Skip to main content

SIAPA YANG KOMEN PASAL KAHWIN AKAN DI BLOCK

Assalamuaalaikum..



Biasanya penyibuk2 artis ni kalau artis tu  bercinta
mesti ada komen2  dia yang tanya bila  artis tu nak kawen..
Mula2 ayat puji2 dulu lepas tu keluar la soalan cepumas dia..

"sweet la korang ni..kawen la cepat.."

"suka tengok pasangan sejoli ni..Bila nak kawen..?"

kalau artis tu malas nak layan dia senyap je la..
malas nak jawab..kan??
dah jawab pun nanti tanya lagi..

Tapi ada satu pasangan duda dan janda yang tengah meletop-letop
kisah cinta diaorang ni..
kalau peminat2 dia tanya pasal kawen silap2 kena block .
Bukan sorang yang mengadu di block
bila tanya pasal kawen tapi ramai...kesian..heheh
kalau yang tak kena block tu kira bernasib baik la..

Mungkin peminat tu sayang kat artis kegemaran dia..
Risau tengok artis kesayangan dan kekasih nya asyik ke hulu ke hilir bersama.
Jadi soalan2 tentang bila nak kawen tu
sebagai tanda ambil berat..mungkin...

Tapi yang dibalas nya hanya dengan kata2..
''jangan menyibuk,.."
"diam la.."
 dah banyak kali bila ada yang tanya pasal kahwin,
dia  mula nak marah2.

Orang tak popular pun sebulan 3,4 kali je  dapat soalan "bila nak kawen "..
Ni kan pulak orang popular..
tak hairan la dalam beratus ribu follower tu
awak akan dapat soalan yang sama setiap hari.
jadi tak payah la nak marah2..
mintak je la doa dari follower tu untuk mendekatkan jodoh kalian berdua.
marah2 follower nak buat apa..

Artis ni dan kekasih nya mungkin
pernah kecewa dengan perkahwinan pertama..
mungkin sebab tu mereka ambil masa yang lama nak mendirikan rumahtangga.
tapi jangan lah sampai hilang kepercayaan pada perkahwinan.
kalau dah saling sayang menyayangi kan
bagus kalau dikukuhkan dengan ikatan pernikahan.



Awak mengaku awak gentlemen tapi
sebenarnya tak pun
..


sekian...

Comments

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …