Skip to main content

ADIK PELAKON ALMY NADIA JADI MANGSA BULI


Assalamualaikum...



Nampak gayanya kes buli ni macam tak de penyelesaian nya.makin menjadi2 dan makin berani budak2 sekarang.Terbaru adik kepada pelakon Almy Nadia menjadi mangsa buli.Baca luahan Almy Nadia yang menceritakan apa yang telah berlaku pada adiknya .



Tgh2 malam ni aku dpt berita yg adik aku kena pukul dgn bdk senior asrama SEK MEN PENANG FREE SCHOOL .. Adik aku bdk asrama,puncanya senior tak puas hati sbb adik aku ni ramai yg dok jg .. Yg aku marah sgt kes buli tak habis2 .. 4 lawan 1.. Adik aku. Baru tingkatan 1 dah kena pukul dgn budak tingkatan 5 seramai 4 org.. MEMANG PENANG FREE SCHOOL NIH BUDAK BUDAK DIA JAHAT ka??? Bgtau mai sat.. Cc @kementerian @pdrm
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Kejadian adik aku kena pukul terjd pd hari rabu malam.. Puncanya adik aku dgn kawan2 seramai 17org keluar g cari makan sbb lapar.bdk2 lelaki.kuat makan kan.. Tambah pulak duduk asrama.. Jd seramai 16 org kena pukul dgn senior yg umur 17 tahun secara 1 by 1 tp adik aku pulak lain 4 by 1 KORANG RASA!!!!!! Jd harini adik aku call mak,bgtau kejadian igtkan sikit.mak aku bising igt salah adik aku,tp nak jdkan cita adik aku takmau bgtau mak tp mak kawan adik aku call bgtau mak aku yg adik aku paling teruk kena pukul dgn senior.terus mak aku skrg bergegas pergi ke SEKOLAH MENENGAH PENANG FREE SCHOOL .. Ambiq adik aku terus g hospital n balai buat report.. Yg aku marah PENGETUA,CIKGU,WARDEN memang jenis tak ambiq port ka psl kes kes buli nih.. Inilah benda paling aku takut terjadi.akhirnya terjadi dekat family aku.. Aku nak sgt pihak sek ambil tindakan #kementerianpelajaranmalaysia cc @najib_razak @khairykj @fizzfairuz #polisdirajamalaysia
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Cukup sy melihat kes buli sek2 nih sampai ada yg mati.. Tp yg pembuli tetap tak serik.cikgu tetap vogue dtg sek.tetap kacak hensem bergaya dtg sek mcm tak ada mslh .. Sy taknak jd apa2 pd adik bongsu sy.jk terjd apa2 pd adik bongsu sy.sy akan bawa sek ini kemuka pengadilan .. Jd pd pengetua .cikgu2 PENANG FREE SCHOOL tolong ambil perhatian.. Sy tahu pengetua,cikgu2 ni just tak ambil port sbb nak jg nama sek tp skrg sorry yer sudah kena pd adik sy .. Adik almy nadia adik ipar kepada fizz fairuz.. Jd tolong ambil perhatian
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on

Comments

  1. Takut plak nak masukkan anak2 ke asrama penuh...sat gi x pasal2 hilang anak...

    ReplyDelete
  2. memnag x kan habis kes buli nie

    ReplyDelete
  3. Julia dulu suka tgk anak2 ni masuk asrama...tp lately kejadian buli semakin dashat...takutlah...risau

    ReplyDelete
  4. masih berleluasa pulak kes buli ni..kesian.

    ReplyDelete
  5. Hish....tak habis habis kes buli ni. Kesiannya .....nak htr asrama pun seram kalau cenggini.
    Salam Eidulfitri dan Maaf zahir batin DR

    ReplyDelete
  6. makaih.. 4 lawan 1.. x cukup jantan la tu.. hee~ saya selaku ibu pun risau sangat kes buli ni.. anak saya baru 5 tahun pun da kena buli kat skola.. nampaknya benda ni memang tak de penyelesaian.. pihak berwajib macam tak kisah jek..

    ReplyDelete
  7. Macam-macam sekarang ni. Ka mana le tempat selamat untuk anak-anak kita ye..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …