Saturday, 1 August 2015

MARAH SUNGGUH FAZURA DENGAN KENYATAAN PEREKA INI.

Assalamualaikum..

Ramai yang tahu pelakon cantik , NorFazura sekarang dah jadi seorang fesyen designer.Mengikut jejak rakan2 baiknya iaitu Rizman Ruzaini dan mendapat sokongan penuh 2 sahabat karib nya ini.Fazura antara designer baru yang akan terlibat dalam Kuala Lumpur Fasion Week (KLFWRTW2015 )yang akan berlangsung tak lama lagi.


Apa yang dikesalkan oleh Fazura apabila , Faizal Hamid yang juga seorang pereka telah memuat naik caption yang mengguris perasaan pereka2 muda ini.Dalam facebook nya Faizal hamid sepeti mempertikaikan bakat pereka2 muda yang bakal terlibat dalam KLFWRTW2015 . 



 "terlihat 'list' pereka yang bakal buat 'show' dalam acara fesyen yang bakal berlangsung bulan ogos nanti ..Jika diamati  'list'nya makin ramai pereka ' instant' yang muncul dalam industri fesyen kita tanpa latar belakang asas seni fesyen yang kukuh so jangan terperanjat jika makin bertimbun ' design ideas' yang ' all over the place'..progress?you tell me..hoho.. -faizal hamid-


Faizal Hamid dikenali sebagi seorang guru bagi ramai pereka2, Rizman juga antara salah seorang anak didik nya.perkara ini membuat kan Fazura kesal kerana bagi nya seorang guru sepatutnya memberi semangat kepada pereka muda,bukan membunuh impian mereka.KLFWRTW2015 belum lagi bermula tapi kenyataan dari Faizal Hamid seolah2 sudah menjelaskan rekaan pereka2 muda ini tidak bagus.



Saya cuma harap Fazura akan jadikan ini sebagai cabaran untuk dia lebih berjaya dan melakukan yang lebih baik supaya cakap-cakap orang tentang bakat dan pengetahuan pereka muda tidak boleh dipertikaikan,Tengok saja penulis2 novel sekarang.ada yang tak ada asas pun dalam penulisan tapi ada karya mereka yang hebat2 dan diangkat menjadi filem dan drama..Yang penting kena usaha..tak semestinya awak kena ada sijil banyak ,baru awak boleh berjaya..tak adil nak nilai macam tu sebab tak semua orang mampu belajar tinggi untuk dapatkan sijil.bagi saya  pengalamn lebih berharga berbanding sijil..

<<<<...nak rasai semua pengalaman ini ni..??jom ke melbourne dengan harga murah dari Air Asia.
sekian..


13 comments:

  1. cabaran sbg designer perlu ditempuhi artis ni dgn sabar...semmoga berjaya.

    ReplyDelete
  2. Itu cabaran awal buat fazura...

    ReplyDelete
  3. As long as rekaan dia cntik..hg ada sijil tinggi gunung pun org bkn tgk kan?

    ReplyDelete
  4. setiap apa yang kita lakukan pastinya ada cabaran

    ReplyDelete
  5. Btl 2..cabaran hidup itu..yg penting usaha

    ReplyDelete
  6. Fazura ni mmg antara wanita tercantik dan berbakat. Hari tu dalam Melodi TV3 ditayangkan video clip nyanyian beliau. Benda yang baik support sajala.=)

    ReplyDelete
  7. xyah sijil pun xpe kot..asalkan ade kepakaran n ape yg die design tu org suke..
    artis kan suke berfesyen..xsalah kot klu die hasilkan ape yg die sukekan..

    ReplyDelete
  8. Salam, susah bila org menilai dgn sijil semata-mata...apapun, koleksi design Fazura ada kat Zalora, certain mmg cantik dan rasa nak beli, cuma tak mampu pulak..haha..all the best Fazura ;)

    ReplyDelete
  9. Semua benda dia nk buat.... Biasa la hidup ni kn penuh cabaran, masa retis blh hadap xkn baru kena tego sikit dh sentap lgpun x sebut nama kn....;-)

    ReplyDelete
  10. Cabaran juga guru terbaik kita.

    ReplyDelete
  11. Kalau ada sijil pun lain-lain tak pandai, nak buat apa. Tetap juga gagal dalam hidup. Ada orang memang berbakat tapi tak dapat nak mendalami ilmu yang ada dek macam-macam sebab. Pengetahuan dan pengalaman itu penting selain daripada usaha untuk memajukan diri.

    ReplyDelete
  12. perlu ke belajar tinggi utk berjaya
    semua atas sekeping kertas je pon
    kalau sijil banyak2 tapi tak praktikan tak kemana jugak kan
    kipidap fazura

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();