Tuesday, 31 March 2015

RESEPI OREO DESERT YANG MUDAH DAN SEDAP

Assalamualaikum..



Tadi baca kat venale.com.  ada resepi mudah
buat Oreo bar dengan hanya guna 3 bahan saja.
Benda2 mudah gini memang kegemaran orang2 sekarang la..
sibuk kerja jadi nak masak pun benda yang mudah2 dan jimat masa je.

Jom tengok bahan2 dan cara membuat nya..


bahan-bahan

 3 bungkus biskut Oreo
2  mangkuk kecil marsmalllow
4 sudu besar mentega

cara-cara.

Hancurkan biskut oreo.

dalam bekas lain masuk kan mentega dan marsmallow.\cairkan dalam mikrowave dalam 2-3 minit.


kemudian masuk kan biskut oreo tadi kedalam marsmallow yang dah dicair kan.

kacau sebati dan ratakan di dalam loyang..


selepas 10 minit atau bila dah keras boleh potong dan siap untuk dihidangkan..

selamat mencuba..

sekian..



12 comments:

  1. Wooah nmpak mcm mudah :)

    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/03/job-party-birthday-ruby.html

    ReplyDelete
  2. nmpk senang...nk try nnti..klu sedap boleh sllu repeat :)

    ReplyDelete
  3. Suka2, ti blh buat ni....tq ye...😊

    ReplyDelete
  4. nampak mudah, nak2 lagi tak perlu di masak kan.. tq for sharing DR :)

    ReplyDelete
  5. eh betul ke ni?? senang nye.. mcm nk try je...biskut oreo tu cream dia campur sekali ke?

    ReplyDelete
  6. DR....tak kuasa mak hihi....makan jerlah biskut oreo tu ....kalau nak makan gak ngan marshmellow, ganti ganti makan, blend dlm mulut jer haha

    ReplyDelete
  7. 1st time tgk nie..
    wahhh macam menarik..
    tapi kurang la marsmallow tuuu...
    pape pon kene cube jugak
    mane tau kene dgn tekak plak

    ReplyDelete
  8. sedapnya ni kalau masuk dalam mulut.melting~

    ReplyDelete
  9. Sedaplah sis..

    ReplyDelete
  10. Mudahnya alahai... Cuma masalahnya buat saya ni adakah saya mampu buat ke tidak. Kalau dah namanya malas, bagilah resepi mudah macamana sekalipun, tak terbuat juga. Kah3x.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();