Skip to main content

BEST SANGAT KE GAME MASLAN 3.85 TU?

Assalamualaikum...




Macam sedih pulak bila tengok ada satu games yang di cipta
menggunakan nama Maslan 3.85 ni..
Sedihnya kenapa la menghina orang sampai tahap ini.
sedih sebab menghina salah orang..

saya pun install la..
nak tengok apa yang best sangat tu??
ini cara bermain nya..


cuma tembak je bila Amad Maslan muncul..
lepas tu dapat naik ke level seterusnya..
cuma itu.
tak de apa yang menarik pun...

kebanyakan review yang saya
baca tentang game ni boleh dikatakan
semuanya suka dengan kewujudan game ni
padahal game biasa2 saja..



Tapi mungkin sebab motif utama nak
mengenakan si Ahmad Maslan.
tu yang depa rasa seronok main game ni .
tak best pun..
dah uninstall dah pun..



Cuma bagi saya tak sepatutnya game ni ujud..
Tambahan pulak Maslan tu nama ayahnya..
Nama dia Ahmad ..kan??'
nak kena kan si anak ke atau ayahnya..
erm..atau pun tukang buat game tu tak kenal pun siapa Maslan siapa Ahmad..

ni yang dinamakan tak kenal maka tak cinta..
kalau kenal siapa maslan siapa ahmad mesti tak wujud game ni..
yang ada hanyalah game Ahmad..


sekian...

Comments

  1. kalau Ahmad Maslan tau ni jenuh dia tgk game ni hehehhe...macam2 la diorang kenakan menteri ni...haishhhh

    ReplyDelete
  2. ada2x jer la..mmg lawak tahap gaban la game ni..haha

    ReplyDelete
  3. serius lawak..saya baru tau akan kewujudan game ni..
    saja nak kenakan pak menteri bijak bistari ni..

    ReplyDelete
  4. alahai ada ea? huhu.. kesian tak memasl ayh yg kena..huhu

    ReplyDelete
  5. sy gelak je bla ada game mcm ni tingat game kangkung yg popular thn lps

    ReplyDelete
  6. Hmm saya xnak gelak. Pada saya itu bukan sesuatu yang lucu apatahlagi mengaibkan org. Ye dia mungkin tak bijak mana, tapi bukan hak kita nak memalukan org. Kita malukan dia sebegini rupa.. Tempiasnya kena pada anak isterinya.

    Kita gembira malukan dan aibkan orang.. Kita lupa ada bahagian menanti kita

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. tak baik lah siapa yang buat macam ni, kesian anak-anak maslan, mesti sedih dan kecewa..

    aib kot!

    ReplyDelete
  9. Salam, even sy ni menyampah dgn hujah dia ni tntg gst, ttp aku rase org yg buat game ni melampau..kurang ajar..

    ReplyDelete
  10. Bgus betul la org cipta ni... sbb automatik dia dpt saham dosa... hmm.. nauzubillah..

    ReplyDelete
  11. mak aihhh sampai ada game lagi tu..

    ReplyDelete
  12. krik krik.. tak tahu ada game ni..
    perlu ke tak perlu tanak kooomenlah =P

    ReplyDelete
  13. haah..nama dia ahmad je..ahmad bin maslan..xpasal2..

    ReplyDelete
  14. Oh, ada juga game macam ni? Kenapa saya tak tahu. Tapi kalau setakat shoot satu mangsa aje apalah yang best. Lagi baik main Soda Crush tak payah nak shoot sesiapa pun. Penat main tidur. Takda hard feeling gitu!

    ReplyDelete
  15. mmg menyampah dgn dia ni.. tapi klau memalukan cara cmni agak melampau kn...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …