Tuesday, 19 May 2015

APA JE TENTANG MALAYSIA SEMUA TAK BAGUS...

Assalamualaikum...



Dok menjamu mata kat satu website ni..
depa jual barang2 berjenama je..
keluaran luar negara..
Tapi mampu tengok je la..
kalu beli pun nak pakai pi mana??
takat balik pendang ja tak kan nak pakai beg tangan  berjenama ni?
;lagipun takut dah la ni nak pakai baranag mahai2..
Satgi orang dok tuduh kita ni kaya..
mula mai nak pinjam duit la..nak samun la..
uih..tak berani aih..

Barang luar negara ni biar mak2 datin atau
orang kaya je la yang pakai..
depa ada bodyguard..heheh..

Orang kata beg tangan dan kasut kalau
dari barat nun memang baguih..
tahan lama,berkualiti,cantik..

betoi ka??
Tapi tu la..memang orang kita ni suka pandang benda luar bagus
berbanding benda dalam negara sendiri..



Tengok kes selfie tu la..
ada pulak yang kata negara kita ni  tak bagus sebab terlalu ikut protokol.
negara luar tak kesah pun nak selfie masa majlis graduasi..
Nak berjoget ka,nak menyanyi ka, nak berguling ka...semua boleh,..
malaysia je teruk..
semua tak boleh..
negara luar lagi bagus la..

kalau dari barat tu bagus semuanya ye??
pelik juga dengan cara orang macam ni berfikir..
kalau semua benda nak ikut barat,
apa je la yang boleh membezakan malaysia dengan negara luar tu dik oi..


sekian...

3 comments:

  1. Yelah yang rasa barat semua bagus depa besar kat london,paris,england,amerika kot so tak biasa dengan adat istiadat orang Malaysia..

    ReplyDelete
  2. uish..kami hat duk kat barat ni pun pakai bag made in china jak.. takder orang pedulik, kat malaysia jer yang pedulik semua ni. hahahahaha

    tapi kalau berselfie lagu tu kat pentas, rasanya peluang nak dapat kerja kat sini tipis la.. sebab takder disiplin diri.

    ReplyDelete
  3. Sambil blogwalking,sambil borak dengan kawan. Baru jerk dok sentuh pasal ni. Kalau semuanya nak tiru barat, apakata kita jadi macam orang barat. Semua pun boleh. Tengoklah macamana nasib anak bangsa nanti.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();