Skip to main content

INI DIA RAJA DUBSMASH MALAYSIA

Assalamualaikum..



Sejak sebulan dua ni memang ramai yang
buat video dubsmah..
banyak jugak la video2 tu yang buat saya terhibur..
kalau saya memang malu sikit nak buat gitu..hahaha..
tapi diaorang memang spoting la..
walaupun ada antara tu yang nampak 'ala-ala...'
tapi kebanyakan nya saya suka dan buat saya ketawa..

Dalam banyak2 video tu
saya rasa video dari Otam Blur paling win la..
semua video Dubsmash dia memang menghiburkan..
boleh kot kalau kita nak gelar dia
Raja Dubsmah Malaysia..
hehheh..



benda ni cuma untuk suka2 saja..
kita jangan ambik serious sangat.
saya tengok ada setengah komen2 di video2
yang tak berapa nak jadi tu sampai makai hamun orang..
ada jugak yang menghina fizikal orang..
tak baik la macam tu..
Diaorang bukan pelakon pentas nak kena buat
lawak sampai orang puas hati macam kita tengok tv..



Orang yang buat  aplikasi ni pun
dah tentu tujuan nya untuk hiburan.
jadi kalau untuk hiburan ni
kita ada pilihan sama ada nak terima atau tidak..
tak boleh terima ada banyak lagi cara berhibur yang kita boleh cari.
cuma bila cara orang lain menghibur tu kita tak suka.
kita tak payah hina2 orang, tak payah ambil kesah.


kalau kawan2 nak tengok video2 dubsmah yang
best2 termasuk la dari raja dubsmah malaysia ni
kawan2 boleh tonton di DubsMash Malaysia 


sekian..

Comments

  1. tak pernah tengok pun video dubsmash ni..

    ReplyDelete
  2. Baru kathy tau psl ni sis..hehehhee.

    ReplyDelete
  3. akak tak try lagi dubmash ni hehe,
    sat nak pi kelih :)

    ReplyDelete
  4. hahaha..saya pun kalo boring mesti search #dubsmahsmalaysian kat instagram..kelakar betul diorang buat..paling comel i-want-take-a-nap!

    ReplyDelete
  5. buatlh apa saja asalkn bhgiakan diana.

    ReplyDelete
  6. Apakah.. yui ktgglaan bab gini. Haha

    ReplyDelete
  7. X pernh tgk n x pernh tahu..hari ni baru Lya taw..nnt Lya try usha2

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tahu la pula.. Bru tau ni.

    ReplyDelete
  9. suke gila dubmash versi bujang lapok tu..kahkahkah.. dhla mmg hafal dialog tu..

    ReplyDelete
  10. btl tu
    kadang org yang dok hentam tu macam la baguih sgt kan
    xbaik tau hina mahkluk ciptaan allah..
    tapi siyes mmg lawak

    ReplyDelete
  11. Mak hai... makcik lagi advance dari Kak Ton! Saya tak tahu pun apa ke bendanya ni. Nantilah sat gi pi tengok apa yang lucu sangat!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …