Monday, 23 March 2015

RAMAI WANITA TAK SKIP ROTI PERTAMA TAPI LELAKI INI MASIH BUJANG.KETAHUI PUNCANYA

Assalamualaikum...



Gambar ni ramai jugak yang share..
gambar menunjuk kan seorang lelaki yang beri
sebab kenapa dia masih bujang..
katanya dia mencari wanita yang tak skip roti pertama..

Pada yang tak paham..
Roti pertama ni maknanya kepala roti..
kalau orang2 tua kata kepala roti
sebab dia dok kat atas sekali..



Memang ada orang yang tak makan kepala roti ni..
sebab ada yang kata ianya tak sedap..
rasa keras.
tapi kebanyakan orang suka kepala roti nih.
lagi2 kalau di sapu mentega dan dibakar rangup.
kalau buat sandwich bahagian ni kita ngap dulu..ahhaha
jadi pelik juga cemana la punya ramai perempuan yang
suka kepala roti ni tapi dia tak jugak jumpa sorang pun untuk buat bini..

Dari kata2 dia tu ,dia nak kan isteri
yang tak memilih...makan dan pakai apa yang ada..
jangan membazir..gitu la..



Tapi tu la..
Kita ni bila nak cari pasangan dah tetapkan
syarat macam gitu macam gini..
Tak cermin pulak diri sendiri tu cukup syarat macam yang orang nak ke tidak..
nak yang tak memilih..
tapi tak sedar kita pun memilih..

macam saya kata tadi la...

"cemana la punya ramai perempuan yang 
suka kepala roti ni tapi dia tak jugak jumpa sorang pun untuk buat bini.."

nampak tak sebab nya kenapa???
sebab dia memilih sangat...

sekian...






28 comments:

  1. betullah sangat tu
    kadang memilih sangat pun payah
    tapi let's think positive, dia belum ketemu jodoh dia =)

    ReplyDelete
  2. Okay kita salah sorang yang tak makan kepala roti. Hahahaha.

    ReplyDelete
  3. lambat lambat kalu.. kawen kena GST la.. hahahaha

    ReplyDelete
  4. nani pun tak makan kepala roti. Ehekk /

    ReplyDelete
  5. Saya dengan wife 2-2 tak makan kepala roti ni. hahaha.

    ReplyDelete
  6. HEH..HEH..KITA PUN DIPILIH N DINILAI JUGA..

    ReplyDelete
  7. apelaaa... kenapa ckp pasal roti.. dahnya nadya hantu roti.. kepala roti hangus ponn ttp telan gak.. kalau da namanya roti mmg sdap..

    cuma skg da kurang mam roti. sjak dpt tahu roti ni mengemokkan.. trus cuba brhenti makan roti hakikatnya smggu skali msty wajib makan.. hahahah XD

    ReplyDelete
  8. Makan je, tapi bukan pilihan utama.. Hehe..kalau awal2 bukak roti tu, mmg skip kepala roti tu dulu.. Hihi

    ReplyDelete
  9. Dia tak pandai nak cari dan terlalu memilih..
    Biasanya.. lain yang diingini, lain yang dapat.. ;)

    ReplyDelete
  10. Hehehhehhe.. Kathy mmg sll skip roti ptama dan trakhir. Hehehhehehe.

    ReplyDelete
  11. sebenarnyaaa..sebenarnyaa..sebenarnyaa..Sha selalu skip roti pertama tu haha ^_^ ..alaaa cmne ni..singgah follow sini..

    ReplyDelete
  12. Kadang kadang bila dah terlanjur lambat kawen mmg ada jer lah hujahannya....serba serbi tak kena....Tapi okje mmg makan jer kepala dan muntot roti tuuu hihi

    ReplyDelete
  13. mun pun suka skip makan kepala roti...haha
    ada masa ikut mood..makan juga kepala roti..

    setuju dgn statement kamu.. mungkin dia bermaksudkan nak wanita yg x memilih.. tp hakikatnya dia pun memilih juga... tiada insan yg sempurna kan..

    ReplyDelete
  14. Kepala roti ek namanya? Hehe. Saya telan jek benda ni, tambah2 bila cicah Milo. Nyum.

    Tapi kalau Roti Butterscotch tu, memang satu apa pun takkan tinggal lah. Memang sedap gila even kepala roti tu pun. Eh tapi saya lelaki memang tak memilih. Single lagi ni, meh2 sapa berkenan leh tinggal no kat blog.

    ReplyDelete
  15. aku kalau dah takde sgt baru mkn kepala roti tu...haha...

    ReplyDelete
  16. Hehwhw kt blh memilih tp jgn trlmpau memlih =)

    ReplyDelete
  17. Hal nak memilih pasangan ni biasanya waktu sebelum dapat calon. Bila dah dapat calon, orang biasa redha je. Terima je pasangan seadanya. Berumahtangga ni masing-masing perlu belajar bertolak ansur dengan kelebihan dan kekurangan pasangan.

    Waktu belum dapat tu, lain cerita. Time tu, semua demand nak yang the best. Realitinya, hmmm.. Terima jelah macam mana pun. Haha

    ReplyDelete
  18. dia makan bontot roti tak?
    hahaha

    ReplyDelete
  19. saya mkn semuanya, termasuklah kerak sebelah luar roti dan agak terkilan kalau nampak bahagian ni dibuang ke dalam tong sampah, rasa sedih sgt mknan buat camtu, mungkin mereka tak pernah rasa lapar terputus makanan, wallahuaalam. entahlah... memang agak emosi bila "membuang makanan" ni... pernah sekali rasa sayu membuang nasi basi yang tak termakan... terbayang diri sendiri pernah "terputus bekalan makanan dan wang"... terasa nak menitik air mata ni....

    ReplyDelete
  20. Anak2 saya seperti juga isteri tak suka kepala dan bontot roti. Tapi roti sentiasa habis sebab ada orang tukang perabis kepala dan bontot roti. Dan orang itu adalah saya yg juga suka makan kerak nasi sesuatu yg juga tak disukai anak2 dan isteri saya...

    ReplyDelete
  21. Salam. Hee jodoh ajal maut rejeki semuanya Allah dh tentukan.

    ReplyDelete
  22. hehe kita pon tak suka makan kepala roti tu kompon terus amik yg 2nd layer ;)

    ReplyDelete
  23. Saya kekadang kepala roti tu makan dulu ☺

    ReplyDelete
  24. dulu mase kecik2 pon ayu xmkan kepala roti tu..
    tp da besar ni makan je
    kalau bakar sedap
    makin rangup

    ReplyDelete
  25. hahaha saya sokong statement akak tu :D tak terfikir plak saya at 1st baca statement si bujang tu. Tapi lawak statement dia tu :)

    ReplyDelete
  26. ada je . cuma dia blm jumpa ... my anak buah pun skip potongan pertama ... adeh .

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();