Skip to main content

TUDUNG VERSI NARUTO AKA TUDUNG COOL FEVER

Assalamualaikum...




makin pelik je fesyen hijab sekarang ni..
tak cukup dengan singkat ,berbonjol dan berjambul
sekarang ni dah ada fesyen baru..
tapi belum menular..
baru nak bercambah je..

Fesyen hijab versi Naruto.
Ada lapik apa kejadah nya kat dahi tu..
nak pakai pun punya la rumit..
Siapa la agaknya yang sanggup
menyusahkan diri sendiri untuk gayakan fesyen tudung ni.


Agak menyusahkan kalau nak solat.
tengok dari jauh macam pakai Cool fever pulak..
baik tampal cool fever je..
senang nak tanggal..heheheh

Bukan saja nampak pelik
malah nampak tak cantik langsung..hahahah

Adik2 jangan pakai gini ye..
kalau nak pakai jugak suka hati la..
tapi bila ada yang gelak kan korang jangan marah pulak..


sekian..

Comments

  1. tak lawa langsung..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. nak gelak guling-guling....

    ReplyDelete
  3. HUDUH ....
    kah kah kah

    tak pahm ebtui nak berfesyen sampai gini

    ReplyDelete
  4. sayalah hokage terbaru! hahaha!

    ReplyDelete
  5. Adeh mcm2 sja diorg ni..yg pelik yg diorg suka huhu

    ReplyDelete
  6. 2 hari rasanya perasan gambar ni mula tersebar.. kita malas sangat nak follow fesyen lebih selesa pakai instant jer hahaha

    ReplyDelete
  7. kan.
    tudung instant jga jd pilihan sng nak pakai.nak buka.. tepuk dada tanya slera.

    ReplyDelete
  8. haha..idokla nak pakai gini..buat kena gelak je

    ReplyDelete
  9. Ye la... Mcm cool fever lak. Hhehehe.

    ReplyDelete
  10. Zaman pertengan 90an pengantin muslimah fesyennya songkok tau DR.....lebih kurang ginilah.....tak cantik langsung.....
    Macam macam kan style tudung srkarang ni

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum,
    Ha ha ha tak tahan nak gelap Opsssss!!!

    sowi!!!

    ha ha ha ha

    ReplyDelete
  12. adohai..mcm2 fesyen pelik2 la ni

    ReplyDelete
  13. macam ni punya gaya pun ada..pelik²

    ReplyDelete
  14. cool fever kekdahnye..hahaha..klu lawo xpe jgk kak..hihi

    ReplyDelete
  15. Macam-macam fesyen sekarang ni. Sebenarnyakan, kita ni pakai tudung untuk menutup aurat ke atau berfesyen sakan yerk? Saya pun tak faham. Okeylah kalau tak teruk sangat fesyennya tu dan masih kemas tertutup dan terjaga segala aurat. Kalau yang jenis tutup semua keluarkan jambul sikit atau nampakkan leher sikit, memang tak fahamlah apa maknanya menutup aurat!

    ReplyDelete
  16. hahaha lawak laaa
    ape la fesyen pelik2 je skg ni
    selesa dgn bawal je

    ReplyDelete
  17. Nak berfesyen tapi ntah apa2 ntah.. kesian kepada yang mereka fesyen macam tu.. dah macam ketandusan idea pulak.. nak buat lain dari yang lain tapi janganlah over macam tu..
    maaf tak lawa langsung.

    ReplyDelete
  18. haha.. best jaa baca ayat apa kejadah nya tu..

    ntahapa2 skrg ni ^^

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…