Skip to main content

NAK MAKAN SAMBIL DITEMANI BATMAN DAN SUPERMAN TAK??

Assalamualaikum..

Saya rasa cafe ni tak ramai blogger yang review lagi..
cer pergi try jap..
sedap ke tidak ye??

Tak ramai yang tahu tentang cafe ni agak nya..
Saya tengok kat IG memang nampak menu dia macam best je..
sebab semuanya diilhamkan dari watak2 komik
iaitu Batman dan Superman..

kita belanja gambar satu la..


peminat-peminat Batman dan Superman kena pergi nih.
Saya dengar2 kalau awak ada shopping kat tempat2 tertentu
pun akan dapat rebat untuk hidangan di cafe ni.

Nak tahu lanjut klik kat sini(tempat makan best!!)

sekian..

Comments

  1. wahh pelayan pun pakai baju superhero

    ReplyDelete
  2. Penarik minat budak2 ni, klau da ultromen lgi huhu

    ReplyDelete
  3. Unik..menarik perhatian budak2 ni..

    ReplyDelete
  4. Hehehe takut anak2 tak makan duk sibuk layan watak2 kartun yg diaorang suka nanti hahaha

    ReplyDelete
  5. He he he ... Superwoman tu ...
    Bebudak mesti teruja nih ...

    ReplyDelete
  6. comel ja pelayannya,,btw im blogwalking here,,

    ReplyDelete
  7. Kalau ada ultraman yang satu famili tu lagi ramai suka ..
    Ni daya penarik nak ke cafe ni kan?

    ReplyDelete
  8. rare ni... hehe

    *rupenya dah lama follow blog awak

    ReplyDelete
  9. Salam, pertama kali singgah.. ada kelapangan jemput ke page saya http://comot-pink.blogspot.com/2015/08/teknik-contouring-dan-highlight-by-sdtkc.html

    ReplyDelete
  10. wah siap pakai baju superhero

    ReplyDelete
  11. Wah... Bebudak mesti suka ni...

    ReplyDelete
  12. Salam, hoho best nih!! tunang sy mmg suka movie2 cmni..bolehlah ushar nt..hehe

    ReplyDelete
  13. wahhhh..
    bdk2 suke la ni..
    kak diana nnt dh try review ye..hihi

    ReplyDelete
  14. Budak budak mesti suka ni.....nasib superman pompuan tak pakai bikini, kalau tak bukan anak, cik abg pun suka nak pegi hihi...

    ReplyDelete
  15. Sy rs laa kn faizal tahir antara yg 1st dtg kafe ni sbb dia kn peminat tegar superman ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…