Friday, 21 August 2015

GAMBAR-GAMBAR ANAK BERUANG PANDA YANG COMEL

Assalamualaikum...

Saya tengok kat facebook kemain ramai yang
tak sabar2 nak tengok baby panda yang baru lahir beberapa hari lepas..
Ada yang dah plan hujung minggu ni nak
pi tengok panda yang tengah berpantang tu..
Kalau nak tengok baby nya memang tak dapat kot sebab
setahu saya anak panda tu kena tunggu 1-2 bulan baru boleh
dideahkan pada umum..

Tapi tak pe..
kalau tak dapat tengok baby panda tu..
meh saya jamu dengan gambar2 comel baby panda ni.
Tengok yang mula2 tu macam geli je nak pegang..
tapi bila bulu dia dah banyak comel pulak..



Ini semua adalah anak2 panda 
yang dilahirkan di Ya'an , Sichuan, China.
Mereka ini didedahkan pertama kali kepada orang ramai pada hari ni..
Lingkungan umur mereka antara seminggu hingga 2 bulan.





Mereka ni memang dijaga rapi
oleh satu pasukan khas yang ditugaskan untuk 
menjaga dan mengawasi anak2 apanda ni.
Maklum la..panda ni haiwan yang cerewet sikit nak di jaga..
Kos nak jaga pun tinggi..bukan macam jaga anak kucing..eheheh



 Ada sepuluh baby panda semuanya..
tergolek2 dah macam anak patung je..
dapat kat Mikhail habis la ampa...
hahahha

<<<..pilih bunyi yang menggambarkan kegembiraan anda..dan menang seutas Apple Watch .cepat!ini terhad..

sekian

13 comments:

  1. Baby panda nursery ni..hehe..belum tumbuh bulu pun tang mata dengan telinga jelas hitamnya..comel sangat...gebus..

    ReplyDelete
  2. Waaaa, comelnyaaaa.. Yang batu lahir tu memang geli nk tgk sbb tk de bulu lg kan.. Hihi

    ReplyDelete
  3. wahh comey tp still rasa geli nk pegang.. huhu

    ReplyDelete
  4. Haha.. samala kalau naim nazif jumpa panda ni agaknya memang abis bulu2 dicabutnya.. geram tgk

    ReplyDelete
  5. ikhh mcm tu rupa baby panda...tp sgt cute cute tp nampak sgt fragile..:)

    Jemputlah ke blog saya Mom's thoughts have power

    ReplyDelete
  6. comel....gimi ingat besar baby panda rupanya kecil lebih kurang anak kucing dan arnab je saiznya..

    ReplyDelete
  7. Comel plak ya baby pnda ni, tpi yg baru lahir tu mgelikn plak hihi..

    ReplyDelete
  8. Bkn kt mikhail je...dpt kt sy mmg lunyai laaa ;)

    ReplyDelete
  9. comel..
    tp yg btl2 br lahir tu mcm geli pulak..
    hihi

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();