Skip to main content

TAK DE AKAUN INSTAGRAM SEBAB DATA PLAN

Assalamualaikum...

Awat entah yang malas sangat nak update blog ni..
mengandung ka apa tak tau la..
hahahahha...
Sebab internet slow pun ye..
masuk2 ja bulan puasa terus internet slow..
dia tak mau bagi kami online kot...
sedih la macam ni..blog ni macam kaki dan tangan kami tau..
kami bergerak guna blog ja...
nak keluar rumah bulan2 posa ni tak larat jadi jalan2 di alam maya je yang mampu.

Adakah kawan2 pun alami benda yang sama macam saya ni??
Saya kat rumah guna streamyx..
kalau yang guna data mobile tu lagi payah kan??
Tengah2 dok teruja nak share gambar kat instagram
tengok2 kena tunggu dekat 15 minit semata2 nak pose gambar ulat daun ja..
haru betul..apa lagi nak post video 16 saat tu..
memang hangin je..

Tapi kan ada kawan saya kata dia pakai data mobile je..
sebab tu tak de akaun instagram..
makan data kuat katanya..ye ke??
kalau macam tu cari la telco yang lain..
bertukar je..sekarang ni boleh je kalau kita nak pakai telco lain
tapi kekalkan no yang sama..
saya sendiri buat macam tu...
kalau nak tau lebih lanjut meh klik sini,
tukar telco dan kekalkan no anda untuk plan data terbaik


 sekian...

Comments

  1. Saya pun pakai Streamyx jerk kat rumah. Baru upgrade kasi laju sikit. Okey aje Streamyx saya di bulan puasa ni, tak mogok lapar pulak! Saya pulak yang lapar sangat sampaikan nak blogwalking pun kurang ada mood.

    Eh, Diana...masa mengandung anak dulu-dulu memang takda mood nak update blog ke? Kena check ni. Hahaha!

    ReplyDelete
  2. streamyx saya sejak dari sebelum puasa.. semput manjang

    ReplyDelete
  3. sejak dua menjak ni streamyx memang kurang mengancam dari dulu..:(

    ReplyDelete
  4. saya online kat handphone and pc guna celcom data mobile 2gb sebulan, dah habis quota pun boleh bukak instagram lagi. hihi :)

    ReplyDelete
  5. saya jarang update thru data plan. selalu guna wifi opis je kikiki :D sabo la kak, saya rasa ni mungkin ujian.. almaklumla dah masuk 10 malam terakhir ni kan :D

    ReplyDelete
  6. mmg instagram kuat makan data...
    especially kalau kita upload video atau tgk video org lain...

    ReplyDelete
  7. huwaaaa alami bend ayg serupa ni juga diana...sebab bila julia nak up video kt instagram mkn masa terukkkkkkkkk sgt2...serius rasa cm nak campak hp laju2....gerammmmm

    ReplyDelete
  8. Mrs. A guna celcom jer..
    Setakat ni masih ok.

    ReplyDelete
  9. aida xde instagram :)
    tak dpt plak nak share...
    yg aida bleh share, strimix amat mengecewakan skang.
    rata2 frens aida sini semua geram!

    ReplyDelete
  10. online instagram memang cepat makan data kak.

    ReplyDelete
  11. sy pun x create IG sbb app ni mmg telan data kuat, huh...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …