Skip to main content

HARI RAYA PUN NAK UPDATE BLOG?

Assalamualaikum...

Cuti raya saya sampai isnin ni je..
Jadi dari Khamis sampai isnin blog sunyi sepi..
Tak de entry untuk disiarkan di hari raya..
Rajin sangat la nak menjenguk blog dihari raya..kan??
siapa nak baca??jadi baik kita bercuti je..rehat2 kan diri..kumpul cerita
dari mata dengan sebanyak mungkin..
nanti habis cuti tau dah nak tulis apa..
tak payah nak termenung panjang kata tak de idea..heehehe..

Tapi kalau ada cerita hangat2 tu
saya segigihnya masuk tandas update blog.
boleh tak gitu??buang tebiat pe...
nampak sangat gila blog ni..hahahahh..



saya ni kalau dah namanya bercuti memang takde masa
terus nak buka facebook untuk belek2 cerita apa yang keluar.
Selalunya kalau kawan2 hantar mesej kat inbox pun
esok lusa time nak tidur tu baru la saya baca..hahahh.
jadi malas sangat nak online ni..
tapi kalau tak buka langsung bahaya jugak..
sebab kita guna media sosial untuk duit poket..
kena jugak buka untuk berhubung dengan orang2 tertentu.
nanti orang marah,hilang percaya,gigit jari je la...

esok last update blog sebelum cuti raya..
Hari ni nak mengemas rumah la..
nanti sampai je dari kampung tak la letih badan
nak hias rumah sendiri pulak..
rumah sendiri pun nak terima tetamu jugak ni..
jom le kita bergerak ,langut ke atas tengok lampu yang berhabuk.
siling yang bersawang,
frame2 gambar yang berdebu tu nak di lap2 semuanya..

bekas kuih raya dah basuh ke belum??

<<<..raya ni ada orang nak belanja awak semua makan KFC..nak tau siapa meh tengok sini..
.


Sekian..


Comments

  1. kalau ada wifi free boleh la uodate.. hehe selamat hari raya

    ReplyDelete
  2. update slow2...... sambil2 penuhkan perut.....

    ReplyDelete
  3. raya thn ni sy x cuti sgttt pon T__T

    ReplyDelete
  4. MYBE AFTER SEMINGGU BARU UPDATE :) HEHEHHE

    ReplyDelete
  5. saya memang kalau dah balik kampung takde dah nak tengok blog

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya gak 0-0

    ReplyDelete
  7. eh! haah..bekas kuih raya..xbasuh lg..rumah kemas lps blk dr kg..tp bekas kuih raya tu kena basuh dl..nnt blk trs masukkan kuih raya je..

    ReplyDelete
  8. aku tak berkemas apa pun lagi ni...huhu...
    selamat hari raya nok...
    maaf zahir batin ye...
    hati2 di jalan raya tau!

    ReplyDelete
  9. Saya cuti mulai esok. Hari Isnin dah kerja tapi hari Selasa cuti balik sebab mak mertua nak balik ke Tashkent. Raya-raya ni tak kuasalah saya nak update blog. Kiranya hari ni last day update blog, esok cuti sampai Isnin. Silap haribulan hari Rabu baru blog berupdate. Pulun habis-habisanlah masa tu :)

    Salam Aidil Fitri ya buat Diana sekeluarga. Mohon maaf kalau ada terkasar bahasa sepanjang mengomen di sini. Kalau ada yang terasa hati tu, silalah balance bagi kosong-kosong semula yerk ~_^

    ReplyDelete
  10. yela nnt kat kampung mesti dagh bz sikit
    banyak sgt keje nak buat
    mmg takde mase nak singgah blog pon

    ReplyDelete
  11. Dah balik kg tu mmg takder la nak jenguk blog..haha..

    Selamat hari raya yer diana..;)

    ReplyDelete
  12. raya pertama kedua ketiga tak dapat update kot. kalau dapat pun tengah malam. hehe

    Selamat Hari Raya ^^

    ReplyDelete
  13. nak beraya umah sis lah..ekeke..umah sy pon kotor mcm org xde gak...mls + penat nak kemas..xlarat la..hehe

    ReplyDelete
  14. Fuh mandi peluh mengemas rumah nak beraya tahun ni..
    Selamat hari raya Diana

    ReplyDelete
  15. hihi..

    selamat bercuti....

    Salam Aidilfitri
    Maaf Zahir & Batin

    ReplyDelete
  16. Salam, haa tu lah kan saya pun malas nak blog raye2 ni, rajin tgk FB je lah sbb nak stalk gambar raye orang...hahaha..
    selamat hari raye kak, maaf zahir batin ya (n_n)

    ReplyDelete
  17. Saya pun mengupdate lagi ni..hihih

    ReplyDelete
  18. Memanglah suka nak berblog tapi bila tersangkut macam kakak ni Dee geram jadinya. Tak boleh nak publish, tak boleh nak komen. Seminggu rasa macam alahai... hari ini dah ok tapi masih ada certain blog kakak tak boleh komen. Klik komen hilang terus kotak komennya...

    Selamat Hari Raya dari kakak Dee
    Maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  19. kita cuti rabu sampai jumaat depan. (sibuk nak bagitahu)

    ReplyDelete
  20. rajin btul kak diana update.. sy sejak lappy dh x brapa perform mcm dulu ni.. mood nk update pun x brapa best.. ikut sempat jaa sebulan sekali update, huh...

    ReplyDelete
  21. salam idilfitri maaf zahir batin lamajuga xdpt update nlog ni

    ReplyDelete
  22. selamat hari raya aidilfitri sis

    ReplyDelete
  23. Saya autopublish je... Mmg tak online pun sepnjng balik kampung... Bukan takde line tapi malas...

    ReplyDelete
  24. Saya update masa boring kat umah mertua je la. hehehe.

    Erkk habuk menimbun2, letih mengelap, padahal smgu pun x smpi tinggalkan umah.

    ReplyDelete
  25. Sempatlah update pagi tu.. lepas tu takdan dah nak sentuh hp layan blog eh.. family come first.. ;)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…