Skip to main content

ASAP DARI VAPE BAUNYA WANGI...katanya!!!

Assalamualaikum...


Vape!!
ada orang kata asap dia tak bahaya..
Walaupun macam tu tak bermakna awak boleh sembur ikut suka..

Ada bau oren,bau strawberri,bau macam2 la..
semua wangi2.katanya...
tapi bagi saya kalau asap tu keluar dari mulut awak,
yang wangi pun saya bau ianya busuk..
nak muntah tau tak??

Kau hisap lepas tu sembur2 asap yang datang dari tekak kau kat muka orang,
kau rasa orang suka ke??
nafas bau longkang + dengan bau strawberi 
lepas tu nak bajet kata asap tu wangi..
Bukan soal wangi ke tidak..
tapi soal asap tu datang dari mana..

eiii...geli geleman tau tak??


sekian..


Comments

  1. Aduhai spesis apa pula ni dorg ni hisap vape dgn bangga tangkap gamba ramai2 gini. Apa-apa yg keluar dr mulut semuanya dah dicemari dgn kuman. takde maknanya asap vape wangi la apela. Nonsense dorg ni.

    ReplyDelete
  2. dah viral ni. tak manis bergambar gini...huhuuu

    ReplyDelete
  3. Salam, perempuan dgn asap mmg xsesuai..haihhh...

    ReplyDelete
  4. Ada jugka tengok kat twitter perempuan hisap vape. Rasa macam dorang tu menjatuhkan martabat kaum je

    ReplyDelete
  5. Tak payah la isap vape..
    Gi isap ubat nyamuk nu sampai kiok
    Nyampah kan

    ReplyDelete
  6. Antara makanan yang disukai jin:

    1)Darah
    2)Tulang ; dan
    3)Asap

    Kalau masih x tahu, sila bertanya kepada pakar2 perubatan Islam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha . Comment yg belah atas aku ni bebal . Nampak sangat english kelongkang . Smoke = asap . Vapor = wap air . Hahahahah . . English tu biar betul sikit

      Delete
  7. Hmmm....dah macam naga. Hodoh beno nampak wanita muslimah bertudung buat macam tu.

    ReplyDelete
  8. Ha nie info dr suami sya .... hisap vape tetap ade keburukannya .... salah satunya bengkak di anak tekak .... nak mkn akan terasa sakit/pedih .....

    ReplyDelete
  9. Entahlah Dee. Wangi ke apa ke kakak tetap tak suka. Terpualngalah masing-masing. Tapi kena ingat syaitan suka pada asap tau. Hati-hati kalau tak nak jadi sahabatnya.

    ReplyDelete
  10. Buat malu kaum jer. Bau asap rokok pon saya dah benci apatah lagi bau vape ni even wangi.

    ReplyDelete
  11. walaupun Diana tak tau apakah ini...tapi tengok gambar ni..Subhanallah...apa dah jadi dengan masyarakat kita....

    ReplyDelete
  12. Eh Malaysia ni fenomena vape ker sekarang ni? Ternganga saya kejap tengok mereka2 bervape, what are they thinking? ewahh saya dulu perokok tegar (Allhamdulillah dah berhenti) tapi tak teringin pun nak bervape.

    ReplyDelete
  13. OMG! Tengok gambar pun dah jelek. Boleh pulak tu berposing sambil hembus asap macam tu sekali. Oh, man..... Rasa macam dikelilingi rakan-rakan matsaleh pulak ^_^

    ReplyDelete
  14. Im no expert, but I believe you just made an excellent point. You certainly fully understand what youre speaking about, and I can truly get behind that. Buy ejuice

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …