Skip to main content

TAHU LA JUGAK SIAPA BIGBANG NI WALAUPUN TAK MINAT

Assalamualaikum..


3 minggu lepas saya tonton running Man..
Artis yang bersaing dengan Running Man ialah Big Bang..
ni group Kpop kegemaran adik  sepupu saya..

Saya ni bukan minat Kpop..
tapi sebab saya bercampur dengan tak kira lapisan usia,
saya tau jugak la group2 kpop yang selalu
jadi sebutan adik2 ni.
Lagipun kalau awak peminat Running man,
awak tak kenal artis tu pun awak jadi kenal..
Walaupun awak tak tahu artis tu nyanyi lagu apa,berlakon
drama /filem apa tapi awak tau artis tersebut ada..


Sebab tu kadang2 bila adik2 ni berbual
,kalau saya menyampuk ke ada jugak yang tanya..
"eh..minat kpok jugak ke?"
tak la..saya tak minat tapi saya tau la pasal group yang awak cerita tu..
Sama macam awak kenal Azwan Ali la..Tapi awak tak minat dia..kan??
heheh...
 
Pada peminat2 BigBang jangan lupa
join kontest Hotlink bersama BigBang kalau nak menang
soundcheck Party Access dan Rock Zone ticket.
BigBang akan mengadakan Road Tour pada 24 dan 25 july ni..
Adik2 jangan terlepas tau..
Join cepat dengan Klik kat sini HOTLINK|BIG BANG CONTEST

sekian..

Comments

  1. yeah.. tenogk running man cam kenal lak ramai artis koreani...

    ReplyDelete
  2. serentak dengan liverpool tour..huhu

    ReplyDelete
  3. Nani layan ugak RM walaupun kekadang tu tak kenal pun artisnya. hahaha

    ReplyDelete
  4. BANYAK INFO PERLU TAHU KAN...

    ReplyDelete
  5. Lama dah julia tak layan running man hehehhe...oh ada contest

    ReplyDelete
  6. Ikut perkembangan semasa kata orang.

    ReplyDelete
  7. aida memang x tau sorang pun artis kpop hu hu hu...

    ReplyDelete
  8. sy cuma tau nama je... hehehe

    ReplyDelete
  9. bang bang boom taulah...hehehe #just kidding

    ReplyDelete
  10. Dulu sy ingat running man tu cerita bersiri.bila ank duk tgk br tau rancangan tu. hehe

    Sy x minat kpop dan x kenal sesape. Mungkin faktor usia kot. Tp zaman muda dulu layan drama korea la jugak. Nyanyi x layan. Lidah dah keras . Hihi

    ReplyDelete
  11. kelakar tengok episod ada big bang ni..kelakar lebih.

    ReplyDelete
  12. tak pernah tgk n xtau lgsung... hehe

    ReplyDelete
  13. Haish, glamor Diva AA! Takda kena mengena pun entri ni dengan dia *_* Saya pun tak minat BigBang tapi saya tahulah kewujudan kumpulan ni sebab saya suka lagu 'Fantastic Baby' ~_^

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…