Thursday, 5 March 2015

REVIEW DENGAN PERCUMA...

Assalamualaikum...

Tu dia..hampir 24 jam tak update blog...
Ayat biasa..."mesti ramai yang tertanya2..."
ceh..padahal tak de siapa pun yang cari dan tertanya2..
nak pujuk diri sebab rasa bersalah tak update blog..
keluar la ayat gitu..hehehehh...


Tapi masih maintain Uv nya..masih lagi 5000 lebih sehari..
Alhamdulillah...Pada yang tak tahu saya dah buka semula slot untuk review..
kalau nak iklan kan apa2 meh la pm saya ye..harga murah2 je..:)
Siapa cepat dia la yang saya dulukan..ok..Rank alexa jangan di tanya.
dah kelaut dah...try check tapi tak keluar pulak datanya.
kenapa entah,nanti la saya godek2 semula..

Berbalik pada tajuk entry...
Review dengan percuma..awak biasa buat tak??
ada orang hubungi awak dan mintak awak review produk jualan nya
dengan percuma..

saya pernah juga buat review percuma..
tapi biasanya ianya hanya untuk kawan2 sahaja..
untuk kenalan2 yang saya memang baik dengan dia jadi saya
promote  je produk mereka dengan percuma di blog ni.
kalau yang saya tak kenal tu memang payah sikit la saya nak terima..
ikut mood la kalau yang saya tak kenal tu..

Ada juga yang mintak review dengan beri barang2 jualan dia.
tapi kalau barang tu tak de guna nya pun untuk
saya tak juga saya terima..
contohnya dia nak saya review produk dia
dan dia akan bagi saya casing Iphone..
nak buat apa..kan??saya bukan pakai Iphone..
jadi saya tak terima la...

Cuma saya ni ada masalah kalau nak cakap "tidak" tu..
kalau saya tak mau mesti saya diam je..tak balas pun email atau mesej orang tu..
hahahah...

Tapi kan kalau awak baru nak berjinak2 dalam review produk ni,
saya saran kan awak buat lah dengan percuma..
tak semestinya orang suruh baru nak review..
produk yang awak pakai dan beli selalu pun awak boleh review..
lama2 nanti orang tengok review awak best,
baru lah ramai yang nak mintak awak review produk diaorang.



sekian..

16 comments:

  1. Kathy pn sll jgk review produk yg kathy pakai... Memang review percuma ..

    ReplyDelete
  2. yup kena bermula dengan review produk kita guna dulu.. org nak tgk skill kita review baru orang yakin nak bg kita job

    ReplyDelete
  3. pernah sekali riview maskara maybelline, hiuhiu

    ReplyDelete
  4. moga dimurahkan rezeki dengan review percuma ni :)

    ReplyDelete
  5. wahhh...menariknya uv blog dia...boleh kongsi tips tak..blog CM ni nak lepas 2k pon susah..hoho...gud job frend!

    ReplyDelete
  6. jap jap nk cr brg apa yg nk di review tu ;-)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah rezeki.
    Review tempat yang Mrs. A pernah pergi memang percuma jer..
    Review produk tak pernah.

    ReplyDelete
  8. woww uv maintain,, saya baru nk belajar,, masih merangkak hihi..

    ReplyDelete
  9. Betul tu.. Apa saje yang kita beli, kita guna, then rasa patut kita share... InshaAllah, berguna untuk bacaan ramai, boleh aje kita review

    ReplyDelete
  10. sy pn mcm akk..klu kwn² rapat, kenalan oke je nk review percuma..and klu produk tu mmg best + ohsem...seronok nk review..huhu

    ReplyDelete
  11. Saya selalu baca kawan kita seorang tu yang selalu buat review percuma produk dia gunakan. Dengan saya-saya sekali terbabas tergoda.

    Oh, ni kira tipslah ya! Berjinak-jinak dulu dengan review percuma. Bila ramai yang berkenan bolehlah minta bayaran ya!

    ReplyDelete
  12. Salam, hahaha klw review percuma ni sy suka buat tanpa diminta, means review sebab sy penah guna, dan ia bagus...klw org minta sy buat review, barulah sy kenakan bayaran..hahaha

    ReplyDelete
  13. Ohhhh gitu yeh DR....baru tau tips mereview produk dpd tokey review hihi....

    ReplyDelete
  14. Saya ada dpt produk utk putihkan kulit. Tapi saya belum pakai lagi. Dah agak lama dah dpt produk tu. Nak bayarkan je, tp tuan punye tu kata tak perlu. Biar lambat pun takpe. Dah tu camne. Saya ni bukannya ada hati pun nak putihkan kulit.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();