Skip to main content

YANG NI BARU ENTRY MARAH....

Assalamualaikum...

Semalam ada yang tinggalkan komen kat entry
suruh tuntut hadiah tu..
katanya Bukan hadiah iphone6 pun..
sebab tu orang tak nak tuntut.
komen paling bodoh kot..
jadi saya delete komen bodoh macam tu..
sebab tak mau sebarkan kebodohan nya..
takut berjangkit kat orang lain..
hahahah...

Sebab apa komen tu saya kata bodoh.??
sebab siapa yang join Ga tu memang
tahu hadiah nya bukan iphone6.
jadi tak mungkin la
dia join saja lepas tu menang ,
dia tak tuntut hadiah sebab hadiahnya bukan iphone6.

Ini soal kepercayaan..
bila kita buat GA kita kena serius..
kita tak boleh main2 sebab penaja
mengeluarkan sejumlah wang untuk tajaan hadiah.
penaja juga perlukan masa nak pos hadiah DAN nak
sediakan hadiah2 tu..
sebab tu kena alert dengan update2 dari penganjur.


macam mana kalau peserta tak alert
dengan update..
lepas sebulan berlalu baru dia teringat tentang GA kita.
lepas tu mula geledah entry GA.
sedar2 dia menang rupanya..
lepas tu cakap pengajur tak bagitau..
kata kita menipu..nama kita jugak yang busuk.
padahal syarat dah suruh dah letak dalam bloglist..
jadi pada encik yang komen tu..
entah apa namanya..
encik 3 ekor lembu ke kambing entah..
harap paham ye...
kalau tak paham
Pegi mati la...

Ok yang ni baru entry marah..tau!!
harap maklum ye..saya bukan marah kat peserta yang tak alert..
tapi saya cuma marah pada komen2 bodoh tu je..
ianya seolah2 menggambarkan hadiah2 dari
penaja semuanya tak bernilai..
apa ingat kalau iphone je baru GA tu gah ke??

Sekian..

Comments

  1. hihi..sabar kak k
    yumida pun pernah gak hadapi situasi mcm tu
    lepas sebulan lebih pemenang tu tak tuntut hadiah, tetiba dia baru perasan yg dia menang, walaupun dah di inform kat blog dia psl entry dia menang

    memandangkan yumida sendiri x letak tarikh akhir (expire date) tuntut hadiah, so yumida pun kasi jugak, even dah lama

    mungkin kena bgtau tarikh akhir pemenang kena tuntut hadiah, sbb ia memudahkan proses si penaja/penganjur pos hadiah. so si pemenang tadi pun dah sedia maklum tarikh sekian2 dia dah x blh claim hadiah lagi.

    ReplyDelete
  2. Macam2 orang pon ade kan?..
    ayu pon kadang terlepas pandang jugak yela kadang mmg xkuar kt dashboard
    kadang tu bz
    tapi kalau da igt balik n tgk menang plak tapi da lame nak buat cmne,xde rezeki la kan..
    sabar kak sabar

    ReplyDelete
  3. sabaq2 diana...iblis duk menari riang tu...mrk saja suka2 join segmen tapi xberminat dgn hadiah tu...biarkanlh.

    ReplyDelete
  4. huh Diana dah marah .. ok, ambil pengajaran..join segmen, kontest, GA ke mau kena elert la..kan.

    ReplyDelete
  5. Orang mcm ni pun ada ... lain kali kena alert lah klu ikut segmen atau ga tu ... huhu

    ReplyDelete
  6. Memang betul² marah ni. Dah tau join GA, kena lah alert.

    ReplyDelete
  7. alamak, diana marah...

    "ye mak..."

    mak saya panggil, saya pergi dulu, ok bye... hehehehe

    ReplyDelete
  8. kalu blog ni boleh meletup, da lama tulisan akk ni meledak ;-)

    ReplyDelete
  9. steady lah..kicik punya hal jugak

    ReplyDelete
  10. belum ada lagi yg tuntut hadiah dari akak setakat ni..patutlah, sebab bukan iphone 6..kihkih..rileks diana..blogger baru kot..masih tak faham 'nilai2 murni' yg ada pada sesebuah GA..hehe

    ReplyDelete
  11. klo rasa hadiah x menarik, xpyh join dri awl kan? ni nak perli2 mcm tu plak

    ReplyDelete
  12. Tak takut pun bila 'Kak Diana' marah ~_^ Kena lagi pedas berapi-api ayat tu, Diana sampai yang membaca pun terasa panasnya, barulah namanya marah betul :)

    Oh, ya tak ya juga! Dah orang kata itu hadiahnya, tak payahlah dok cakap bukan-bukan! Komen ni adakalanya bila nak cepat, memang tibai aje tulis apa teringat dalam kepala. Ada juga yang memang sesaja nak komen negatifkan.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …