Skip to main content

INI ARTIS MALAYSIA YANG GARANG

Assalamualaikum...

Susah betul kalau bersembang dengan orang yang garang ni..
kadang2 tu tercuit sikit ja ..
habis la keluar semua ayat pedih dia tu..
Ada beberapa artis dan selebriti  yang
boleh dikategorikan sebagai garang.



Baru2 ni ada terbaca di blog Lekatlekit ..
Cerita tentang sorang peminat dimaki hamun oleh
seorang selebriti popular.
Siapa lagi kalau bukan Azwan Ali..
Sampai keluar kata2 kesat.
garang betul Azwan Ali ni..
kalau saya la memang tak berani nak berbual2 dengan orang macam ni.

Kemudian hari ni pulak saya terbaca komen2 di 
salah satu gambar di IG Rozita Che Wan..



Marah sungguh Che Ta bila ada yang salah menjawab 
bila dia bertanya kalau2 ada sesiap terambil beg 
kakak nya semasa penerbangan ke London baru2 ni., 
Mungkin yang menjawab tu sekadar bergurau,
tapi mood Che Ta waktu tu bukan dalam mood nak bergurau..
maka mendapat la peminat tersebut.,.heheh..
Sebelum2 ni pun dah banyak kali dia bergaduh dengan orang yang silap
cara komen di IG dia..


Seorang lagi selebriti yang garang ialah Abby abadi.
kalau dia kata A,A la sampai akhirnya..
tak suka dengan pendapat dia,
mendapat la korang dengan hujah dia yang panjang berjela.
Walaupun apa yang dia sampai kan tu ada benarnya tapi
masih ramai yang tak bersetuju dengan Abby Abadi..


Pelakon lelaki yang satu ni satu masa dulu kalau bercakap memang macam samseng.
sikit2 nak ajak bertumbuk.tapi sekarang dah kurang la sikit bahasa garang Sharnaz Ahmad ni.
lagipun dah berjinak2 dengan dunia perniagaan ni mulut lidah kena la jaga..
takut ada yag tabur pasir dalam periuk nasi.


Jadi pada siapa2 yang ada follow IG,fb atau twitter artis tu..
sekadar baca je cukup la..
tak payah la nak komen2 nak tunjuk ramah mesra tu..
simpan je la mesra kau untuk kawan2 dan keluarga sendiri.
Takut2 kau komen betul dah..
dia baca pulak dengan nada yang tak betul.
erm..tak pasal2 malu muka..hhehe..

#ada orang kata saya blogger garang!

sekian..


Comments

  1. tak minat sangat nak komen IG retis.. yg follow pun berapa kerat jer. Dah tau depa lagu tu, tak payah nak cari pasal. lepas tu sibuk nak viral screenshot minta simpati & minta nak popular

    ReplyDelete
  2. tak minat sangat nak komen IG retis.. yg follow pun berapa kerat jer. Dah tau depa lagu tu, tak payah nak cari pasal. lepas tu sibuk nak viral screenshot minta simpati & minta nak popular

    ReplyDelete
  3. baru ku tahu tuan blog ni garang ;)

    ReplyDelete
  4. baru ku tahu tuan blog ni garang ;)

    ReplyDelete
  5. i heart sharnaaz ahmad, btw.. tettt...... ;P

    ReplyDelete
  6. Misunderstanding kot tu yg nmpk garang ;)

    ReplyDelete
  7. bkn saja artis , org biasa pun ada juga yg x dpt control ...

    ReplyDelete
  8. semua reti retis je. yang tak retis pun janganlah lupa jaga adab ya =)

    ReplyDelete
  9. Puji je...cantik...comel....osem....takpun takyah folo..jimat data

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …