Wednesday, 27 May 2015

AMY SEARCH - TAK KENAL MAKA TAK CINTA

Assalamualaikum...



Sebab jari badan binasa...
Zaman sekarang jari lebih berbisa dari mulut..
Mulut diam tapi jari ni mengalahkan peluru..
semua dia nak tembak tak kira siapa...
lebih pelik dia sendiri tak sedar dia siapa.
kalau dia sedar mungkin dia akan lebih berhati2 dengan setiap
apa yang dia muat naik di laman sosial.




Semalam ada berita tentang penyanyi Rock Amy search yang
kecewa dengan status seorang pakar motivasi yang
menggelarkan Amy dan kumpulan search sebagai hantu.

Diasak dengan berbagai kecaman dan sindirian dari orang ramai
pakar motivasi tersebut meminta maaf pada semua peminat2 Amy search..


Macam mana la dia boleh jadi pakr motivasi ye?
sepatutnya pakar motivasi tak kan sesekali menjatuhkan
maruah orang atau melabel orang dengan kata2 yang tak elok.
Tak kan dia tak tahu benda2 ni.
tapi kalau dilihat dari post2 dia sebelum ni memang dia suka menghentam orang lain
dan lebih kearah politik
tak nampak pun ciri2 sebagai pakar motivasi tu..


Mungkin dia tak tahu yang Amy search adalah seorang
yang aktif membangunkan sekolah tahfiz
banyak memberi dorongon pada pelajar2 tahfiz untuk mendalami ilmu agama.
Amy kerap meluangkan masa bersama2 pelajar2 tahfiz ,
makan bersama dan belajar bersama2 mereka.


Dari kanak-kanak sehingga lah orang2 dewasa
semuanya mengenali Amy search sebagai seorang yang mesra
dengan semua orang.
Lagu2 yang didendangkan juga kebanyakan nya beunsurkan ketuhanan
dan motivasi.

Walaupun ramai yang mengatakan pakar motivasi tersebut
hanya ingin menarik perhatian dan sebagai salah satu strategi marketing
tapi yang pasti dirinya sudah dipandang rendah dan mungkin
orang ramai hilang keyakinan pada diri nya..


sekian.

17 comments:

  1. Haishhhh...Pakar motivasi macam ni ker? Macam tak sesuai jer.

    ReplyDelete
  2. Pakar motivasi la sangaaatttt... hu..huuu..huu...

    ReplyDelete
  3. biasalah..bila dh rsa ilmu tinggi didada..sanggup pndnag rendah pd org

    ReplyDelete
  4. sapa ek pakar motivasi tu? x kenal....

    ReplyDelete
  5. Itula makanya kenali dulu kan

    ReplyDelete
  6. sesiapa pun boleh claim diri diorang pakar motivasi sekarang ni..bagi talk sekali dua, dah dapat gelaran tu.

    ReplyDelete
  7. sesiapa pun boleh claim diri diorang pakar motivasi sekarang ni..bagi talk sekali dua, dah dapat gelaran tu.

    ReplyDelete
  8. Siapa la yg mjatuhkan hukum sebegitu.. Mlampau sungguh.

    ReplyDelete
  9. Sapa pakar motivasi tu DR..... mak ketinggalan pulak dlm bab Amy Search ni, haish.....

    ReplyDelete
  10. kesian pakar jadi macam ni..ish ish ish

    ReplyDelete
  11. pakar motivasi politik gamaknye..
    nasib baik xkene cili..haha..

    ReplyDelete
  12. Kalau macam ni gaya, memang saya tak akan dengar ceramah pakar motivasi ni. Awak tu pakar memotivasikan orang, bukan menjatuhkan maruah orang. Itulah padahnya kalau suka sangat bercakap tak berfikir.

    Kalau tak kerana 'hantu-hantu' yang ada ni pun, dah nama nak terjerumus ke lembah hina memang tetap juga terjerumus. Yang penting hati di dalam tu. Kenalah pandai jaga.

    ReplyDelete
  13. dnt judge book by its cover kn???

    ReplyDelete
  14. Salam...yeahhh betul tu!!! Amy skang dh bukak few sekolah takfiz dah...tahniah dan Alhamdulillah sgt, rezeki tu dia kongsi dgn budak2 tu..tp baguslah, Amy pun xmelenting cam certain artis lain bila dikutuk camni...terbaiklah! ;)

    ReplyDelete
  15. mmg kalau tgk amy dr segi buat persembahan mcm hantu sikit, tapi hantu2 dia ada kebaikan, dr pakar yg konon nk tunjuk bagus, tapi, tiup habuk je.hmmmm duniaaaa kan.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();