Wednesday, 19 August 2015

BLOGWALKING SAMA SAJA MACAM LIPAT BAJU

Assalamualaikum...



Saya seorang suri rumah..Aktiviti melipat baju memang dah jadi aktiviti mingguan.Bukan aktiviti harian tau,tapi mingguan sebab lipat baju cuma 1 hingga 2 kali je seminggu.heheh..

Bayangkan lah baju basuh hari2 tapi lipat seminggu sekali.Memang tinggi menimbun..Walaupun ada baju2 yang setakat pakai penyangkut baju je tapi tak kurang juga yang kena lipat sendiri..seluar2 kerja suami...seluar saya seluar anak2..Kain batik,lain pelikat, kain buruk,kain lap...



Bila fikir2 balik,aktiviti melipat  ni lebih kurang sama macam kita blogwalking la.Lagi kau tangguh2 lagi banyak la jejak komen yang tak berbalas..hari ni punya komen ada 20.esok 15, lusa 10..(makin lama makin sikit komen sebab kau tak blogwalking blog orang.heheh) . Tangguh punya tangguh seminggu ada 100 komen.ambik..nak membalas jejak tu bukan sikit..mau makan jam jugak tu..

Satu blog sehari ada dua entry , kalau tak pi blog dia 3 hari dah 6 entry kita terlepas komen.sudah nya kita pun komen entry terkini dia je la..Nak view entry 2 hari lepas macam tak sempat.hehhe

Kalau yang jenis blogwalking melalui bloglist tu pun sama la...kat bloglist ada 100 url.kalau blogwalking sejam sekali, jimat masa..satu jam pergi 2,3 blog je..cer kalau tak blogwalking 3 hari..silap2 100 blog kita kena singgah dalam masa 2 jam..hahahah..lepas tu mula komen merapu sebab nak cepat...Tak komen nanti rasa bersalah pulak..kalau tak pi komen blog orang, terus tak dak sapa nak mai komen entry hang lagi..padan muka!hehehh..Penting tau blogwalking ni.dari blogwalking la kita akan dapat pembaca setia..:)

sekian.

32 comments:

  1. betul tu klau mls nk BW nampaknya blog pun suram..... Sy pon kena lebih rajin BW ni... hihiihh

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum
    singgah ptg
    hari ini bz sangat x sempat nak BW

    ReplyDelete
  3. Pentingnya BW...kalau tak jadi macam buat blog syok sendiri jela..blog ni tmpt sharing.luas pengetahuan kita nanti..rugi rugi xBW..

    Salam ukhuwah dear

    ReplyDelete
  4. Pentingnya BW...kalau tak jadi macam buat blog syok sendiri jela..blog ni tmpt sharing.luas pengetahuan kita nanti..rugi rugi xBW..

    Salam ukhuwah dear

    ReplyDelete
  5. Pentingnya BW...kalau tak jadi macam buat blog syok sendiri jela..blog ni tmpt sharing.luas pengetahuan kita nanti..rugi rugi xBW..

    Salam ukhuwah dear

    ReplyDelete
  6. sejak anak dah sekolah ni kadang tak sempat nak bejalan2 ke blog org lain.. hehehhe.. kadang sempat menulis je..

    ReplyDelete
  7. BW dan entry blog tak boleh tunda..huhu
    Kalau tunggu esok lusa memang berlambak le kena buat pastu..takut tak buat je..huhu

    ReplyDelete
  8. haha..aku lah tu yang jarang BW..kadang sempat publish entry je, tapi tak dan nak bw...huhu...

    eh, tapi kan, aku boleh tahu dan boleh rasa bila org komen tak ikhlas/nak cepat kat entry2 aku tu...hahaha...

    ReplyDelete
  9. Ha...a.. Kan... Memang sama... Hehe

    ReplyDelete
  10. p/s malin kundang = ank derhaka ;-)

    ReplyDelete
  11. hahahahahaa... so true...!!
    lagi dibiar lama, lagi membukit, lagi jadi malas nak mula... :p


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete
  12. reply komen sikit2 pastu blogwalking...hehe

    Maisarah singgah dari Blog MaisarahSidi.com :)

    ReplyDelete
  13. betul banget mba tanpa blogwalking blog pun akan sepi ya mba :)

    ReplyDelete
  14. kita rindu sgt nak blogwalking.. tp masa bg me rasanya dikejar2 semakin laju berlalu.. hehe

    ReplyDelete
  15. Setuju sgt sgt.. Dulu sy cuma bw dr bloglist tp skrg ni sy rasa nak bls jejak la. sbb x patut org dtg kita x lawat blog dia. Sgt x patut.

    Lipat baju? Bab paling malas.. Huhuhu. Kalau dua hari x bw mmg rasa aduhai.. Camne nk balas jejak ni?

    ReplyDelete
  16. Haha.. bab melipat memang malas. Membasuh boleh pulak hari2 kan.

    ReplyDelete
  17. Haha.. bab melipat memang malas. Membasuh boleh pulak hari2 kan.

    ReplyDelete
  18. Assalamulaikum. Ada logiknya. Makin tak buat, makin banyak. So, usah bertangguh. :)

    VitaminSuci

    ReplyDelete
  19. setuju .. saya pn nk rajin balik BW ni ^_^

    ReplyDelete
  20. hehehehe sy pun kak, jarang BW, x sempat, nk balas komen, banyakk! huaaa. akk header nape x center.hehe

    ReplyDelete
  21. Betul BW penting...kalau tak BW tak dak can lah nak dapat BMW...

    ReplyDelete
  22. Kakak ni pulak semampu boleh setiap yg berkunjung ke blog kakak pasti kakak jejak balik. BW juga mana yg tak berkunjung kakak bergantung pada dashboard list. Mana yg sempat singgah kakak singgahlah...

    ReplyDelete
  23. Aduh tulah kadang saya pun tangguh2, bukan takmo tapi tak sempat...Selalu niat nak bw bila saya balik rumah, konon santai2 bolehla bukak laptop dan tumpu pada blog tapi selalunya la hampeh..

    ReplyDelete
  24. bile sempat baru bw.. nasib blogger suam2 kuku *libasshawl.. hahaha
    kadang entry pon reschedules tak sempat nak update daily.. bile ada masa taip banyak2 entry dlm 1 masa.. *lappeluh

    ReplyDelete
  25. hari ini semangat BW membara,hehe

    ReplyDelete
  26. ikut kemampuan masing²..yang penting enjoy blogging..jangan stress²..hihi

    ReplyDelete
  27. hehe...masalah yang sama saya hadapi
    tak balas kunjungan cam tak best kan
    alih2 tinggal komen entry terbaru aje
    tu pun rasa bersalah sangat

    ReplyDelete
  28. Diana, entri ni ditujukan khas untuk saya ke apa? Hahaha...

    Betullah tu. Sekarang ni rasa macam tak menyempat aje nak blogwalking. Lagi pulak jenis yang kalau dah blogwalking nak habis dikomennya semua entri yang tak dibaca. Bayangkan ajelah betapa hebatnya dugaan!

    Walaupun tak wajib, dah jadi satu 'kewajipan' pulak membaca semua entri yang kita tertinggal dan komen tau!

    Kelmarin aje bertenggek saya kat blog si lekatlekit nak habiskan bacaan, itu pun tak habis-habis. Maklumlah member kalau tulis entri memang tak main sehari selembar benang. Kalau dah sebulan tak sampai, memang dah jadi baju benang tu!

    ReplyDelete
  29. tudia Kak Diana punya persamaan hehe..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();