YANG NI BARU ENTRY MARAH....

Assalamualaikum...

Semalam ada yang tinggalkan komen kat entry
suruh tuntut hadiah tu..
katanya Bukan hadiah iphone6 pun..
sebab tu orang tak nak tuntut.
komen paling bodoh kot..
jadi saya delete komen bodoh macam tu..
sebab tak mau sebarkan kebodohan nya..
takut berjangkit kat orang lain..
hahahah...

Sebab apa komen tu saya kata bodoh.??
sebab siapa yang join Ga tu memang
tahu hadiah nya bukan iphone6.
jadi tak mungkin la
dia join saja lepas tu menang ,
dia tak tuntut hadiah sebab hadiahnya bukan iphone6.

Ini soal kepercayaan..
bila kita buat GA kita kena serius..
kita tak boleh main2 sebab penaja
mengeluarkan sejumlah wang untuk tajaan hadiah.
penaja juga perlukan masa nak pos hadiah DAN nak
sediakan hadiah2 tu..
sebab tu kena alert dengan update2 dari penganjur.


macam mana kalau peserta tak alert
dengan update..
lepas sebulan berlalu baru dia teringat tentang GA kita.
lepas tu mula geledah entry GA.
sedar2 dia menang rupanya..
lepas tu cakap pengajur tak bagitau..
kata kita menipu..nama kita jugak yang busuk.
padahal syarat dah suruh dah letak dalam bloglist..
jadi pada encik yang komen tu..
entah apa namanya..
encik 3 ekor lembu ke kambing entah..
harap paham ye...
kalau tak paham
Pegi mati la...

Ok yang ni baru entry marah..tau!!
harap maklum ye..saya bukan marah kat peserta yang tak alert..
tapi saya cuma marah pada komen2 bodoh tu je..
ianya seolah2 menggambarkan hadiah2 dari
penaja semuanya tak bernilai..
apa ingat kalau iphone je baru GA tu gah ke??

Sekian..

Post a comment

12 Comments

  1. hihi..sabar kak k
    yumida pun pernah gak hadapi situasi mcm tu
    lepas sebulan lebih pemenang tu tak tuntut hadiah, tetiba dia baru perasan yg dia menang, walaupun dah di inform kat blog dia psl entry dia menang

    memandangkan yumida sendiri x letak tarikh akhir (expire date) tuntut hadiah, so yumida pun kasi jugak, even dah lama

    mungkin kena bgtau tarikh akhir pemenang kena tuntut hadiah, sbb ia memudahkan proses si penaja/penganjur pos hadiah. so si pemenang tadi pun dah sedia maklum tarikh sekian2 dia dah x blh claim hadiah lagi.

    ReplyDelete
  2. Macam2 orang pon ade kan?..
    ayu pon kadang terlepas pandang jugak yela kadang mmg xkuar kt dashboard
    kadang tu bz
    tapi kalau da igt balik n tgk menang plak tapi da lame nak buat cmne,xde rezeki la kan..
    sabar kak sabar

    ReplyDelete
  3. sabaq2 diana...iblis duk menari riang tu...mrk saja suka2 join segmen tapi xberminat dgn hadiah tu...biarkanlh.

    ReplyDelete
  4. huh Diana dah marah .. ok, ambil pengajaran..join segmen, kontest, GA ke mau kena elert la..kan.

    ReplyDelete
  5. Orang mcm ni pun ada ... lain kali kena alert lah klu ikut segmen atau ga tu ... huhu

    ReplyDelete
  6. Memang betul² marah ni. Dah tau join GA, kena lah alert.

    ReplyDelete
  7. alamak, diana marah...

    "ye mak..."

    mak saya panggil, saya pergi dulu, ok bye... hehehehe

    ReplyDelete
  8. kalu blog ni boleh meletup, da lama tulisan akk ni meledak ;-)

    ReplyDelete
  9. steady lah..kicik punya hal jugak

    ReplyDelete
  10. belum ada lagi yg tuntut hadiah dari akak setakat ni..patutlah, sebab bukan iphone 6..kihkih..rileks diana..blogger baru kot..masih tak faham 'nilai2 murni' yg ada pada sesebuah GA..hehe

    ReplyDelete
  11. klo rasa hadiah x menarik, xpyh join dri awl kan? ni nak perli2 mcm tu plak

    ReplyDelete
  12. Tak takut pun bila 'Kak Diana' marah ~_^ Kena lagi pedas berapi-api ayat tu, Diana sampai yang membaca pun terasa panasnya, barulah namanya marah betul :)

    Oh, ya tak ya juga! Dah orang kata itu hadiahnya, tak payahlah dok cakap bukan-bukan! Komen ni adakalanya bila nak cepat, memang tibai aje tulis apa teringat dalam kepala. Ada juga yang memang sesaja nak komen negatifkan.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)