Skip to main content

SEMOGA SEMUA POSMEN TABAH DAN KUATKAN SEMANGAT

Assalamualaikum...



Bukan senang kerja posmen ni..kan??
lagi2 posmen yang hantar barang2 tu..
mesti ada posmen2 yang pernah kena hantar  barang
yang tak masuk akal..kan??
contohnya macam ni..


hehehh..penyapu pun nak guna post.
macam2 hal...

sekian..

Comments

  1. melampau ...beli penyapu pun guna pos...kekeke

    ReplyDelete
  2. alahai...penyapu pun nak post ea..hehehe

    ReplyDelete
  3. hahah penyapu ajaib kot tu yg takde jual kt kedai2 biasa ;p

    ReplyDelete
  4. bukan sebarang penyapu nii... penyapu terbang cam witch tuuu! hehee

    ReplyDelete
  5. mungkin penyapu tu ade sentimental value. mungkin la.. ha3..

    ReplyDelete
  6. ni spesis x reti beli brg kot??

    ReplyDelete
  7. Hihi... entahlah Dee macam-macam ragam manusia. Kesian postmen.. tapi mereka banyak pahala kan kalau redha dan sabar..

    ReplyDelete
  8. ni mesti penyapu magic yang boleh terbang ni.. limited edition katanya.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. Aku pon tak faham jugak...hahaha...Penyapu terbang kot ☺

    ReplyDelete
  10. Penyapu tu limited edition.. kat tempat lain takde jual..;)

    ReplyDelete
  11. Confuse..pos laju lagi tu.. Hehehe..

    ReplyDelete
  12. prankday...ahhaha...hrp bersabar & bertabah lah abg posmen ye...peace =)

    ReplyDelete
  13. Salam...err...akak..sy ade bace ni kat FB jugak..sy check2 kt ruang komen, then jumpe komen sorg ni dia post pic penyapu handmade yg tak bersampul, penyapu tu ikatan antara btang penyapu tu dgn bulu2 penyapu tu lain mcm sikit, tp cantik dan lain dpd penyapu2 biasa...dia ckp ramai org yg suka dan tempah penyapu tu dgn mak dia, tu yg smpai kena pos tu..wallahuallam..apapun, sabor ye posmen..dah kejenye menghantar, hantar je lah, haha ;p

    ReplyDelete
  14. Hahaha... tumpang rasa simpati kat abang posmen yang terpaksa menghantar barang-barang yang tak masuk di akal sesetengah orang.

    Ini dah macam bekas bos saya tau. Mop lantai pun dia suruh hantar ke pejabat bagi kat penggantinya. Kalau sayalah, nak balik negara tu balik ajelah. Benda macam ni tinggalkan aje di rumah sewa. Tak pun bawa sekali balik naik kapal terbang!

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …