Skip to main content

MAJLIS HARIJADI ELFIRA LOY : ELFIRA MULA BERHIJAB

Assalamualaikum...

Meh kita jamu mata dengan kemeriahan majlis hari jadi Elfira Loy yang ke 21.
Saya suka betul tengok hiasan laman ni..
simple je tau..tapi cantik..
Tak payah kerusi meja bagai..
bentang kain je...
meh tengok ..kot2 awak pun nak buat macam ni jugak nanti....







Itu yang yang outdoor..
yang indoor pun cantik jugak...






Cantik kan??awak pun suka..kan??



Tak sangka yang Elfira memilih hari ini untuk
mula mengenakan Hijab .
Perubahan di usia 21 tahun ..mungkin
merasakan ini lah saat paling tepat ..
Lagipun adik beradik perempuan Elfira sendiri semuanya berhijab..









Apa lagi yang paling menyeronok kan 
kalau bukan hari istimewa kita di sambut oleh orang
yang juga istimewa di hati kita...

Baim Wong






selamat Hari jadi Elfira..
semoga terus Istiqomah....

sekian...




Comments

  1. cantik sangat dia pakai tudung. Harap2 berterusanlah ye.. Aamin.

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaaaaaa ^^

    Eh, baim wong ㅠㅠ

    ReplyDelete
  3. Comelnya dia pakai tudung...

    ReplyDelete
  4. WAH HEBAT MAJLISNYA...HAPPY BIRTHDAY ELFIRA LOY.

    ReplyDelete
  5. lawanya dia ....baju dia pun cantik. sapa yg jadi perekanya?

    ReplyDelete
  6. lawanya dia ....baju dia pun cantik. sapa yg jadi perekanya?

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah tambah cantikkan bila berhijab sempurna ni :)

    ReplyDelete
  8. la Baim Wong pun datang sekali kee.. untung betul... hahaha

    ReplyDelete
  9. cantik..!
    Alhamdulillah.. semoga terus istiqomah.. =)

    ReplyDelete
  10. Cutenya...diorg buat kat kawasan rumah atau taman ni? Cantik view..

    ReplyDelete
  11. deconya cantik , orgnya cantik , pasangannya pun menawan ... semoga berpanjangan .

    ReplyDelete
  12. Cantiknyerr bila dah berhijab..lagi comel dan kiut..

    ReplyDelete
  13. Alamsk ada Baim Wong kat situ..kita minat dia berlakon hehe

    ReplyDelete
  14. Cantiknya Elfira bertudung..meriah sambutan hari jadi dia.

    ReplyDelete
  15. Artis ni bila mereka bertudung terus jadi lain pesona dia.

    Erm, serius nampaknya dgn baim wong.

    ReplyDelete
  16. bertuah el kan...meriah btol birthday dia..cantik sgt :)

    ReplyDelete
  17. Cantiknye..br tau yg dia berhijab time smbut birthday tu..semoga istiqomah hendaknya.

    Tq for d info..

    Jom jln2 blog akak...tq

    ReplyDelete
  18. Cantiknye..br tau yg dia berhijab time smbut birthday tu..semoga istiqomah hendaknya.

    Tq for d info..

    Jom jln2 blog akak...tq

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …