KERETA TERPAKAI UNTUK EMPAT BERANAK BERMOTOSIKAL BALIK KAMPUNG

Assalamualaikum...



Sejak seminggu yang lepas ramai yang tersentuh dengan gambar seorang ayah yang 
membawa 3 orang anaknya menaiki motosikal
untuk pulang beraya di Penang.
Gambar tersebut membuatkan 
ramai yang bersyukur dengan apa yang mereka ada sekarang.. 


 Selama ni asyik merungut saja..
Itu tak cukup ini tak cukup rupa-rupa masih ada
yang lebih susah dari kita..
sekurang2 nya kita balik kampung naik kereta,naik bas,naik kapal terbang..
Tapi bagi  4 beranak ni mereka hanya menaiki motorsikal
untuk perjalanan beratus kilometer.



 Tapi kan..bagus nya rakyat Malaysia ni tak kedekut kalau setakat nak menderma
dan membantu orang yang kurang berkemampuan..
tak banyak sikit pun,nak jugak hulurkan bantuan..
macam baru2 ni saya terbaca kat facebook sorang abang ni tahan motorsikal bapa 3 anak ni
sebab nak bagi duit raya pada anak2 ini

 kemudian ada beberapa individu dikatakan berniat nak memberi
kereta terpakai yang sudah tidak digunakan lagi tapi masih berfungsi dengan baik..
Alhamdulilllah..sangat berbangga dengan rakyat malaysia yang macam ni..

harap-harap dengan bantuan yang tak seberapa tapi bermakna ni,
dapatlah anak2 ini berada dalam keadaan lebih selesa untuk kemana2.
besar nanti jadi orang berguna bukan saja untuk keluarga tapi untuk rakyat malaysia jugak..
Pada yang nak membantu jugak dipersilakan..
Rezeki anak2 tersebut..jangan lah nak dipertikaikan..
Ini bahagian mereka



 <<<<..Ini dia party paling happening di KL..jangan terlepas sudah!!


sekian..

Post a comment

17 Comments

  1. sedih kan bce kisahnya..smuge mrh rezkinya

    ReplyDelete
  2. Nak nanges rasa baca story bapak mithali ni..semoga anak2nya jadi insan berguna satu hari nnti dan tak lupa pengorbanan bapak diaorg...tahniah juga utk rakyat malaysia yg prihatin.

    ReplyDelete
  3. rakyat malaysia memang senantiasa prihatin kan.. bagus mereka-mereka yang sudi membantu abang 4 beranak ni ek

    ReplyDelete
  4. mnitis air mata tgk.. dlm kt merungut kt kekurgn, sbnrnya ada yg lbh kurg dri kt..

    apa pun mmg rakyat malysia prihatin sgt..

    ReplyDelete
  5. Memang terharu sangat dgn brother ni & rakyat Malaysia yang baik-baik sebenarnya. Semoga Allah sentiasa lindungi negara kita.

    ReplyDelete
  6. terharu..
    rakyat Msia memang perihatin..semuga Msia mendapat pemimpin yg peka dengan kesusahan rakyatnya..

    ReplyDelete
  7. masa saya on d way balik ke kampung memang nampak encik ni dengan anak-anaknya naik moto. nampak kat highway kat area tg malim menuju ke utara. syahdu tengok especially bila ada sorang anaknya terlentok tido atas beg tu. nak amik gambar tapi tak sampai hati.,. huhu..

    ReplyDelete
  8. TERHARU SEKALI KISAHNYA...RAKYAT MSIA MMG PRIHATIN N BERSEDIA MEMBANTU YG MEMERLUKAN XMENGIRA SIAPA...REZEKI ANAK2 TU...INSYA ALLAH. SYUKUR ALHAMDULILLAH...

    ReplyDelete
  9. terharu. ramai rakyat malaysia yg nak membantu.

    ReplyDelete
  10. syukurlah ramai yang membantu...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulilah, macam inilah yang kita nak...ramai masyarakat Malaysia ni hati pemurah kan Diana, cuma tak tahu nak beri kepada mereka yang benar2 memerlukan...syukur Ya Allah, semoga keluarga ini senantiasa dilidungi Allah

    ReplyDelete
  12. Bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang. Alhamdulillah ramai yang nak membantu :)

    ReplyDelete
  13. sebab tu kita kena bersyukur selalu..Alhamdulillah masih ada yang bermurah hati membantu :)

    ReplyDelete
  14. Rakyat malaysia memang pemurah. Tapi memang mengundang airmata tengok gambar mereka anak beranak. Kasih seorang ayah kan. kalau kita rasa kita susah, ada yang lagi susah dari kita :-(

    ReplyDelete
  15. Pernah juga terbaca, sebak...rezeki anak2...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)