Thursday, 13 August 2015

MACAM MANA NAK GEMBIRA KLAU PAGI-PAGI DAH DENGKI KAT ORANG

Assalamuaaikum..



Pagi2 kena buat entry yang positif sahaja..
heheh..ye la tu..padahal hari2 tau nak dengki kat orang je..
eh!!saya tak kata kat orang lain la..
mengata diri sendiri ni..:p




Tapi memang betul tau..
pagi2 patutnya kita cuma melihat.membaca,
dan bersama2 mereka yang sentiasa positif sebabnya
itu lah yang akan menentukan perjalanan kita untuk hari tersebut.
Kalau pagi2 dah dengar cerita fitnah,
mengumpat jenjiran,berdengki kat rakan sekerja ,
kualiti hidup awak dah menurun dan apa yang awak buat hari ni
semuanya sia2..Tak gembira la hari awak nanti..

Bayangkan pulak bila awak datang kerja
ada orang terus mengadu kat awak,si B ni kata awak gitu gini..
Si A pulak datang meja awak dan  laga-lagakan awak dengan si X ..
mesti nak buat kerja pun jadi malas,bad mood,
dan tak mustahil kualaiti kerja pun jadi teruk..
nak kerja pun kena la dalam keadaan gembira..kan??



Jadi pagi2 ni kita kena ceria..kena gembira..
cara paling mudah dengan mendekati orang2 yang ceria,gembira dan sentiasa positif..
Tengok macam artis2 sekarang..
Nora Danish,dan ramai lagi la..baca kat sini..
Walau apa pun yang mereka alami,maki hamun la,
kutukan segala bagai.tapi mereka tetap positif dan gembira
sebab mereka ada orang2 yang mereka sayang yang boleh buat mereka gembira..
Tengok kat sini,ada ramai selebriti dan artis 
yang berkongsi di IG mereka tentang kegembiraan..
Shaheizy Sam pun ada you....heheh..


sekian..





10 comments:

  1. buang jauh2 perasaan x baik kan :)

    ReplyDelete
  2. BERFIKIR POSITIF MELANCARKAN PERJALANAN KEHIDUPAN...

    ReplyDelete
  3. Pagi ni Alhamdulillah good mood. Maka arini saya tulis blog..hehhee

    ReplyDelete
  4. Hari ini hari yg sangat menggembirakan saya kerana matahari masih keluar di sebelah timur dan turun di sebelah barat. Hari yg paling menyedihkan saya adalah bila bangun pagi tanpa matahari atau matahari keluar di sebelah barat kerana amalan dan bekalan saya belum mencukupi...

    ReplyDelete
  5. Mulakan hari dengan senyuman,sy selalu berzikir dlm prjlnan ke pejabat, Alhamdulillah,hati akn lebih tenang..

    jom visit.. suemrsatiewan.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Tak der masa nak dengki ngan orang sebab pepagi dah sibuk dgn kerja office ☺

    ReplyDelete
  7. kena buang jauh2 perasaan dengki ni...klu dalam hati tersimpan rasa dengki ni macam mna gembira kalau rasa dengki menguasai hati...

    ReplyDelete
  8. kena buang jauh2 perasaan dengki ni...klu dalam hati tersimpan rasa dengki ni macam mna gembira kalau rasa dengki menguasai hati...terima kasih atas perkongsian ini sis..

    ReplyDelete
  9. be positif dan jangan dengki kat orang :)

    ReplyDelete
  10. Pagi-pagi kena ceriakan hati. Kalau dari awal pagi hati dah tak ceria, memang hancurlah mood seharian. Takdanya mood ceria tu boleh kembali ke pangkal jalan kalau dah spoiled. Kalau ya pun nak join mengumpat, petang-petang sikit lah ^_^

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();