Skip to main content

NAMPAK LAPTOP TERUS SAKIT KEPALA...

Assalamualaikum...

Lama ceq cuti..
3 hari  blog tak update..hahha..
rasa syok je bila bebas dari dunia maya ni..
tapi bila balik rumah nampak laptop dan2 kepala otak kusut balik..
hahhaha..dok pikir  ada 3,4 review dah beratur tu..
kan bagus kalau ada pembantu.kan??ekekek..
berangan aih nak ada admin lain untuk blog ni..
tak mampu makcik nak membayar nya...
review pun saya ambik murah2 je lepas tu nak share berdua pulak..
sakit la gini..:)

Entah apa cerita yang tengah hangat sekarang ye??
ke tak de apa2 yang berubah pun??
Rindu sangt nak baca entry kawan2 yang bersusun kat bloglist tu?
sihat ka,sakit ka??
satgi lepas siap semua benda ni ceq pi baca ye..

http://norainiazhari.blogspot.com/


Sebelum tu nak ajak pi baca blog kawan ni sat..
dia kata dah kembali aktif menulis blog..
harap2 berpanjangan la semangat menulis dia tu ye??
jangan tak sampai seminggu semangat tu kembali sejuk..dah la...
klik gambar tu untuk ke blog Noraini..



sekian...

Comments

  1. kak diana ni kadang2 banyak persamaan dgn saya.. kalau keluar rumah memang terputus hubungan dengan dunia maya. Bukan tak boleh online kat luar tapi tak nak biasakan diri. Kat rumah kita dah banyak masa untuk online so takkan keluar bawak anak jenjalan pun nak ngadap enpon jer. semalam tgk sepasang mak bapak ni.. biar je anak dia main, depa sibuk dgn hp. kita pulak tlg risau dgn anak depa

    ReplyDelete
  2. Slmt kembaali ke Alan maya Kak hihi,

    ReplyDelete
  3. adoiii tiba-tiba sendiri terasa sakit kepala sebab ada banyak juga yang beratur di belakang tu yang menunggu giliran memasing nak diselesaikan...

    ReplyDelete
  4. cuti sekejap xpa diana sambil cari ilham utk terus menulis.

    ReplyDelete
  5. Haha...selamat mengarang review diana

    ReplyDelete
  6. Mmg relax sbnrnya bila cuti dr berblog nih...

    ReplyDelete
  7. perasan kak, 2-3 hari ni akak jarang update. selalunya entry akak selalu up to date kat bloglist. moga akak diberi kesihatan yg baik. moga diberi ilham menulis yg mencurah2.

    cuaca panas memanjang mungkin faktor tu bg kita pening.

    ReplyDelete
  8. hehehe nasb baik ayu xde pnyakit sakit kepala lepas tgk laptop
    tapi kalau keluar tu mmg jarang jugak jenguk alam maya nie
    rasa bebas kan

    ReplyDelete
  9. Salam, hahaha sy ni pun lama jugak xupdate blog...blog akak blog 1st yg sy jenguk ni haa..haha :D

    ReplyDelete
  10. Uhuh.. ada 'cooling period' juga rupanya Diana ni. Ingatkan setiap hari mesti ada entri. Saya ni pun dah gigil-gigil nak blogwalking. Pagi tadi jerk nak taip entri terbantut-bantut sampai ke tengahari dek sibuk. Itu yang entri panjang pun den tak perasan tau.

    Eh, orang macam awak tak boleh lama bercuti update blog. Nanti takda cerita pulak orang nak baca!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …