Friday, 31 July 2015

YANG MANA SATU ANAK ANDA PERNAH BUAT?

Assalamualaikum..

Saya memang tabik la pada sesiap yang kata jaga anak kecil ni senang..
Sebab bagi saya kalau jaga anak2 kecil ni memang kita kena fokus pada
diaorang je..
Terleka sekejap je memang ada je la yang boleh buat kita menangis..
hahahha...

Tengok ga,bar2 kat bawah ni..
yang mana satu yang anak awak pernah buat??
atau pun yang mana satu awak pernah buat masa kecil??hahhaha

gambar 1

gambar 2

gambar 3

gambar 4

gambar 5

gambar 6

gambar 7

gambar  8

gambar 9

anak saya si Mikhail pernah buat no 2,3 dan 5..
hehhe


sekian..

STATISTIK BLOG BULAN JULY

Assalamualaikum..

Bulan julai ni memang panjang betul cuti saya ..
tak update blog seminggu..
entry pun suam2 je semua..heheh
tapi Alhamdulillah..pageview maintan 300k..
Ingatkan turun mendadak..


Uv dan Pv untuk semalam 

Untuk statistik blog saya dah tak tengok nuffnang dah..
saya perasan minggu ni semua yang tanya pasal review  mesti nak tengok statistik melalui google analytic..
Jadi kita abaikan je lah nuffnang tu ye..
dah la duit pun ciput je dalam tu..hahaha


Jadi ada tak yang nak buat tempahan untuk review??meh Pm cepat..
untuk 2 minggu pertama bulan ogos dah penuh ye..
sebab tu kena cepat..tak la berbaris panjang nanti..
kalau berminat klik kat bahagian ads di tab menu kat atas tu..
senarai harga semua ada kat situ.



sekian..

KEDAI BUKU INI HANYA UNTUK ORANG YANG JUJUR

Assalamualaikum...

Kedai buku ini terletak di Xinjiekou Street, Baixia, Nanjing,China.
Ianya hanya kedai yang kecil dan mempunyai hanya 4 rak buku.
dan terdapat 1500 buah buku di sini.
Uniknya kedai ini tidak dijaga oleh sesiapa malah tidak mempunyai
juruwang di bahagian kaunter bayaran.

Maknanya buku ni percuma ke???

Tak la..cuma pada sesiapa yang ingin membeli buku2
dikedai ini perlu memasuk kan wang bayaran ke dalam 
kotak yang disediakan.

Ada ke orang yang jujur??

Sesuai la dengan nama kedai buku ini iaitu "Honesty Bookshop"..
Menurut pemilik kedai buku ini,
hari pertama kedai ini dibuka mereka mendapati 
300 buah buku berjaya di jual dan 
wang yang terdapat didalam kotak juga jumlah nya tepat dengan harga jualan buku2 tersebut.
Ini bermakna tiada unsur2 penipuan dari pembeli.


Kedai2 buku macam ni memang sesuai 
untuk pencinta2 buku dan kedudukan nya di tepi jalan juga
mudah menarik  pejalan kaki disekitarnya..

Kalau kat Malaysia buat macam ni
agak2 berjaya tak kedai buku nih..
saya percaya orang malaysia ramai yang jujur2..
hehehhe...



sekian..


Thursday, 30 July 2015

RUGINYA KALAU PRODUK TIADA LABEL

Assalamualaikum...

Kelmarin kawan suami saya ada bagi sebungkus serunding.
katanya dia ke Terengganu baru2 ni dan
beli banyak produk makanan dari sana..

Serunding yang saya makan tu memang sedap.
Mikhail sampai ratah macam tu je..

Tapi sayang nya bungkusan serunding tu tak de label.
tak de maklumat produk,tak ada no tel atau nama pengeluar.
sayang nya...

Zaman sekarang ni kalau nak berniaga
kena la ada label pada produk jualan tu..
Lagi2 sekarang ni ramai yang suka berkongsi
sesuatu yang sedap dan bagus di laman sosial.
sekali gus dapat mempromosikan produk tersebut..
Untung2 jadi viral..kan??



Siapa ada buat label atau stickers untuk produk
meh tinggalkan link page/laman web di bawah ni..

 <<<<..agak-agak la nak kongsi pun..ada benda yang awak perlu sembunyikan...

sekian...

FACEBOOK- CARA BARU MENILIK NASIB

Assalamualaikum...

Saya nak cerita tentang menilik nasib ni..
dulu orang nak tilik nasib dia pi kat tabib2 cina tu..
jumpa bomoh la , ada yang teka2 kertas la..
tapi sekarang dah ramai yang tau cara tu haram..
Tak boleh tilik2 apa nasib kita pada masa depan..
apa yang terjadi dimasa depan adalah Rahsia Allah..
hanya Allah sahaja yang mengetahui.
Kita orang islam kena percaya pada ketentuan Allah dan redha dengan apa yang jadi.

Tapi tak boleh cara tu depa guna pulak cara lain..
tilik nasib guna facebook.

Boleh tau anak berapa orang..
ada duit berapa juta dalam akaun..

"eh..benda tu suka2 je kak..
kita pun tau benda tu main2 je..
bukan kita percaya pun..."

main2 pun tak boleh la adik kakak..
untuk suka2 pun tak boleh...
Baca zodiak kat majalah pun tak boleh ni kan pulak
menilik nasib kita dengan cara letak tarikh lahir..
ada juga yang kena letak gambar..
tak boleh tu..

saya tengok hari ni kat facebook pun masih ramai yang guna
aplikasi menilik nasib tu..
Padahal sebelum ni yang saya tahu mereka2 tu
orang2 yang berilmu jugak..
menilik nasib- 40 hari solat tak diterima tau..
bukan benda main2 ni..

harap2 kawan2 saya jangan kecil hati dengan teguran ni.
saya pun masih belajar..
tapi kita kena la saling berpesan2..
kita manusia.tak lari dari kesalahan..

satu lagi tak boleh tau kalau kita menentukan masa depan..
contoh macam ni..
awak tengok anak orang tu suka guna tangan kiri..
lepas tu awak kata..
"dia ni mesti pendek umur.."
"dia ni nanti kaya raya.."
"dia ni akan terkenal.."
macam tu pun tak boleh..
Tapi kalau kita doakan nya ,itu baru boleh..
contohnya.. "besar nanti harap2 jadi orang terkenal.."
saya pun baru tau yang ni sebab saya suka bergurau2 macam ni..erm..

<<<..ingat surirumah tak boleh ada kerjaya ke??tak percaya??baca kat sini..

sekian..

NORA DANISH RAYU JANGAN GANGGU IBUNYA

Assalamualaikum...

Bagi seorang  ibu, hatinya tentu akan berasa sedih bila anak yang disayang
dihina dan dicerca orang..
tak cukup dengan tu si ibu pulak disalahkan bila anak jadi liar .
Dituduh tak pandai mendidik,
tak nasihatkan anak malah ada yang sanggup menyamakan anak kita dengan
orang2 yang tiada moral.

Itu lah yang terjadi kepada ibu Nora Danish, Sally Talib  apabila instgram nya di hujani dengan caci maki oleh netizen yang tidak berpuas hati dengan cara hidup anak2 nya..



Baru2 ini tersebar gambar kakak kepada Nora Danish bersama teman lelakinya disebuah kelab malam membuatkan ramai yang mempertikaikan cara hidup keluarga pelakon cantk ini.
malah hubungan Nora Danish dan Nedim Nazri juga dikritik kerana Nora dikatakan terlalu kerap bersama Nedim tanpa ikatan yang sah.



Nora turut kecewa dengan komen2 yang menyalahkan ibunya dan meminta 
mereka tidak mengganggu ibunya lagi.




Kesian..kan??
Rasanya tak payah la sampai nak maki hamun dan menyalahkan ibu Nora Danish ni.
Adik beradik Nora Danish bukan muda remaja lagi..
semuanya dah besar panjang..
dah patut tahu mana yang baik dan buruk.
lagipun kita bukan tahu mak dia ada nasihatkan mereka atau tidak..
Jangan lah menghukum macam kau duduk serumah dengan diaorang..



Sekian..

Wednesday, 29 July 2015

PENGACARA WANITA MHI PULAK DI TEGUR AZWAN ALI

Asslamualaikum...

Siapa tengok MHI pagi tadi..
Saya ingatkan saya sorang je yang geli geleman dengan aksi pengacara wanita tu.
rupanya  ramai yang perasan dia dok berhingus tu..hehehe
mujur la bukan waktu saya dok ngadap sarapan pagi..
kalau idak memang tertutup terus selera..

Tak ketinggalan Azwan Ali yang menonton rancangan tersebut 
meluahkan kekesalah dan tidak puasa hati terhadap pengacara wanita tersebut..




Agaknya pengacara ni terlupa kot yang dia sedang mengacarakan rancangan MHI..
mungkin dia ingt dia kat rumah dan selsema nya tu
di tahap yang kritikal..
tu yang selamba je tarik  hingus..heheh



sekian..


PESANAN UNTUK PENDUDUK NEGERI KELANTAN

Assalamualaikum...

Masalah kebersihan longkang ni bukan nya ada di 1,2 negeri je..
saya rasa semua negeri dalam malaysia ni ada masalah dengan longkang.
longkang kotar, longkang tersumbat sampai bau busuk la..

Saya pernah tinggal di Johor Baharu,
saya pernah jugak ke Ipoh,ke Kuala Lumpur..
kat pulau Pinang ni sendiri..
Tak semua tempat2 ni bersih..
ada je yang kotor..Memang sakit mata,sakit hati,hidung apa tah lagi..

Saya ada terbaca di facebook tentang luahan perasaan seorang wanita ni..
Dia sebagai rakyat kelantan agak kecewa dengan
tahap kebersihan di kelantan..
Jom baca..

Kota bharu bandaraya Islam

Ntah di mana Islam,
Kotor,
Antara punca anak sulung tak suka balik bercuti ke kelantan

Pantai2 cantik tapi penuh dgn sampah, 
Lalat ribuan,
Peniaga leka berniaga, 
Untung di kaut, 
Lesen murah di bayar,
Sampah buang merata,
Asyik harap kan bandaran,
Tidak ada self awareness,
Atau self responsibility,
CLEAN UP AFTER YOURSELF,
Jgn harapkan duit royalti untuk mula berubah,
Miskin tak semestinya perlu jadi pengotor!




Tahun lepas rasa mahu tercabut buku lali, 
Kesana kemari jaga husband denggi dan ayah kidney failure,
Admit masa yg sama di HDU,
Kerajaan leka menyaman rumah org,
Satu nyamuk rm500, 
Patutnya kita yg saman dia, 
Longkang besar, kecil air bertakung,
Tersumbat,
Penuh sampah,
Longkang besar kepunyaan kerajaan tak dpt org persendirian terjah ke dalam

Tahun lepas frust dgn jawapan diberi, 
Seolah tiada langsung jln keluar,
Sampai terdetik dlm hati,
Dan terucap di lidah, 
Mungkin perlu datang air yg banyak,
Kautlah Segala sampah ini keluar,
Tidak belajarkan kita selepas bah besar baru2 ini?

A piece of my heart is here,
I wrote this because I love kelantan,
Condemn bersebab,
Even my own family saya tegur,
Letak dulu sampah dlm kereta,
Balik rumah boleh buang properly

To see the change is difficult,
But something admirable,
Each year balik ada2 shj incident,
1st day raya kereta depan kami buang sampah sarap di traffic light,
Handbag di tuang sampah begitu shj,
Seolah kerja org lain perlu pick up your own shit




1 jam di airport dah sound 2 org, 
Tak reti2 nak beratur,
Tiap2 tahun jumpa badut2 seperti ini,
Macam lah dia sorang nak naik flight,
Malu la mat saleh pun beratur,
Dan dia bukan dari bandaraya Islam

***********************

At Kota bharu airport,
Sudah 12 tahun menetap di UK,
Setiap kali MAS berlepas dari Kota Bharu,
Setiap itu lah masih bergenang,
Because too many things I adore here,
Still a big proportion of my heart belongs here,
Rakyat kelantan,
Berubah lah, 
Anak2 educated tegur lah keluarga dahulu, kemudian komuniti kecil setempat, 
Bersih kan lah rumah ibu ayah setiap kali balik bercuti,
Supaya mereka nampak apa yg kita generasi baru mahu katakan

Kiriman: Wan Shaiza Mardiana 
Sumber: Facebook 

Rata2 ramai yang bersetuju dengan pendapat wanita ni..
harap2 apa yang ditulis oleh puan Wan Shaiza ni akan
membuatkan semua rakyat malaysia buka mata  dan
tak payah la nak salahkan pihak itu pihak  ini..
ye la..sampah tu kadang2 kat rumah kita tapi kita nak salahkan perbandaran .
Tak boleh jugak..kan??mereka tu bukan 24 jam duduk tunggu sampah depan rumah kita..

 <<<<...suka aktiviti hiking??ini tempat2 yang dah tentu anda suka
sekian..

Tuesday, 28 July 2015

SELEPAS RAYA INI YANG TERJADI KEPADA KEBANYAKAN ORANG

Assalamualaikum...



Sejak lepas puasa ni saya memang lewat sikit update blog
sebab pagi2 aktiviti dah padat semula..
Bulan puasa dulu pagi2 rilek je santai2
tengok tv la apa..sekarang tak boleh dah la..
nak kena tengok pokok2..nak kena pi kedai,masak lagi..
Memang kalut la pagi2 ni..
kena siap semua kerja sebelum jam 1 sebab jam 1 lebih anak dah balik sekolah.
suami nak balik makan..

bagi yang bekerja mungkin waktu bekerja kembali ke 9-5
kalau dulu masuk awal balik awal..
ada jugak yang petang2 dah ada kat rumah..
tapi sekarang dah senja masih dalam kereta.
Waktu malam tidur pun lewat sikit dari bulan puasa..kan??



Tu baru rutin harian..
poket lak cemana??hahahha...
anak2 punya poket kembung2 semuanya..
mak ayah ni je yang kejap2 dah congak bajet duit yang dok ada ni
sempat ke nak sampai ke gaji..
Kalau sebelum ni duit gaji boleh lagi simpan2,3  ratus ke akaun ASB ke ape
Tapi bulan ni boleh 50 ringgit je ke akaun simpanan..
ada setengah tu 10 ringgit pun tak simpan dah bulan ni..tunggu la bulan depat..heheh
Orang tengok 2,3 kali ke bank simpan duit..
padahal duit raya anak2 je..ekekek..



berat badan...Oh!!jangan disebut..
ramai blogger yang dok merungut berat badan naik lebih banyak dari
yang turun dibulan puasa..
Bulan puasa berat turun 4 kg
bulan raya naik pulak 5 kg..hahahahh
Harap2 lepas ni dia nak turun lah ye..bahaya gemuk2 ni.
Bukan je orang pandang tak cantik,
nak cari baju susuah,tapi jugak mudah kena serangan jantung..

.<<<<..merana la kalau ayam takde langsung di hari raya.Boleh bayangkan tak??

sekian..



TAK PAYAH NAK JADI BATU API TO ME AND CHE TA - FAZURA

Assalamualaikum...

kalau di negara lain kita selalu dengar cara bangsa lain bercakap
macam agak kasar dan tak sesuai nak diamalkan dinegara kita.
Walaupun negara kita ni macam berbilang bangsa
tapi saya rasa kebanyakan dari kita tak suka dengan bahasa kesat dan kasar..kan??

Tapi masih ada juga yang amalkan
penggunaan kata2 dan perkataan yang macam tu..
Bagi orang yang tak biasa dan faham makna
perkataan tersebut memang agak janggal dan tak sedap untuk diamalkan..


Baru2 ni Anak pelakon jelita Rozita Che Wan iaitu Aniq
ada memuat naik gambar beserta caption yang mengundang
tanda tanya ramai pengikut pelakon Jelita ni..
Gambar tersebut dimuatnaik kembali (repost) di IG Che Ta..



Namun penggunaan perkataan "N" tersebut
membuat pelakon cantik Norfazura menegur Che Ta
supaya tidak menggunakan  perkataan tersebut.
walaupun teguran Fazura tu ada benarnya masih ada
yang merasakan ianya satu perkara kecil dan tak perlu nak dipertikaikan..



Saya setuju dengan Fazura ni..
benda macam ni kita jangan lah anggap ianya biasa,
sebab takut dimasa depan perkataan2 macam ni asyik duduk di 'bibir anak2 je..

Saya teringat dulu masa kecik saya
saja2 je cakap dengan adik saya dengan membahasakan diri sebagai
"wa dan lu.."
tapi opah saya punya la marah sampai sekarang saya jadi takut nak guna perkataan tu..
Tapi,hakikat nya perkataan tu dah digunakan dalam
percakapan seharian anak2 muda sekarang..
sampaikan dah jadi macam biasa je..
padahal dulu kalau cakap "gua lu" ni agak kurang sopan
lagi2 untuk seorang wanita..

  <<<Ada plan nak bercuti ..Promo Air Asia . untuk minggu ni sahaja..cepat2 rebut!!

sekian.

Monday, 27 July 2015

RESEPI CONGO BARS SUKATAN CAWAN YANG MUDAH TAPI SEDAP

Assalamualaikum...

sempena dengan kehabisan biskut raya kat rumah ni 
maka terpaksa lah saya memanas kan oven hari ni..
Anak2 pun dah tanya tak de kuih raya ke..
Saya pun buat la congo Bars..
risau jugak kalau orang datang ke ,tak de kuih nak jamu..setakat keropok ikan 
nampak tak raya langsung..heheheh



Bagi saya congo bars lah benda paling senang nak buat.
Lepas tu ikut suka kita nak masuk kan apa..
kacang ke,coklat ke,conflakes ke,kismis sekalipun..
memang boleh..

Jadi meh la kita tengok resepi congo bars yang mudah dan sedap ni..

 Resepi Congo bars paling mudah tapi sedap.

Bahan-bahan.

250g Mentega
2 1/2 cawan tepung gandung
3 biji telur
 1 cawan gula perang
secubit garam
1 sudu kecil baking powder
 1/2 sudu kecil esen vanila
3 sudu serbuk coklat

*sekeping Coklat bar
*segenggam kacang badam
*coklat chip
*conflakes

Bahan bertanda * adalah mengikut citarasa awak..

Cara-cara nya

- Panas kan oven

- masuk kan tepung gandung , serbuk coklat ,baking powder dan secubit garam dalam satu bekas..ketepi kan..

- Pukul mentega dan gula perang.tak perlu sampai kembang.
masuk kan esen vanila..
kacau sebati..

- masuk kan campuran tepung tadi kedalam mentega dan telur yang dah dipukul tadi.
kacau sebati guna senduk kayu je ..

- masa ni awak boleh la masuk kan apa bahan yng awak nak..saya masuk kan segenggam kacang badam yang di tumbuk kasar.kemudian saya masuk kan pecahan coklat bar jugak..
supaya bila gigit ada la coklat2 tu..sedap...

kemudian masuk kan dalam dulang..ratakan dan atas nya saya tabur kan coklat chip..
ada sikit lebihan cornflakes masa buat biskut raya dulu..
saya tabur kan jugak atas nya..

kemudian saya bakar ..suhu 170 .. bakar selama 45 minit..
oven awak mungkin lain sikit dari saya ye..

ok..kemudian dah siap..tunggu sejuk baru potong..
sedia untuk dihidangkan...

selamat mencuba..


sekian..

Saturday, 25 July 2015

GAMBAR THROWBACK PALING COMEL

Assalamualaikum....


Hahahhaha...
memang ras nak pijak2 je...



sekian..

Friday, 24 July 2015

DULU DOK DALAM TANDAS MAMPU BELEK LABEL SYAMPU JE..

Assalamualaikum...




Saya tersenyum manja bila tengok gambr kat atas ni..
hahah..Siapa pernah buat macam ni dulu??
Tapi sekarang dah lain...
Buang air besar sampai setengah jam..
Bukan belek botol  dah..
sekarang dok layan smartphone..
kalau yang tak tahu tu mesti tertanya-tanya
"si Mamat ni berak batu ke apa tak tahu la.punya la lama kat dalam tandas tu..".


Lgi2 kalau ada wifi percuma..
memang indah sungguh suasana dalam jamban tu..bagaikan syurga,,
hahahhaha..semua kerja tak menjadi..

Bayang kan kalau kita ni semua dapat internet percuma setiap hari??
Yang saya gambarkan kat atas tu ,kalau kita dok dalam jamban..
bayangkan kalau kat luar..kat kedai kat dapur...
nak tau apa yang jadi kalau ada internet percuma kat malaysia ni??
meh baca kat sini..(klik)
baru kau tahu erti penyesalan..heheheh


sekian..

ADIK PELAKON ALMY NADIA JADI MANGSA BULI


Assalamualaikum...



Nampak gayanya kes buli ni macam tak de penyelesaian nya.makin menjadi2 dan makin berani budak2 sekarang.Terbaru adik kepada pelakon Almy Nadia menjadi mangsa buli.Baca luahan Almy Nadia yang menceritakan apa yang telah berlaku pada adiknya .



Tgh2 malam ni aku dpt berita yg adik aku kena pukul dgn bdk senior asrama SEK MEN PENANG FREE SCHOOL .. Adik aku bdk asrama,puncanya senior tak puas hati sbb adik aku ni ramai yg dok jg .. Yg aku marah sgt kes buli tak habis2 .. 4 lawan 1.. Adik aku. Baru tingkatan 1 dah kena pukul dgn budak tingkatan 5 seramai 4 org.. MEMANG PENANG FREE SCHOOL NIH BUDAK BUDAK DIA JAHAT ka??? Bgtau mai sat.. Cc @kementerian @pdrm
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Kejadian adik aku kena pukul terjd pd hari rabu malam.. Puncanya adik aku dgn kawan2 seramai 17org keluar g cari makan sbb lapar.bdk2 lelaki.kuat makan kan.. Tambah pulak duduk asrama.. Jd seramai 16 org kena pukul dgn senior yg umur 17 tahun secara 1 by 1 tp adik aku pulak lain 4 by 1 KORANG RASA!!!!!! Jd harini adik aku call mak,bgtau kejadian igtkan sikit.mak aku bising igt salah adik aku,tp nak jdkan cita adik aku takmau bgtau mak tp mak kawan adik aku call bgtau mak aku yg adik aku paling teruk kena pukul dgn senior.terus mak aku skrg bergegas pergi ke SEKOLAH MENENGAH PENANG FREE SCHOOL .. Ambiq adik aku terus g hospital n balai buat report.. Yg aku marah PENGETUA,CIKGU,WARDEN memang jenis tak ambiq port ka psl kes kes buli nih.. Inilah benda paling aku takut terjadi.akhirnya terjadi dekat family aku.. Aku nak sgt pihak sek ambil tindakan #kementerianpelajaranmalaysia cc @najib_razak @khairykj @fizzfairuz #polisdirajamalaysia
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on
Cukup sy melihat kes buli sek2 nih sampai ada yg mati.. Tp yg pembuli tetap tak serik.cikgu tetap vogue dtg sek.tetap kacak hensem bergaya dtg sek mcm tak ada mslh .. Sy taknak jd apa2 pd adik bongsu sy.jk terjd apa2 pd adik bongsu sy.sy akan bawa sek ini kemuka pengadilan .. Jd pd pengetua .cikgu2 PENANG FREE SCHOOL tolong ambil perhatian.. Sy tahu pengetua,cikgu2 ni just tak ambil port sbb nak jg nama sek tp skrg sorry yer sudah kena pd adik sy .. Adik almy nadia adik ipar kepada fizz fairuz.. Jd tolong ambil perhatian
A photo posted by almynadia86 (@almynadia86) on

KERETA TERPAKAI UNTUK EMPAT BERANAK BERMOTOSIKAL BALIK KAMPUNG

Assalamualaikum...



Sejak seminggu yang lepas ramai yang tersentuh dengan gambar seorang ayah yang 
membawa 3 orang anaknya menaiki motosikal
untuk pulang beraya di Penang.
Gambar tersebut membuatkan 
ramai yang bersyukur dengan apa yang mereka ada sekarang.. 


 Selama ni asyik merungut saja..
Itu tak cukup ini tak cukup rupa-rupa masih ada
yang lebih susah dari kita..
sekurang2 nya kita balik kampung naik kereta,naik bas,naik kapal terbang..
Tapi bagi  4 beranak ni mereka hanya menaiki motorsikal
untuk perjalanan beratus kilometer.



 Tapi kan..bagus nya rakyat Malaysia ni tak kedekut kalau setakat nak menderma
dan membantu orang yang kurang berkemampuan..
tak banyak sikit pun,nak jugak hulurkan bantuan..
macam baru2 ni saya terbaca kat facebook sorang abang ni tahan motorsikal bapa 3 anak ni
sebab nak bagi duit raya pada anak2 ini

 kemudian ada beberapa individu dikatakan berniat nak memberi
kereta terpakai yang sudah tidak digunakan lagi tapi masih berfungsi dengan baik..
Alhamdulilllah..sangat berbangga dengan rakyat malaysia yang macam ni..

harap-harap dengan bantuan yang tak seberapa tapi bermakna ni,
dapatlah anak2 ini berada dalam keadaan lebih selesa untuk kemana2.
besar nanti jadi orang berguna bukan saja untuk keluarga tapi untuk rakyat malaysia jugak..
Pada yang nak membantu jugak dipersilakan..
Rezeki anak2 tersebut..jangan lah nak dipertikaikan..
Ini bahagian mereka



 <<<<..Ini dia party paling happening di KL..jangan terlepas sudah!!


sekian..

Thursday, 23 July 2015

GAMBAR RAYA LISA SURIHANI YANG COMEL.

Assalamualaikum..

Makin cantik berseri tengok Lisa Surihani yang  sekarang sedang sarat hamil .
Dijangka bulan 9 nanti dia akan bersalin..kan??
Pipinya dah naik sikit tu yang nampak berseri dan comel.
Dah la muka tu memang sedia comel..
Jom le tengok gambar Lisa Surihani dan keluarga nya beraya...







semoga Lisa selamat melahirkan dan dipermudahkan segalanya..
ramai yang taksabar nak tengok
anak pasangan sama cantik dan kacak ni..kan??

<<<..mak ayah korang kalau spoting boleh la korang buat tema kawen cam gini..

sekian...