Skip to main content

ANTARA GOOGLE ANALYTICS DAN NUFFNANG

Assalamualaikum...

Antara nuffnang dan google analytics yang mana satu pilihan awak?
awak pilih untuk tengok statistic blog awak di nuffnang atau di Google Analytics.

Saya memang selalu tengok kat nuffnang,
Walaupun ada yang kata nuffnang ni tak tepat kiraan nya..

Kalau di lihat antara Nuffnang dan Google Analytic ni memang beza sangat jumlah 
Pageview dan jumlah Visitors yang dipaparkan..

Contoh nya macam kat bawah ni...
tengok statistik untuk hari ni..jam 9 pagi tadi..
kalau tengok di Google Analytic jumlah pageview 4640 dan jumlah pelawat 1705.


Tapi di Nuffnang jumlah pageview dan pelawat sehingga jam 9 
sangat jauh berbeza..





Tengok pulak statistic semalam 12 july 2015



Google analytic - pgeview 13536
visitors  4990

Nuffnang- pageview 6302
Visitors 4742

jauh sangat jumlah pageview tu...kan??
sebab tu saya tengok statistik dengat nuffnang sebab tak nak was2.
ye la..baik percaya yang sikit dari yang banyak..kan??hahaha...

Tapi...
Kalau awak nak guna untuk tujuan pengiklanan 
sebaiknya awak rujuk melalui google Analytics.
baru2 ni saya dapat email dri Senheng..
dia minta statistic blog..
saya bagi Nuffnang punya dia tak terima..melepas la sudah..heheh.
tak pe la rezeki kat mana2 je.kan??


Masa tu pulak saya punya google analytic ni ada masalah..
saya kena masuk kan balik saya punya user ID
baru la keluar statistic blog saya
patut la saya tengok last update dia beberapa bulan lepas..Bulan 3 nun..
Saya baca kat blog Hasrul Hasan katanya kena masuk kan User ID tu semula..
selalunya dia  update sendiri..
tak tahu kenapa saya punya tak update sendiri pun..

ok la..tu je..


sekian...



Comments

  1. wah.. catiknya pageview.... good job dear.

    ReplyDelete
  2. Salam, wow Senheng! Takpe2 kak, melepas dah..lepas ni boleh guna google analytics tu..kot lepas ni Court Mahmood pulak nak buat iklan dgn akak..huyoo~ hahah!

    ReplyDelete
  3. hebat ko nok...

    aku tak pernah pulak check google analytics...tak reti aku...haha...
    lagipun, blog pun suam2 kuku je...ekekek...

    ReplyDelete
  4. Fiza pun selalu tgk dua2.. mmg jauh bezanya.. tahniah.. tinggi btui unique visit dan view awak..

    ReplyDelete
  5. takpe.akan ada rezeki lain, diana...
    apapun, tinggi dah views tu.
    tahniah :)

    ReplyDelete
  6. ohh ada beza ya.. tak berapa pandai benda nih.. banyak kena belajar lagi..

    ReplyDelete
  7. wow ngancam la ... hebat tu

    ReplyDelete
  8. berbeza sangat..lagi satu tgk kat dashboard blogger pun lain jugak kan..

    ReplyDelete
  9. Ketaranya perbezaan angka tu..tapi tak apa..jadi motivasi pd yang lain..

    ReplyDelete
  10. Tingginya pv google analytic... Sy guna yg blogger je buat permohonan innity dulu...

    ReplyDelete
  11. Uishhh,bezanye.... Cikna lg suka tgk kt nuffnang...;-)

    ReplyDelete
  12. Wowww tingginya pageview...tahniah! Ciknad jarang ambik peduli pon..hahaha...

    ReplyDelete
  13. DR dua-dua pun hebat UV/PV nya Tahniah :)

    ReplyDelete
  14. akk punya UV 5k? gilak lahhh! hebat akk saya ni.

    ReplyDelete
  15. hebatnye kak..
    xpe..mungkin ada rezeki yg lebih baik ;))))

    ReplyDelete
  16. wah, banyaknye pageview akak. hehe tahniah

    ReplyDelete
  17. meriahnya uv.. kita yang hhado jer...

    ReplyDelete
  18. tinggi PV kak diana ^^

    sy dh lama x view2 stats semua ni, huh...

    ReplyDelete
  19. pergh..akkak power..lain kali bagi yang google analytics

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…