TAK DE AKAUN INSTAGRAM SEBAB DATA PLAN

Assalamualaikum...

Awat entah yang malas sangat nak update blog ni..
mengandung ka apa tak tau la..
hahahahha...
Sebab internet slow pun ye..
masuk2 ja bulan puasa terus internet slow..
dia tak mau bagi kami online kot...
sedih la macam ni..blog ni macam kaki dan tangan kami tau..
kami bergerak guna blog ja...
nak keluar rumah bulan2 posa ni tak larat jadi jalan2 di alam maya je yang mampu.

Adakah kawan2 pun alami benda yang sama macam saya ni??
Saya kat rumah guna streamyx..
kalau yang guna data mobile tu lagi payah kan??
Tengah2 dok teruja nak share gambar kat instagram
tengok2 kena tunggu dekat 15 minit semata2 nak pose gambar ulat daun ja..
haru betul..apa lagi nak post video 16 saat tu..
memang hangin je..

Tapi kan ada kawan saya kata dia pakai data mobile je..
sebab tu tak de akaun instagram..
makan data kuat katanya..ye ke??
kalau macam tu cari la telco yang lain..
bertukar je..sekarang ni boleh je kalau kita nak pakai telco lain
tapi kekalkan no yang sama..
saya sendiri buat macam tu...
kalau nak tau lebih lanjut meh klik sini,
tukar telco dan kekalkan no anda untuk plan data terbaik


 sekian...

Post a comment

13 Comments

  1. Saya pun pakai Streamyx jerk kat rumah. Baru upgrade kasi laju sikit. Okey aje Streamyx saya di bulan puasa ni, tak mogok lapar pulak! Saya pulak yang lapar sangat sampaikan nak blogwalking pun kurang ada mood.

    Eh, Diana...masa mengandung anak dulu-dulu memang takda mood nak update blog ke? Kena check ni. Hahaha!

    ReplyDelete
  2. streamyx saya sejak dari sebelum puasa.. semput manjang

    ReplyDelete
  3. sejak dua menjak ni streamyx memang kurang mengancam dari dulu..:(

    ReplyDelete
  4. saya online kat handphone and pc guna celcom data mobile 2gb sebulan, dah habis quota pun boleh bukak instagram lagi. hihi :)

    ReplyDelete
  5. saya jarang update thru data plan. selalu guna wifi opis je kikiki :D sabo la kak, saya rasa ni mungkin ujian.. almaklumla dah masuk 10 malam terakhir ni kan :D

    ReplyDelete
  6. mmg instagram kuat makan data...
    especially kalau kita upload video atau tgk video org lain...

    ReplyDelete
  7. huwaaaa alami bend ayg serupa ni juga diana...sebab bila julia nak up video kt instagram mkn masa terukkkkkkkkk sgt2...serius rasa cm nak campak hp laju2....gerammmmm

    ReplyDelete
  8. Mrs. A guna celcom jer..
    Setakat ni masih ok.

    ReplyDelete
  9. aida xde instagram :)
    tak dpt plak nak share...
    yg aida bleh share, strimix amat mengecewakan skang.
    rata2 frens aida sini semua geram!

    ReplyDelete
  10. online instagram memang cepat makan data kak.

    ReplyDelete
  11. sy pun x create IG sbb app ni mmg telan data kuat, huh...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)