Skip to main content

SEBAB TU ORANG SURUH LETAK DALAM BLOGLIST...

Assalamualaikum...



Tiap kali saya buat GA..
saya selalu pesan kat siapa yang join supaya
letak blog saya dalam bloglist.
Bukan saja2 suruh..
tapi supaya peserta tak tertinggal apa2 update dari saya..

Boleh ingat tak GA mana ampa join??
kalau kaki GA memang tak ingat..
Sebab tu saya selalu pesan masuk kan dalam bloglist.

Ni dah berapa hari dah saya
umumkan pemenang GA ..
Tapi ada separuh lagi yang tak tuntut hadiah..
nampak sangt dia tak nampak pun
update saya tu..
nak nampak lagu mana kalau tak ikut pun syarat tu..kan??



Saya tak suruh ampa Follow blog saya ni..
tak suruh ampa like share atau follow ig twitter bagai..
Cuma suruh letak dalam bloglist ja..
Untuk kemudahan diri sendiri..
habis ja GA tu buang la url blog saya..

Ada jugak yang follow kat kotak widget follower tu..
memang kat blogger dashbord dia akan update..
tapi tak selalu update tu keluar..
ada setengah tu lepas 2, 3 hari kita publish entry baru dia update.

Saya sendiri ada bloglist untuk
letak url blog yang saya join GA..



Disebabkan saya ada bloglist untuk GA
ni la saya boleh tau blogger mana yang
buat GA lepas tu buat senyap ja ..
dia ingt orang lupa kot GA yang dia buat..
hehehe

sekian..


Comments

  1. senang kalau masukkan dlm bloglist

    ReplyDelete
  2. Dah lama sy x join GA, nk update blog pun tak sempat...huhu

    ReplyDelete
  3. MCM TU YA..XRETI SEBENARNYA NK JOIN GA NI..

    ReplyDelete
  4. Syg kan menang tapi tak tuntut hadiah..

    ReplyDelete
  5. Sokong... memudahkan penganjur dan peserta bila masukkan dlm bloglist.. Senang nak tahu dah diumumkan pemenang ataupun tidakkk...

    ReplyDelete
  6. Hehhee..

    Yup memang kena masukkan dalam bloglist sebab senang nak pantau.

    ReplyDelete
  7. betul tu kak. kite bukan suruh saje2. nnt kalau ape2 senang alert.

    ReplyDelete
  8. encik tiga lalat.. kalau baca dengan nada marah bunyi nya marah..cuba baca dengan perasaan sedih..mesti entry ni sedih...

    Bukan soal hadiah mahal atau murah..tapi soal kepercayaan..bayangkan kalau peserta tu tak dapat apa2update lepas tu terus buat ftnah kata penganjur tipu..cemana rasa..?? awak rak pernah anjurkan GA mungkin tak tau rasanya..

    ReplyDelete
  9. lepas ni nak buat bloglist utk GA jugak la..
    thanx kak diana
    gud idea
    akk pny blog mmg dah tersenarai dlm bloglist ayu da pon

    ReplyDelete
  10. Rugilah kalau dah memang tapi terlepas pandang ☺

    ReplyDelete
  11. benda mudah je kan...aduyaiii

    ReplyDelete
  12. Oh, saya pun selalu terfikir penganjur suruh letak dalam bloglist sebab nak kita follow dia. Rupanya demi memudahkan kita check manalah tau kot nama kita yang dapat Iphone6 walaupun penganjur takda janji pun nak bagi hadiah tu. Hehehe....

    Saya ni jarang join GA sebabnya macam saya selalu katalah ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …