Skip to main content

SEMOGA SEMUA POSMEN TABAH DAN KUATKAN SEMANGAT

Assalamualaikum...



Bukan senang kerja posmen ni..kan??
lagi2 posmen yang hantar barang2 tu..
mesti ada posmen2 yang pernah kena hantar  barang
yang tak masuk akal..kan??
contohnya macam ni..


hehehh..penyapu pun nak guna post.
macam2 hal...

sekian..

Comments

  1. melampau ...beli penyapu pun guna pos...kekeke

    ReplyDelete
  2. alahai...penyapu pun nak post ea..hehehe

    ReplyDelete
  3. hahah penyapu ajaib kot tu yg takde jual kt kedai2 biasa ;p

    ReplyDelete
  4. bukan sebarang penyapu nii... penyapu terbang cam witch tuuu! hehee

    ReplyDelete
  5. mungkin penyapu tu ade sentimental value. mungkin la.. ha3..

    ReplyDelete
  6. Hihi... entahlah Dee macam-macam ragam manusia. Kesian postmen.. tapi mereka banyak pahala kan kalau redha dan sabar..

    ReplyDelete
  7. ni mesti penyapu magic yang boleh terbang ni.. limited edition katanya.. hahahaha

    ReplyDelete
  8. Aku pon tak faham jugak...hahaha...Penyapu terbang kot ☺

    ReplyDelete
  9. Penyapu tu limited edition.. kat tempat lain takde jual..;)

    ReplyDelete
  10. Confuse..pos laju lagi tu.. Hehehe..

    ReplyDelete
  11. prankday...ahhaha...hrp bersabar & bertabah lah abg posmen ye...peace =)

    ReplyDelete
  12. Salam...err...akak..sy ade bace ni kat FB jugak..sy check2 kt ruang komen, then jumpe komen sorg ni dia post pic penyapu handmade yg tak bersampul, penyapu tu ikatan antara btang penyapu tu dgn bulu2 penyapu tu lain mcm sikit, tp cantik dan lain dpd penyapu2 biasa...dia ckp ramai org yg suka dan tempah penyapu tu dgn mak dia, tu yg smpai kena pos tu..wallahuallam..apapun, sabor ye posmen..dah kejenye menghantar, hantar je lah, haha ;p

    ReplyDelete
  13. Hahaha... tumpang rasa simpati kat abang posmen yang terpaksa menghantar barang-barang yang tak masuk di akal sesetengah orang.

    Ini dah macam bekas bos saya tau. Mop lantai pun dia suruh hantar ke pejabat bagi kat penggantinya. Kalau sayalah, nak balik negara tu balik ajelah. Benda macam ni tinggalkan aje di rumah sewa. Tak pun bawa sekali balik naik kapal terbang!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …