Skip to main content

LELAKI MELAYU KENA TERIMA HAKIKAT...

Assalamualaikum...


Kelmarin ramai yang mencari2 video temuramah penyanyi dari Timur Tengah tu..
kedatangan Humood Alkhuder ke malaysia memang dinantikan
oleh ramai peminat2 beliau di sini.
Humood Alkhuder bukan nama asing lagi sekarang ni.
Budak2 sekolah rendah pun tau siapa dia..
kawan2 anak saya siap boleh hafal lagu Kun Anta tu..
Tapi sampai kat Maisara lirik jadi lain macam pulak..hahahah


Memang lah dia kacak..
Mau tak menjerit2 gadis2 melayu bila melihat.
Bila dah jadi perhatian gadis melayu,
si jejaka melayu pun apa lagi..
tercabar la..
Mula keluar ayat kutuk mengutuk dan hina menghina gadis melayu..


Alahai..puji ensem pun dah nak cemburu..
nak buat cemana..dah memang jejaka melayu 98% nya
mempunyai hidung kembang setaman.
terima je lah "kelebihan" tu dengan hati yang terbuka.
tak perlu nak marah bila gadis melayu lebih tertarik dengan si hidung mancung.


Ada lelaki melayu yang lebih terluka sanggup
merendah2 kan maruah gadis melayu.
tak boleh terima gadis melayu boleh tertarik dengan wajah Humood Alkhuder.
bagi mereka gadis melayu hanya layak dengan jejaka melayu.
tak boleh meluahkan perasaan pada lelaki asing.
salah!! salah!! salah!! awak akan dikecam jika berbuat gitu.


Rata-rata gadis yang memuji penampilan Humood Alkhuder
tak de la mengeluarkan ayat2 yang boleh menjatuhkan maruah seorang gadis.
Setakat puji kacak, terpikat, sejuk mata memandang...
itu pun salah ke??Bukan gadis2 tu ajak tidur sekali ke..
ajak berguling2 di taman bunga ke..cuma memuji saja..
salah ke?alahai..lelaki melayu memang kuat cemburu la..

Mujur I berkahwin dengan lelaki Pendang....


sekian...

Comments

  1. alahai..saya tak tau menahu pulak psl dia ni..glamer ya.

    ReplyDelete
  2. sebagai yang tak gadis ni.. tengok laki lain dah macam takde feel even ensem sekalipun. alah.. dah ensem orang puji la ensem... Gadis melayu pun even terpesona jangan over sangat menunjukkan perasaan teruja tu..

    ReplyDelete
  3. hahaha..betul tu kak Diana.kte puji je, bukan ajak kawin.diorang puji-puji nora danish la, cikgu Aisyah la, takde pun orang perempuan nak jeles.kot jeles pun jeles dalam hati je..hehe

    ReplyDelete
  4. ayat last paling tak menahan.. lelaki pendang..!! hahaha

    saya tak kenal mamat ni.. boleh tahan muka dia.. jenis yg ramai org suka..

    ReplyDelete
  5. ganteng orangnya...hihi...alah biasalah tu...budak pmpuan mmg suka org2 ensem...zaman sy dulu pon sama..tapi kawen gak dgn jejaka dr JB..hihihi

    singgah blogwalking :) salam perkenalan!

    ReplyDelete
  6. tak kenal jugakk... tak berdunia nya saya.. huk2

    ReplyDelete
  7. Akk punya cousin sebelah mak akk semua muka pesen2 gini...mata hijau pun ada..kakakaka

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum wbh

    Saya pun baru tahu pasal mamat ni dari colleague. Dengar lagu dia.. best jugak.. Orang nya pon boleh tahan.. hensem.. heheh..
    Dah hensem kita kata lah hensem.. kan? Lelaki melayu ada juga yang hensem. Tapi yang penting hati mesti baik dan bersih.. baru ada kellass!! :)

    Salam kenal dari Penjejak Mimpi :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Mmg hensem dia ni. Lagu pun best. Tp terpikat tu tidak laa. Hihi.

    ReplyDelete
  11. kak pembetulam.. idung saya cute macam jambu air hokey hahaha :D saya tak jeles. Wife saya asyik puji artis tapi sy xde rasa apa2 pun. Mungkin tahap keyakinan saya mencanak2 tinggi kot :D

    ReplyDelete
  12. suka lagu dia. Alaaaa...puji jer pon. Dah dia memang handsome ☺

    ReplyDelete
  13. Salam, hahahaha kesian lelaki melayu merajuk yeee~~~ hihi

    ReplyDelete
  14. Saya tak tahu pasal dia pun! hahaha
    Dah lama tak layan lagu2 baru..

    Yg lelaki Melayu nak sentap apahal.?
    Gi la menikah dgn awek Eropah...hahaha

    ReplyDelete
  15. Hnesem baq hang dia ni. hahaha :P

    ReplyDelete
  16. Hahaha! Lelaki Pendang tu bukan lelaki Melayu ke ~_^

    Alahai, biasalah lelaki ni. Kalau kita puji lelaki lain bukan main melenting. Tapi kalau dia yang puji perempuan lain sampai part-part tak sepatutnya, takpalah pulak. Dah lumrah lelaki katanya suka pada yang cantik! Ish, rasa macam nak hunus pedang jerk!

    Err... saya pun tak pilih lelaki Melayu sebab lelaki Melayu kuat cemburu. Hahaha!

    ReplyDelete
  17. Tapi mmg hensem kan dia ni. Hehehhe..jangan marah lelaki melayu.

    ReplyDelete
  18. Tapi mmg hensem kan dia ni. Hehehhe..jangan marah lelaki melayu.

    ReplyDelete
  19. gigi dia lawa diana .. hahha puji lagi

    ReplyDelete
  20. org Pendang baik2 ensem2 taw....

    ReplyDelete
  21. lagu ni mmg best....penyanyi plak adohai.....ensemnyaaa

    ReplyDelete
  22. Lagu ni best.. deno dapat tahu lagu ni daripada blogger Putra Nubhan

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …