Skip to main content

RUGINYA KALAU PRODUK TIADA LABEL

Assalamualaikum...

Kelmarin kawan suami saya ada bagi sebungkus serunding.
katanya dia ke Terengganu baru2 ni dan
beli banyak produk makanan dari sana..

Serunding yang saya makan tu memang sedap.
Mikhail sampai ratah macam tu je..

Tapi sayang nya bungkusan serunding tu tak de label.
tak de maklumat produk,tak ada no tel atau nama pengeluar.
sayang nya...

Zaman sekarang ni kalau nak berniaga
kena la ada label pada produk jualan tu..
Lagi2 sekarang ni ramai yang suka berkongsi
sesuatu yang sedap dan bagus di laman sosial.
sekali gus dapat mempromosikan produk tersebut..
Untung2 jadi viral..kan??



Siapa ada buat label atau stickers untuk produk
meh tinggalkan link page/laman web di bawah ni..

 <<<<..agak-agak la nak kongsi pun..ada benda yang awak perlu sembunyikan...

sekian...

Comments

  1. label memberi peluang untuk peniaga luaskan pasaran sebenarnya

    ReplyDelete
  2. yep..penting sebagai promosi dan rujukan,,,

    ReplyDelete
  3. NAK BISNIS DENGAN BETUL PERLU KENA STRATEGINYA KAN...

    ReplyDelete
  4. Nad takder label ponnn sebab produk sendiri pon mmg takdak...heheee...saja nak komen jugak...pangggg!!

    ReplyDelete
  5. Heee yui cdg nk bg bsar lg label.mni popia tu =)

    ReplyDelete
  6. memang rugi takde label tu kan..at least sebagai marketing jugak kalau ada label tu

    ReplyDelete
  7. Betul2. Marketing strategy jugak tu.

    ReplyDelete
  8. takda niat nk promosi kot agaknya tu.., tapi tulah benda sedap kena dihebahkan. Selalunya yang tak sedap tu yg beriaya sangat promonya..hemm.

    ReplyDelete
  9. agaknya masih belum bersedia kot... di zaman sekarang ni memang produk mudah dilabelkan dengan stickers.rugi kalau produk dijual tanpa label.Bimbang ada yang mengambil kesempatan meletakkan label sendiri.

    ReplyDelete
  10. betul tu kak..haishh rugi kalau tak akk dah promote dah..ehhe

    ReplyDelete
  11. strategi marketing,kalau tak ada label nanti rugi.

    ReplyDelete
  12. Lahai... Kenapa takde label... Sygnya..

    ReplyDelete
  13. Salam..kannnnnnnn...inilah yg perlu ditekankan kat usahawan2 melayu kita ni, diorg pandang enteng saje benda2 camni, sebenarnya benda ni lah yg mampu meluaskan lagi perniagaan diorang...

    ReplyDelete
  14. Sayangnya kalau jadi macam ni. Kalau ada label bagai, sekurang-kurang boleh kita share tentang produk yang bagus. Mungkin juga pengusaha serunding ni tak terfikir lagi nak meluaskan perniagaan sampai dikenali ramai :)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …