Skip to main content

5 BARANG YANG SAYA NAK BELI DI RAKUTEN MALAYSIA

Assalamualaikum...

Dah fikir ke nak beli apa untuk ibu sempena hari ibu ni??Saya masih mencari-cari lagi apa nak dibeli untuk ibu saya.Ibu saya ni banyak benda yang dia suka.Kasut,baju, barang elektrik.Biasa la..perempuan..kan?Tempat terbaik dengan harga yang terbaik, saya cadangkan pada kawan-kawan untuk membeli belah di Rakuten Online Shopping.

Saya tak rasa satu barang saja cukup untuk buat ibu saya gembira.Jadi saya dah senaraikan 5 barang yang saya nak beli di Rakuten Malaysia.



Tote Bag / Handbag 

Mesti mak nampak muda kalau pakai beg tangan ni..ekekek..Muda 30 tahun tau!hahahah

Trio Blender with Miller 


Dah tiba masanya mak buang je blender lama tu ye.Mengaku je la mak pun dah tak sanggup bersama nya....hahahah

JIMMY CHOO Jimmy Choo EDP


Mak saya suka perfume jugak..Yang ni mesti dia tak tolak.


DIAFORCE GOLD & DIAMOND HYDRO-GEL EYE PATCH GOLD 

Benda ni bagus tau mak...malam-malam sambil baring  letak kat mata ..sejuk je.. :)


SK II Facial Treatment Repair


Percaya tak ,keseluruhan harga barang-barang diatas tak sampai RM500..Murah kan?sebab tu membeli belah di Rakuten Malaysia adalah satu pilihan yang bijak. 
Jom membeli belah di Rakuten Malaysia..

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

 sekian..

Comments

  1. tak terpikir lg mother day nak bg apa.. sbb mother day dan birthday kite leh sama lak.. salu mmg bg tudung je.. hehe :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. selamat membelibelah utk ibu tersayng.

    ReplyDelete
  4. Amboi..byknya nak beli...
    salam tn rumah..
    maaf lama xsinggah..

    ReplyDelete
  5. Bawak mummy g makan je... Tp kn perfume jimmy choo tu mng best....;-)

    ReplyDelete
  6. seronok kan kalau dapat semua tuu.
    jemput join GA nani kak :D

    ReplyDelete
  7. tote beg tu lawa haishhhh mcm nak terjebak sama je ni hehehhe

    ReplyDelete
  8. Suka hadiah tote bag n minyak wangi tu!

    Good luck diana!

    ReplyDelete
  9. murah!
    berkenan kt perfume jummy choo tu..
    alahaiiii..

    ReplyDelete
  10. goodluck kak . dah buat juga entri untuk contest ni . hehee

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …