RUGINYA KALAU PRODUK TIADA LABEL

Assalamualaikum...

Kelmarin kawan suami saya ada bagi sebungkus serunding.
katanya dia ke Terengganu baru2 ni dan
beli banyak produk makanan dari sana..

Serunding yang saya makan tu memang sedap.
Mikhail sampai ratah macam tu je..

Tapi sayang nya bungkusan serunding tu tak de label.
tak de maklumat produk,tak ada no tel atau nama pengeluar.
sayang nya...

Zaman sekarang ni kalau nak berniaga
kena la ada label pada produk jualan tu..
Lagi2 sekarang ni ramai yang suka berkongsi
sesuatu yang sedap dan bagus di laman sosial.
sekali gus dapat mempromosikan produk tersebut..
Untung2 jadi viral..kan??



Siapa ada buat label atau stickers untuk produk
meh tinggalkan link page/laman web di bawah ni..

 <<<<..agak-agak la nak kongsi pun..ada benda yang awak perlu sembunyikan...

sekian...
RUGINYA KALAU PRODUK TIADA LABEL RUGINYA KALAU PRODUK TIADA LABEL Reviewed by Diana Rashid on July 30, 2015 Rating: 5

14 comments:

  1. label memberi peluang untuk peniaga luaskan pasaran sebenarnya

    ReplyDelete
  2. yep..penting sebagai promosi dan rujukan,,,

    ReplyDelete
  3. NAK BISNIS DENGAN BETUL PERLU KENA STRATEGINYA KAN...

    ReplyDelete
  4. Nad takder label ponnn sebab produk sendiri pon mmg takdak...heheee...saja nak komen jugak...pangggg!!

    ReplyDelete
  5. Heee yui cdg nk bg bsar lg label.mni popia tu =)

    ReplyDelete
  6. memang rugi takde label tu kan..at least sebagai marketing jugak kalau ada label tu

    ReplyDelete
  7. Betul2. Marketing strategy jugak tu.

    ReplyDelete
  8. takda niat nk promosi kot agaknya tu.., tapi tulah benda sedap kena dihebahkan. Selalunya yang tak sedap tu yg beriaya sangat promonya..hemm.

    ReplyDelete
  9. agaknya masih belum bersedia kot... di zaman sekarang ni memang produk mudah dilabelkan dengan stickers.rugi kalau produk dijual tanpa label.Bimbang ada yang mengambil kesempatan meletakkan label sendiri.

    ReplyDelete
  10. betul tu kak..haishh rugi kalau tak akk dah promote dah..ehhe

    ReplyDelete
  11. strategi marketing,kalau tak ada label nanti rugi.

    ReplyDelete
  12. Lahai... Kenapa takde label... Sygnya..

    ReplyDelete
  13. Salam..kannnnnnnn...inilah yg perlu ditekankan kat usahawan2 melayu kita ni, diorg pandang enteng saje benda2 camni, sebenarnya benda ni lah yg mampu meluaskan lagi perniagaan diorang...

    ReplyDelete
  14. Sayangnya kalau jadi macam ni. Kalau ada label bagai, sekurang-kurang boleh kita share tentang produk yang bagus. Mungkin juga pengusaha serunding ni tak terfikir lagi nak meluaskan perniagaan sampai dikenali ramai :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Powered by Blogger.