Skip to main content

PEMINAT MELUAT LIHAT GAMBAR KEITH FOO DAN KIM RAYMOND


Assalamualaikum..

Pelik2 je perangai ahkak2 yang fanatik drama melayu tu..
kalau tengok penampilan boleh dikatakan semua ala2 ustazah..
tengok IG diaorang ,wall Facebook diaorang..
macam ustazah tau..

Tapi kalau tengok pelakon kesukaan nya tu bergambar melekat dada memasing,
bukan main suka..
siap komen sweet la, suruh berlakon sekali lagi la..
suruh banyak kan gambar berdua la..suruh buat video la..
Tapi..kalau lelaki tu bergambar dengan isteri nya tak suka pulak...


 Itu lah yang berlaku kepada pelakon Keith Foo dan pasangan nya..
Kerana terlalu kerap merakam gambar bersama pasangan nya dan memuat naik ke laman sosial 
ada sesetengah peminat rasa meluat dan meninggal kan komen2 yang membuatkan pasangan nya berkecil hati.




kesian isterinya...
Hilang sabar mungkin , membuatkan isterinya meninggalkan komen bagi menjawab tomahan peminat .





kalau tak suka kehidupan peribadi artis tu rasanya lebih baik unfollow je la..
dari pada mengeluarkan komen2 yang memalukan diri sendiri..kan??


sekian..


Comments

  1. Setuju dgn sis.. Tak suka ,unfollow jer..kalau dah tak tahan sangat deactive je akaun sendiri jd tak terlihat lg gambar lain yg mbngkitkan kemeluatan itu. Hehehehe.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori.. Terpublish 2 kali lak sis.. Line KO.. :(

      Delete
  3. Itula kan klau x suka jgn la sibuk2 ambik taw psl hal diorg kan huhu..mcm2 ja peminat2 ni

    ReplyDelete
  4. Ooooh keith foo ni dah kawen ekkk...saya tak tau pun...choiii ketinggalan zaman betul ahkak ni!

    ReplyDelete
  5. alar.. derang jeles tu sebab realitinya hidup derang tak sebahahia gitu.. tu lar pasal..

    ReplyDelete
  6. Macam-macam. dunia artis! hahaha. btw jemput singgah ke blog SM kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2015/08/raya-bersama-yuna-oh-yeah.html

    ReplyDelete
  7. Macam-macam. dunia artis! hahaha. btw jemput singgah ke blog SM kalau sudi :)

    http://santanmanis.blogspot.com/2015/08/raya-bersama-yuna-oh-yeah.html

    ReplyDelete
  8. betul, dorang ni terlalu bebas bersuara, macamla baik sgt,,,

    ReplyDelete
  9. Jangan marah... menteri wanita kita yg berambut cacak tu kata berpeluk lelaki perempuan dlm drama/film tak apa, ia cuma lakonan, hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanye tau sape yg dimaksudkan tu, dia ckp cam tu mungkin sbb dia boyish kot....;-)

      Delete
  10. Biasanya yg tak suka dan gemar mencemuh la yg rajin follow. Ye tak? Cam haters kat blog jugak laaa

    ReplyDelete
  11. Entahlah Dee. Kakak ni memang tak mengikuti perkembangan artis. Macam-macam yg buat org gempar,.

    ReplyDelete
  12. btl kak..
    klu xsuke unfollow je..

    ReplyDelete
  13. buat je cam saya, tak yah nak like ke follow, bukan diorang bagi trafik kat blog kite pon hehehehe

    ReplyDelete
  14. Salam, owhh kuatnya hati mereka yg menjadi artis dan pasangan artis camni kan..kalau aku, mmg xleh tahan..hihi..

    ReplyDelete
  15. huhu..mcm2 skarang ni.. tp yelah..lain org lain patern.. x suka unfollow aje kan..

    ReplyDelete
  16. xsuka jgn tgk.lg pun dia bukan islam..haihh..
    eh toi kan dia bkn islam? huhhhu

    ReplyDelete
  17. dah kahwin ke dia..ingatkan baru bertunang.

    ReplyDelete
  18. dah kahwin ke dia..ingatkan baru bertunang.

    ReplyDelete
  19. kalau tak suka..unfollow je senang.kan?

    ReplyDelete
  20. Tak suka tapi tengok, tapi baca. Kepohci tu namanya. Kalau dah tak suka, janganlah follow. Habis cerita. Hati tak sakit, mulut pun tak penat mengata.

    By the way, KF ni dah kahwin ke dengan KR ni? Ingatkan masih boyfriend-girlfriend lagi!

    ReplyDelete
  21. dah tau xsuka unfollow jela
    dengki la tu tgk orang lain
    aishh macam2 la manusia skg nie
    hgeege

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …