Skip to main content

NAK MAKAN SAMBIL DITEMANI BATMAN DAN SUPERMAN TAK??

Assalamualaikum..

Saya rasa cafe ni tak ramai blogger yang review lagi..
cer pergi try jap..
sedap ke tidak ye??

Tak ramai yang tahu tentang cafe ni agak nya..
Saya tengok kat IG memang nampak menu dia macam best je..
sebab semuanya diilhamkan dari watak2 komik
iaitu Batman dan Superman..

kita belanja gambar satu la..


peminat-peminat Batman dan Superman kena pergi nih.
Saya dengar2 kalau awak ada shopping kat tempat2 tertentu
pun akan dapat rebat untuk hidangan di cafe ni.

Nak tahu lanjut klik kat sini(tempat makan best!!)

sekian..

Comments

  1. wahh pelayan pun pakai baju superhero

    ReplyDelete
  2. Penarik minat budak2 ni, klau da ultromen lgi huhu

    ReplyDelete
  3. Unik..menarik perhatian budak2 ni..

    ReplyDelete
  4. Hehehe takut anak2 tak makan duk sibuk layan watak2 kartun yg diaorang suka nanti hahaha

    ReplyDelete
  5. He he he ... Superwoman tu ...
    Bebudak mesti teruja nih ...

    ReplyDelete
  6. comel ja pelayannya,,btw im blogwalking here,,

    ReplyDelete
  7. Kalau ada ultraman yang satu famili tu lagi ramai suka ..
    Ni daya penarik nak ke cafe ni kan?

    ReplyDelete
  8. rare ni... hehe

    *rupenya dah lama follow blog awak

    ReplyDelete
  9. Salam, pertama kali singgah.. ada kelapangan jemput ke page saya http://comot-pink.blogspot.com/2015/08/teknik-contouring-dan-highlight-by-sdtkc.html

    ReplyDelete
  10. Wah... Bebudak mesti suka ni...

    ReplyDelete
  11. Salam, hoho best nih!! tunang sy mmg suka movie2 cmni..bolehlah ushar nt..hehe

    ReplyDelete
  12. wahhhh..
    bdk2 suke la ni..
    kak diana nnt dh try review ye..hihi

    ReplyDelete
  13. Budak budak mesti suka ni.....nasib superman pompuan tak pakai bikini, kalau tak bukan anak, cik abg pun suka nak pegi hihi...

    ReplyDelete
  14. Sy rs laa kn faizal tahir antara yg 1st dtg kafe ni sbb dia kn peminat tegar superman ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …