Skip to main content

SEDAP JUGA LAGU BARU ZAMANI SLAM NI..

Assalamualaikum...



Sedap jugak lagu baru Zamani Slam ni..macam sesuatu sangat liriknya tu..
kalau tak percaya nanti dengar tau..melodi nya tu tenang je...
Gitu je la komen biasa orang tak de pengetahuan tentang muzik nih..
ahahahahh..ikut sedap telinga je..kalau rasa best.best je la komen nya..
langsung tak menarik punya komen...:)
bebel panjang tak guna ..jom dengar lagu baru Zamani Slam ni..
Tajuknya Cahaya Asmara.

Lirik lagu Cahaya Asmara -Zamani Slam

Dalam mencari
cinta hakikicinta sejati..
sembunyi dimana..
Di tiap sudut di tiap ruang
Didalam gelap didalam terang

Hiba terluka
berendam rasa cari penawar jiwa
Titian masa masih berlara
berikan tubuh berbisa

Masih mengharap
masih mencari
agar terbuka ruang hati mu...

Kalung kalbuku hanya dirimu
tiada lain tiada ganti..
beri peluang buka sedikit
mata bertentang jiwakan sakit.

Bukan simpati jua meminta
Ini lah cahaya asmara...

Jika..Direstui  kau kembali..
Ku berjanji..
Ku gengam api.
ku lindungi hingga abadi..

Jika..direstui kau kembali aku berjanji...
aku genggam api ku lindungi hingga abadi...

masih mengharap..masih mencari..
agar terbuka ruang hati mu..
hiba berluka berendam rasa cari penawar jiwa..

beri peluang buka sedikit..
mata bertentang jiwa kan sakit..
bukan simpati jiwa
jiwa merayau ooo..




sekian...

Comments

  1. Apakah lagu ini dituju khas untuk cik S...
    Salam perkenalan..
    http://afidahazmi88.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. minat Zamani ek... hi, salam Jumaat ^-^

    ReplyDelete
  3. ada jg dgr aritu sorg komposer ni ciptakan lagu utk zamani. mgkin inilah lagu yg dimaksudkan. sy lom dgr lg

    ReplyDelete
  4. Lagu zamani ni mmg best, boleh t'feeling gitu....;-)

    ReplyDelete
  5. dulu kini dan selamanya.. mmg best lagu2 zamani dan kumpulan slam..

    ReplyDelete
  6. Lagu lama dia mmg best best pun, suara dia pun boleh tahan sayangnya cuma dia ada background yg tak berapa best. Moga dia akan insaf nanti

    ReplyDelete
  7. Liriknya indah. Suara penyanyinya pulak siapa tak kenal kan..

    ReplyDelete
  8. yelah, ditambah dengan suara unik dia

    ReplyDelete
  9. zamani ada lagu baru ke? hurmm ...nampak sgt anim dah lama tak update bab lagu-lagu ni hehe :D

    ReplyDelete
  10. Aduhhh suara Zamani... maintain je... sokong kak diana, melodi lagu ni sedap :D

    ReplyDelete
  11. Minat dgn zamani..tapi lagu ni belum dengar lagi..

    ReplyDelete
  12. Opsss... tak boleh dengar lagu masa kat pejabat *_* Tapi bila menghayati liriknya, nampak sungguh mendalam maksudnya. Nantilah bila senang-senang, cari dengar lagu baru si Zamani ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …