Skip to main content

SIAPA YANG KOMEN PASAL KAHWIN AKAN DI BLOCK

Assalamuaalaikum..



Biasanya penyibuk2 artis ni kalau artis tu  bercinta
mesti ada komen2  dia yang tanya bila  artis tu nak kawen..
Mula2 ayat puji2 dulu lepas tu keluar la soalan cepumas dia..

"sweet la korang ni..kawen la cepat.."

"suka tengok pasangan sejoli ni..Bila nak kawen..?"

kalau artis tu malas nak layan dia senyap je la..
malas nak jawab..kan??
dah jawab pun nanti tanya lagi..

Tapi ada satu pasangan duda dan janda yang tengah meletop-letop
kisah cinta diaorang ni..
kalau peminat2 dia tanya pasal kawen silap2 kena block .
Bukan sorang yang mengadu di block
bila tanya pasal kawen tapi ramai...kesian..heheh
kalau yang tak kena block tu kira bernasib baik la..

Mungkin peminat tu sayang kat artis kegemaran dia..
Risau tengok artis kesayangan dan kekasih nya asyik ke hulu ke hilir bersama.
Jadi soalan2 tentang bila nak kawen tu
sebagai tanda ambil berat..mungkin...

Tapi yang dibalas nya hanya dengan kata2..
''jangan menyibuk,.."
"diam la.."
 dah banyak kali bila ada yang tanya pasal kahwin,
dia  mula nak marah2.

Orang tak popular pun sebulan 3,4 kali je  dapat soalan "bila nak kawen "..
Ni kan pulak orang popular..
tak hairan la dalam beratus ribu follower tu
awak akan dapat soalan yang sama setiap hari.
jadi tak payah la nak marah2..
mintak je la doa dari follower tu untuk mendekatkan jodoh kalian berdua.
marah2 follower nak buat apa..

Artis ni dan kekasih nya mungkin
pernah kecewa dengan perkahwinan pertama..
mungkin sebab tu mereka ambil masa yang lama nak mendirikan rumahtangga.
tapi jangan lah sampai hilang kepercayaan pada perkahwinan.
kalau dah saling sayang menyayangi kan
bagus kalau dikukuhkan dengan ikatan pernikahan.



Awak mengaku awak gentlemen tapi
sebenarnya tak pun
..


sekian...

Comments

  1. macam-macam ragam dan perangai manusia ni kann?

    ReplyDelete
  2. sape retis tu ...aku jrg benor nk amik tau pesal retis ni hehehe tp kadang2 rasa nk nyebuk jg hahahhaq

    ReplyDelete
  3. Siapakah dia tu... Dh lama tak amik tahu pasl dunia hiburan nih... Artis bru lagi tak kenal.

    ReplyDelete
  4. Kahkah..masalah betul manusia mcm ni ek

    ReplyDelete
  5. macam2 sekarang ni kan
    hahahah lawak la

    ReplyDelete
  6. Namanya pun manusia DR...

    ReplyDelete
  7. klu bkn artis pun org dok tny nikan pulak retiss..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …