Skip to main content

MEMALUKAN!! ARTIS BERGADUH DI INSTAGRAM..

Assalamualaikum...

Ish..ish...kome tu kan artis..
walaupun yang kenal tu tak ramai tapi ramai jugak yang kenal..
Buat apa la bergaduh sampai dok sebut bitch2 tu...


Ini ada kena mengana dengan kes saman antara Erma Fatima dan Rebecca Nur Al Islam..
kes 2 tahun lepas kot..
Rebecca menang kes saman tu..
Ingat lagi tak??Yang Erma bayar guna duit Syiling tu..
entah le tak tahu la betul ke tidak Erma bayar duna Syiling..

Untuk info: Betty Rahmad ialah adik kepada Erma Fatima ye.. :)




gaduh guna sms je lah..tak pun whatsapp.
gaduh kat Insta ramai yang tengok..
tak pasal2 masuk blog makcik..

Adik2 yang nak jadi artis ,
ambil ni sebagai pengajaran ye..
eceh!!

sekian..

Comments

  1. Yang bayar duit syiling tu betul eirma fatima ada upload pic duit syiling yg dia nak bayar rebecca.. rasanya kes dah senyap tetiba bergaduh lagi ker. hahahaha apa nak pelik agamawan bergaduh pun guna laman sosial inikan retis apatah lagi kita blogger ni.... hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha....sentap kak oi...tgk mcm kita gaduh face to face baru settel haha

    ReplyDelete
  3. Larh ingatkan dah setel. Hahahaha.

    ReplyDelete
  4. Salam...akak! first of all, terima kasih mention psl hadiah kat blog kak Suria tu ya...sy mmg belum ade mase nak bW 2,3 hari ni...kalau akak xinform, mmg lambat lagi lah sy tahu..haha..

    okay, amboi~ depa bergaduh penuh dgn Bitch di dada~ hahaha

    ReplyDelete
  5. la kes lama pun diorang nak ungkit...ingatkan dah setel

    ReplyDelete
  6. Tu diaaa....hmm artis takat tu je la akai depa keh keh

    ReplyDelete
  7. Pening jugak jadi artis ni kan DR....gaduh pun org boleh tau. Sekejap dah tersebar. Nasiblah korang hihi...

    ReplyDelete
  8. Hmmm.. Saja je tu..hehehe..

    ReplyDelete
  9. Betty Rahmad tu dah la tak femes. Tetibe je muncul. Heheh.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …