Skip to main content

TUDUNG VERSI NARUTO AKA TUDUNG COOL FEVER

Assalamualaikum...




makin pelik je fesyen hijab sekarang ni..
tak cukup dengan singkat ,berbonjol dan berjambul
sekarang ni dah ada fesyen baru..
tapi belum menular..
baru nak bercambah je..

Fesyen hijab versi Naruto.
Ada lapik apa kejadah nya kat dahi tu..
nak pakai pun punya la rumit..
Siapa la agaknya yang sanggup
menyusahkan diri sendiri untuk gayakan fesyen tudung ni.


Agak menyusahkan kalau nak solat.
tengok dari jauh macam pakai Cool fever pulak..
baik tampal cool fever je..
senang nak tanggal..heheheh

Bukan saja nampak pelik
malah nampak tak cantik langsung..hahahah

Adik2 jangan pakai gini ye..
kalau nak pakai jugak suka hati la..
tapi bila ada yang gelak kan korang jangan marah pulak..


sekian..

Comments

  1. tak lawa langsung..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. nak gelak guling-guling....

    ReplyDelete
  3. HUDUH ....
    kah kah kah

    tak pahm ebtui nak berfesyen sampai gini

    ReplyDelete
  4. sayalah hokage terbaru! hahaha!

    ReplyDelete
  5. Adeh mcm2 sja diorg ni..yg pelik yg diorg suka huhu

    ReplyDelete
  6. 2 hari rasanya perasan gambar ni mula tersebar.. kita malas sangat nak follow fesyen lebih selesa pakai instant jer hahaha

    ReplyDelete
  7. kan.
    tudung instant jga jd pilihan sng nak pakai.nak buka.. tepuk dada tanya slera.

    ReplyDelete
  8. haha..idokla nak pakai gini..buat kena gelak je

    ReplyDelete
  9. Ye la... Mcm cool fever lak. Hhehehe.

    ReplyDelete
  10. Zaman pertengan 90an pengantin muslimah fesyennya songkok tau DR.....lebih kurang ginilah.....tak cantik langsung.....
    Macam macam kan style tudung srkarang ni

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum,
    Ha ha ha tak tahan nak gelap Opsssss!!!

    sowi!!!

    ha ha ha ha

    ReplyDelete
  12. adohai..mcm2 fesyen pelik2 la ni

    ReplyDelete
  13. macam ni punya gaya pun ada..pelik²

    ReplyDelete
  14. cool fever kekdahnye..hahaha..klu lawo xpe jgk kak..hihi

    ReplyDelete
  15. Macam-macam fesyen sekarang ni. Sebenarnyakan, kita ni pakai tudung untuk menutup aurat ke atau berfesyen sakan yerk? Saya pun tak faham. Okeylah kalau tak teruk sangat fesyennya tu dan masih kemas tertutup dan terjaga segala aurat. Kalau yang jenis tutup semua keluarkan jambul sikit atau nampakkan leher sikit, memang tak fahamlah apa maknanya menutup aurat!

    ReplyDelete
  16. hahaha lawak laaa
    ape la fesyen pelik2 je skg ni
    selesa dgn bawal je

    ReplyDelete
  17. Nak berfesyen tapi ntah apa2 ntah.. kesian kepada yang mereka fesyen macam tu.. dah macam ketandusan idea pulak.. nak buat lain dari yang lain tapi janganlah over macam tu..
    maaf tak lawa langsung.

    ReplyDelete
  18. haha.. best jaa baca ayat apa kejadah nya tu..

    ntahapa2 skrg ni ^^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …