Tuesday, 11 August 2015

INI CARA DATO ALIF SYUKRI MERAIKAN ULANGTAHUN PERKAHWINAN NYA

Assalamualaikum...

Macam-macam cerita buruk yang orang sebarkan tentang Dato Alif Syukri ni..
Pengasas Dherb yang bukan saja kacak dan kaya ni tapi
dia sangat bersederhana orang nya.
Ada yang kata dia sombong, hipokrit dan banyak lagi cerita tak elok yang disebarkan
tapi dia tak mudah melatah.



Semalam genap usia perkahwinan nya yang ke 8 tahun.
dikurniakan 3 cahaya mata dan isteri yang cantik ,Dato Alif Syukri 
meraikan hari ulangtahun bersejarah mereka bersama2 keluarga.
Dah tentu kita membayangkan sambutan yang gilang gemilang dan dipenuhi dengan bunga-bunga segar,
dengan suasana yang romantik..kan??


Memang begitu lah cara orang kaya meraikan sesuatu..
Dengan hidangan yang enak-enak,
sambutan di hotel dan dipenuhi dengan rakan2 jemputan...


Tapi hakikatnya...
Ini lah cara Dato Alif Syukri meraikan hari ulangtahun perkahwinan nya
bersama isteri..
Hanya di kedai makan bersama anak2 dan pembantu rumah...



Patut lah ramai yang senang dan selesa dengan dato Alif Syukri ni..
kalau nak tahu rambut dia pun dia potong sendiri depan cermin..
tak de pi saloon2 ni..

sekian..

13 comments:

  1. dia pernah susah... sebab tu lebih berjimat untuk masa hadapan...

    ReplyDelete
  2. sempoi je tengok dato aliff ni

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah berjimat dan tidak membazir

    ReplyDelete
  4. Besederhana dalam kemewahan itulah sebaiknya..

    ReplyDelete
  5. Besederhana dalam kemewahan itulah sebaiknya..

    ReplyDelete
  6. Sederhana itu indah.. cuma tak berapa setuju yg company dia taja AF ...

    ReplyDelete
  7. mcm mana baik pon, ada gak org x suka kan.

    ReplyDelete
  8. Bersederhana adalah lebih baik ☺

    ReplyDelete
  9. Salam, hahah dia ni kalau dh mewah, mewah habis...kalau dah simple, simple habis..apapun, depends lah..kot ade duit boleh buat grand sikit, yg xde duit tu buat cara xde duit...hihi

    ReplyDelete
  10. Tengok gambar dia pakai kain pelekat depan kereta idaman yang baru dibeli rasa nak tergelak. Baguslah kalau hakikatnya dia memang mementingkan kesederhanaan walaupun sekarang hidup dalam serba kemewahan.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();