Friday, 27 March 2015

SEDAP JUGA LAGU BARU ZAMANI SLAM NI..

Assalamualaikum...



Sedap jugak lagu baru Zamani Slam ni..macam sesuatu sangat liriknya tu..
kalau tak percaya nanti dengar tau..melodi nya tu tenang je...
Gitu je la komen biasa orang tak de pengetahuan tentang muzik nih..
ahahahahh..ikut sedap telinga je..kalau rasa best.best je la komen nya..
langsung tak menarik punya komen...:)
bebel panjang tak guna ..jom dengar lagu baru Zamani Slam ni..
Tajuknya Cahaya Asmara.

Lirik lagu Cahaya Asmara -Zamani Slam

Dalam mencari
cinta hakikicinta sejati..
sembunyi dimana..
Di tiap sudut di tiap ruang
Didalam gelap didalam terang

Hiba terluka
berendam rasa cari penawar jiwa
Titian masa masih berlara
berikan tubuh berbisa

Masih mengharap
masih mencari
agar terbuka ruang hati mu...

Kalung kalbuku hanya dirimu
tiada lain tiada ganti..
beri peluang buka sedikit
mata bertentang jiwakan sakit.

Bukan simpati jua meminta
Ini lah cahaya asmara...

Jika..Direstui  kau kembali..
Ku berjanji..
Ku gengam api.
ku lindungi hingga abadi..

Jika..direstui kau kembali aku berjanji...
aku genggam api ku lindungi hingga abadi...

masih mengharap..masih mencari..
agar terbuka ruang hati mu..
hiba berluka berendam rasa cari penawar jiwa..

beri peluang buka sedikit..
mata bertentang jiwa kan sakit..
bukan simpati jiwa
jiwa merayau ooo..




sekian...

17 comments:

  1. Apakah lagu ini dituju khas untuk cik S...
    Salam perkenalan..
    http://afidahazmi88.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. minat Zamani ek... hi, salam Jumaat ^-^

    ReplyDelete
  3. ada jg dgr aritu sorg komposer ni ciptakan lagu utk zamani. mgkin inilah lagu yg dimaksudkan. sy lom dgr lg

    ReplyDelete
  4. Lagu zamani ni mmg best, boleh t'feeling gitu....;-)

    ReplyDelete
  5. dulu kini dan selamanya.. mmg best lagu2 zamani dan kumpulan slam..

    ReplyDelete
  6. Lagu lama dia mmg best best pun, suara dia pun boleh tahan sayangnya cuma dia ada background yg tak berapa best. Moga dia akan insaf nanti

    ReplyDelete
  7. Liriknya indah. Suara penyanyinya pulak siapa tak kenal kan..

    ReplyDelete
  8. yelah, ditambah dengan suara unik dia

    ReplyDelete
  9. zamani ada lagu baru ke? hurmm ...nampak sgt anim dah lama tak update bab lagu-lagu ni hehe :D

    ReplyDelete
  10. Aduhhh suara Zamani... maintain je... sokong kak diana, melodi lagu ni sedap :D

    ReplyDelete
  11. Minat dgn zamani..tapi lagu ni belum dengar lagi..

    ReplyDelete
  12. Opsss... tak boleh dengar lagu masa kat pejabat *_* Tapi bila menghayati liriknya, nampak sungguh mendalam maksudnya. Nantilah bila senang-senang, cari dengar lagu baru si Zamani ni.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();