Skip to main content

PASANGAN "sweet sangat" DIAMUK PELANGGAN TUNTUT JUBAH

Assalamualaikum...

Berapa hari lagi nak raya ye??
2 minggu lagi..rasanya..
hari ni saya dok belek2 IG saya nampak la ada komen2
kat satu online shop ni..
Komen marah2 kat onlineshop  satu ni..



Pasangan suami isteri ni  keluarkan koleksi jubah lelaki dan wanita.
pasangan yang jadi tumpuan beberapa minggu lepas ni
memang popular la..walaupun diorang bukan artis..
Tapi penampialan diaorang tu yang buat orang tertarik..
ye la..laki bini kalau keluar pakai jubah..sweet sangat..

Tapi Bila jadi macam ni diaorang dapat nama busuk jugak la..kan??
Ada yang marah2 sebab jubah yang dah dipesan sejak sebulan lepas
masih lagi tak sampai2 ke tangan pembeli..

Dah memang kerja diaorang ni menjual jubah
tak mungkin la tak boleh uruskan penghantaran pada pembeli..kan??
lain la kalau jual jubah ni sekadar part time..
Ke sebab pasangan suami isteri ni sibuk berselfie...
heheh,,,tu yang tak sempat nak pos barang ..

Tapi yang tak best nya ialah,
bila pelanggan yang tak dapat jubah ni tinggalkan komen
mendesak barang mereka di pos segera,
boleh pulak komen2 mereka tu di padam..
seolah2 nak menyembunyikan kesilapan..
lagi la orang marah..kan??

Duit orang tu..
kalau seringgit dua tak pe kot orang boleh halalkan..
Antara pelanggan2 dia tu ada yang nak pakai jubah tu time raya,
ada yang nak bawak balik kampung..
tengok2 jubah tak sampai..
dah nak kena laburkan duit untuk baju raya lain pulak..
kesian..

Buat malu orang KEDAH ja..
heheheh

Apa pun perkara2 kalau melibatkan raya ni jangan buat main ye..
Tak de biskut tart pun boleh jadi gaduh ..ni kan pulak baju raya..
meh baca jap,sebab2 kenapa orang malaysia memang teruja nak sambut raya

sekian...

Comments

  1. tak bestnya bila ade kes macam ni..mana lah tahu kot duit tu memang nak beli untuk jubah je..last² xdpt..dah tu xde pulak bajet untuk beli yang lain kan..tak baik aniaya pembeli..

    ReplyDelete
  2. Benda2 camni yg cuak kadang nak order barang online...huhu...

    ReplyDelete
  3. rasanya taw sapa ni...ada jugak dengar sal benda ni..

    ReplyDelete
  4. lambatnya..sebulan tu..mesti customer naik angin
    jadi peniaga online, benda macam ni la cuba dielakkan
    klo x jd mangsa sumpah seranah je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Kalau tak dak stok, cakaplah tak dak stok..

    Kenapa perlu padam komen customer...

    haih la manusia...

    ReplyDelete
  6. mcm penah tgk je gmbr tu..

    ReplyDelete
  7. Tu lah tak berapa suka kalau beli online takut jadi macam ni. Berniaga kena lah jujur dengan customer

    ReplyDelete
  8. kalau berani amik order, mesti siapkan...
    takde alasan :(

    ReplyDelete
  9. Salam, uiks..rase mcm tahu tntg pasangan ni, kagum sbb diorng buat jubah dan same2 keluar pakai jubah..tp mcm ni pulak ya..hmm

    ReplyDelete
  10. Alahai, tak tahulah siapa pasangan sweet sangat jual jubah ni. Kalau tahu takdalah beli in future. Maybe juga order banyak nak dekat raya, tak sempat nak hantar. Nak selfie lagi sweet-sweet lakibini, mana nak dan kan!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …