Skip to main content

NURSAJAT DAN KEKASIH KEMALANGAN JALAN RAYA

Assalamualaikum...

Ingat lagi tak dengan Nursajat??
Saya ada tulis pasal Nursajat dalam blog ni..
klik kat label nursajat tu ada la citer siapa nursajat ni ye..

Kabarnya semalam Nursajat dan kekasih nya
kemalangan jalan raya .
nampak teruk juga la..Mujur tak de nyawa yang melayang..




erm..mungkin ni peringatan dari Yang Maha Esa..
harap-harap sajat dan kawan2 cepat sembuh
dan semoga Sajat berubah kembali kepada asal.

Nak raya ni benda buruk pulak yang jadi..
kawan-kawan kalau ada kisah raya yang tak dapat dilupakn
boleh kongsikan dengan petronas di sini..
Untung2 dapat la kisah kawan-kawan dijadikan filem pendek 
untuk iklan petronas..tulis ringkas2 je..

sekian...

Comments

  1. masyaAllah..nk raya ni mcm2 pulak dugaan..semoga nursajat n bf tu sembuh cpt..

    ReplyDelete
  2. kerap sangat area pagoh tu eksiden...syukur selamat

    ReplyDelete
  3. Allah. Kena hati hati di jalan raya

    ReplyDelete
  4. nursajat?

    siapakah.. kena tgk balkik.. sbb smpai leh selak2 tnjuk bdn tu.. kalau pompuan tak selak gitu kot.. apa pun moga cpt smbuh..

    ReplyDelete
  5. alamak.. kena korek ni..tak kenal nursajat.. hahaha

    ReplyDelete
  6. X pernh plak dgr cerita psl nursajat ni

    ReplyDelete
  7. saya selalu berulang alik KL-Johor kak, memang kawasan pagoh tu agak gelap kalau malam. dan selalunya saya balik around 10 malam ke atas. and maaf kalau saya katakan memang kawasan tu ada something, pernah dalam 2 bln lepas saya sendiri perasan something berdiri di tengah divider cumanya saya tak toleh dan tak cakap apa2... allah time tu memang meremang sangat,

    mudah mudah semuanya dilindungi.... pada nur sajat anggaplah ini dugaan allah di bulan mulia. moga ada hikmah yang baik hendak disampaikannya! :)

    ReplyDelete
  8. Salam, urmmm.....nursajat tak kenal lah pulak siapa..kesian nasib xde pape, tp setuju dgn yui..tak berkenan pulak bila dia siap selak baju bagai sebab nak tunjuk kesan ekcident dia tu..perlu sangat ke~ Hmm..

    ReplyDelete
  9. haah...saya pun tak perasan siapa nur sajat ni.kalaulah ada link kat sini lagi senang saya nak buka entry lama tu.

    ReplyDelete
  10. Amboi, bila Nursajat selak baju terus hilang rasanya 'Nur' di depan tu ~_^ Adalah hikmahnya yang Allah nak sampaikan tapi sebagai manusia, nak bersangka buruk pun terhadap depa berdua ni tak guna juga. Bukan kita kenal biasa-biasa pun dengan Nursajat & the gang ^_^ Semoga cepat sembuhlah ya Nursajat! Raya dah nak dekat nih!

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…