Skip to main content

HINGGA KINI MASIH TERASA

Assalamualaikum....



Letih tau kalau keluar dengan budak ni...
ni gambar masa hari isnin..
dah 2 hari berlalu..
masa nak belikan headphone untuk kakak...
tapi letihnya hingga kini masih terasa...

Sebab tu kalau tak de ayahnya memang tak berani la
nak bawak dia jalan2...
takut terleka...
biasala..kita pompuan kalau tengah membeli memilih memang ralit je..


Sekian...

Comments

  1. Aircond vs lantai,
    budak2 memang suka golek2 cenggitu... seronok sangat sesejuk lantai tu kot.. hihi

    ReplyDelete
  2. Biasa la budak2..lg2 boy, hihi

    ReplyDelete
  3. Terlentang terus,,,,syoknya dia

    ReplyDelete
  4. alahai..kenapa tu..heheh..biasalah kan bebudak..lagilah kalau lelaki..aktif sangat..hehe

    ReplyDelete
  5. Hihihi..Seronok la tengok dia baring...Kadang-kadang rasa stress bila budak buat perangai macam ni. Tapi bila fikir-fikir balik klaka pun yer..

    ReplyDelete
  6. dh letih jln tu ...nk golek2 sekjp dulu..

    ReplyDelete
  7. amboii..hihihi
    bdk2 bese la kak..

    ReplyDelete
  8. wahh dia siap baring lagi. hiksss

    ReplyDelete
  9. nape tetingat kat ank sy plak ni..hehe

    ReplyDelete
  10. Sama la...siap renang berirama trio lagi...esok kalau kembar dah pandai jalan lagi havoc

    ReplyDelete
  11. LA NAPA TU .... LETIH SGT SAMPAI TIDO ATAS LANTAI .... KESIANNYE

    ReplyDelete
  12. Hahaha.. Tu dia hero ibu dh terbaring.

    Tu baru dua diana. Sy aritu pertama kali duduk kedai melayu bw ank lima. Meja x cukup en suami meja lain pulak ngan ank nmbr dua. Mcm nk pitam sy layan ank2. Biasa kedai mamak kan cpt. Ni sarapan kedai melayu air je dah dkt stgh jam x dpt2. Mmg ank smua buat perangai

    ReplyDelete
  13. seronok dia bergolek baring kat situ ye

    ReplyDelete
  14. Wahhhhh...ni mmg mall tu mak DR yg punya ni hihi...Apa yg dia nak tu DR sampai landing baik cenggitu

    ReplyDelete
  15. Sama lah macam saya. Setakat bawak gi giant dengan askar² 3 org tu boleh lah. Kalau bawak gi shopping mall, memang tak berani.

    ReplyDelete
  16. Hahaha! Mikhail lagi hebat rupanya! Anak bongsu saya tu kalau nak something jerk dia buat hal tapi takdalah landing atas lantai mall. Selalunya dia meratap hiba jerk macam kena dera. Selagi tak beli, selagi tulah dengar ratapan hibanya tu!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …