Skip to main content

GAMBAR-GAMBAR ANAK BERUANG PANDA YANG COMEL

Assalamualaikum...

Saya tengok kat facebook kemain ramai yang
tak sabar2 nak tengok baby panda yang baru lahir beberapa hari lepas..
Ada yang dah plan hujung minggu ni nak
pi tengok panda yang tengah berpantang tu..
Kalau nak tengok baby nya memang tak dapat kot sebab
setahu saya anak panda tu kena tunggu 1-2 bulan baru boleh
dideahkan pada umum..

Tapi tak pe..
kalau tak dapat tengok baby panda tu..
meh saya jamu dengan gambar2 comel baby panda ni.
Tengok yang mula2 tu macam geli je nak pegang..
tapi bila bulu dia dah banyak comel pulak..



Ini semua adalah anak2 panda 
yang dilahirkan di Ya'an , Sichuan, China.
Mereka ini didedahkan pertama kali kepada orang ramai pada hari ni..
Lingkungan umur mereka antara seminggu hingga 2 bulan.





Mereka ni memang dijaga rapi
oleh satu pasukan khas yang ditugaskan untuk 
menjaga dan mengawasi anak2 apanda ni.
Maklum la..panda ni haiwan yang cerewet sikit nak di jaga..
Kos nak jaga pun tinggi..bukan macam jaga anak kucing..eheheh



 Ada sepuluh baby panda semuanya..
tergolek2 dah macam anak patung je..
dapat kat Mikhail habis la ampa...
hahahha

<<<..pilih bunyi yang menggambarkan kegembiraan anda..dan menang seutas Apple Watch .cepat!ini terhad..

sekian

Comments

  1. Baby panda nursery ni..hehe..belum tumbuh bulu pun tang mata dengan telinga jelas hitamnya..comel sangat...gebus..

    ReplyDelete
  2. Waaaa, comelnyaaaa.. Yang batu lahir tu memang geli nk tgk sbb tk de bulu lg kan.. Hihi

    ReplyDelete
  3. wahh comey tp still rasa geli nk pegang.. huhu

    ReplyDelete
  4. Haha.. samala kalau naim nazif jumpa panda ni agaknya memang abis bulu2 dicabutnya.. geram tgk

    ReplyDelete
  5. ikhh mcm tu rupa baby panda...tp sgt cute cute tp nampak sgt fragile..:)

    Jemputlah ke blog saya Mom's thoughts have power

    ReplyDelete
  6. comel....gimi ingat besar baby panda rupanya kecil lebih kurang anak kucing dan arnab je saiznya..

    ReplyDelete
  7. Comel plak ya baby pnda ni, tpi yg baru lahir tu mgelikn plak hihi..

    ReplyDelete
  8. Bkn kt mikhail je...dpt kt sy mmg lunyai laaa ;)

    ReplyDelete
  9. comel..
    tp yg btl2 br lahir tu mcm geli pulak..
    hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …