Skip to main content

CARA MUDAH DAPATKAN 6-PACK DALAM BEBERAPA SAAT

Assalamualaikum...


saya gelihati betul tengok gambar ni..
betul2 ada jual ke alat Ni ye??
Saya tak pulak try google..
sibuk nak gelak dulu..hahaah

Tapi kan..perasan tak??
manusia ni makin dia bijak
makin kurang dia guna kederat dia..kan??

Mungkin dia rasa cukup la dengan otak geliga.
Sayang sangat nak keluarkan peluh..
rasa macam otak geliga adalah
segala-galanya..heheh...

Dia tak sedar sebenarnya dia tak perlu cipta alat macam ni.
untuk apa ada 6-pack kalau badan lembik, ada sakit jantung,
darah tinggi,terlebih berat badan..

Jangan lupa bersenam ye kawan2..
saya pun dah bulat melantun-lantun nih..
rasa macam tak percaya je
bulan tak puasa badan tak de la berat macam ni..
Tapi bulan puasa rasa macam layak bergolek je kalau
nak pi mana2..hahahhh

Sekian..


Comments

  1. Sgt setuju part bersenam tu
    Tak de jln singkat utk dpt 6 pack tu
    Bersenam dgn cara yg betul dan istiqomah :)

    ReplyDelete
  2. Kalau gitu, kita awanita ni pun boleh dapat dan-dan waktu tu juga..hihihi

    ReplyDelete
  3. mcm ni pun ada org jual ye...ekekek...

    ReplyDelete
  4. saya ada one pack je..perut mcm tempayan la..hehehehheeh

    ReplyDelete
  5. Ini kelakar..nak 6 pax sangat..lebih dari tu pun boleh ni..hehe

    ReplyDelete
  6. ha ha ha ha :)
    lawak bebeno gini...

    ReplyDelete
  7. Kih kih kih.. Model blh guna ni kot klu kesannya bertahan lama. Baru nmpk ketul2

    ReplyDelete
  8. Kalau saya memang tak belilah! Setakat ada 6-pack tapi tempat lain semuanya menggeleber, nak buat apanya!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …