Skip to main content

REVIEW DENGAN PERCUMA...

Assalamualaikum...

Tu dia..hampir 24 jam tak update blog...
Ayat biasa..."mesti ramai yang tertanya2..."
ceh..padahal tak de siapa pun yang cari dan tertanya2..
nak pujuk diri sebab rasa bersalah tak update blog..
keluar la ayat gitu..hehehehh...


Tapi masih maintain Uv nya..masih lagi 5000 lebih sehari..
Alhamdulillah...Pada yang tak tahu saya dah buka semula slot untuk review..
kalau nak iklan kan apa2 meh la pm saya ye..harga murah2 je..:)
Siapa cepat dia la yang saya dulukan..ok..Rank alexa jangan di tanya.
dah kelaut dah...try check tapi tak keluar pulak datanya.
kenapa entah,nanti la saya godek2 semula..

Berbalik pada tajuk entry...
Review dengan percuma..awak biasa buat tak??
ada orang hubungi awak dan mintak awak review produk jualan nya
dengan percuma..

saya pernah juga buat review percuma..
tapi biasanya ianya hanya untuk kawan2 sahaja..
untuk kenalan2 yang saya memang baik dengan dia jadi saya
promote  je produk mereka dengan percuma di blog ni.
kalau yang saya tak kenal tu memang payah sikit la saya nak terima..
ikut mood la kalau yang saya tak kenal tu..

Ada juga yang mintak review dengan beri barang2 jualan dia.
tapi kalau barang tu tak de guna nya pun untuk
saya tak juga saya terima..
contohnya dia nak saya review produk dia
dan dia akan bagi saya casing Iphone..
nak buat apa..kan??saya bukan pakai Iphone..
jadi saya tak terima la...

Cuma saya ni ada masalah kalau nak cakap "tidak" tu..
kalau saya tak mau mesti saya diam je..tak balas pun email atau mesej orang tu..
hahahah...

Tapi kan kalau awak baru nak berjinak2 dalam review produk ni,
saya saran kan awak buat lah dengan percuma..
tak semestinya orang suruh baru nak review..
produk yang awak pakai dan beli selalu pun awak boleh review..
lama2 nanti orang tengok review awak best,
baru lah ramai yang nak mintak awak review produk diaorang.



sekian..

Comments

  1. Kathy pn sll jgk review produk yg kathy pakai... Memang review percuma ..

    ReplyDelete
  2. yup kena bermula dengan review produk kita guna dulu.. org nak tgk skill kita review baru orang yakin nak bg kita job

    ReplyDelete
  3. pernah sekali riview maskara maybelline, hiuhiu

    ReplyDelete
  4. moga dimurahkan rezeki dengan review percuma ni :)

    ReplyDelete
  5. wahhh...menariknya uv blog dia...boleh kongsi tips tak..blog CM ni nak lepas 2k pon susah..hoho...gud job frend!

    ReplyDelete
  6. jap jap nk cr brg apa yg nk di review tu ;-)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah rezeki.
    Review tempat yang Mrs. A pernah pergi memang percuma jer..
    Review produk tak pernah.

    ReplyDelete
  8. woww uv maintain,, saya baru nk belajar,, masih merangkak hihi..

    ReplyDelete
  9. Betul tu.. Apa saje yang kita beli, kita guna, then rasa patut kita share... InshaAllah, berguna untuk bacaan ramai, boleh aje kita review

    ReplyDelete
  10. sy pn mcm akk..klu kwn² rapat, kenalan oke je nk review percuma..and klu produk tu mmg best + ohsem...seronok nk review..huhu

    ReplyDelete
  11. Saya selalu baca kawan kita seorang tu yang selalu buat review percuma produk dia gunakan. Dengan saya-saya sekali terbabas tergoda.

    Oh, ni kira tipslah ya! Berjinak-jinak dulu dengan review percuma. Bila ramai yang berkenan bolehlah minta bayaran ya!

    ReplyDelete
  12. Salam, hahaha klw review percuma ni sy suka buat tanpa diminta, means review sebab sy penah guna, dan ia bagus...klw org minta sy buat review, barulah sy kenakan bayaran..hahaha

    ReplyDelete
  13. Ohhhh gitu yeh DR....baru tau tips mereview produk dpd tokey review hihi....

    ReplyDelete
  14. Saya ada dpt produk utk putihkan kulit. Tapi saya belum pakai lagi. Dah agak lama dah dpt produk tu. Nak bayarkan je, tp tuan punye tu kata tak perlu. Biar lambat pun takpe. Dah tu camne. Saya ni bukannya ada hati pun nak putihkan kulit.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …