu viralkan..ayat dia pun tgh melayan~ nak belanje lah hape lah, hahahahaha..ke lautttt~

    ReplyDelete
  12. Hurmmmm...sama² gatal dan sama² tak sedar diri lah senang ckp.

    ReplyDelete
  13. Kalau berlaku perkara macam ni memang semua menuding jari ke pihak perempuan. Lelaki senang aje hidup mereka, no komen memanjang. Tak buat, tak betul, kena fitnah.

    Perempuan yang satu lagi pun satu hal. Kalau tak melayan, takdalah orang teruja. Lepas tu boleh pulak nak kata orang goda dia...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();