Skip to main content

LELAKI DAYUS DAN TAK PEKA

Assalamualaikum.....



Hari jumaaat awak pun.....
kena la ostajah2 sikit...
kang ada pulak yang cakap makcik tak peka dengan hari jumaat..
gigih dok email makcik semata2 nak bagi tau makcik tak peka..
semalam update cerita orang kaya terus
dapat email kata update blog macam tak peka dengan keadaan semasa..
Rakyat tengah susah hati dengan GST
makcik lak sibuk nak update cerita wang hantaran mahal dengann niat
nak buat orang bergaduh...
kau yang bodoh..makcik pulak yang kena..
kesah pulak makcik dengan kau..
tak kuasa !!!

sekian...

Comments

  1. PEMINAT BLOG DIANA NI BERAGAM ORGNYA...SABAR AJELAH...ITU TANDANYA TULISAN DIANA DIMINATI...

    ReplyDelete
  2. hhahahaah gelak sy...serius betul org yg hntr emel tu hahaha

    ReplyDelete
  3. gigih orang meng email makcik diana yer.. kita takde la sampai meng email.. setakat meng anon kat blog jer.. tabahkan kak diana

    ReplyDelete
  4. owh.. ada yek gitu,, maknanya blog ni femes... ignore je...

    ReplyDelete
  5. gigih pulak dia g email diana ni hehe

    ReplyDelete
  6. kemahen emel bagai..
    itu tandanya ramai reader D
    macam2 ragam

    ReplyDelete
  7. Gigih si polan tu email diana...adoiiii pekanya dia diana...biarkan...teruskan berkarya selagi tak menyimpang norma2 sejagat

    ReplyDelete
  8. Wah.. Sampai emel² bagai..hehehe..

    ReplyDelete
  9. Najib tak rasa dayus pun membiarkan Rosmah tak menutup aurat, hehehehe....

    ReplyDelete
  10. Makcik ni mmg ramai peminat tau....sikit sikit email sikit email....Terbaiklah makcik oi haha....
    Satu rezeki bila anak anak kita dengan sendirinya nak menutup aurat kan DR....

    ReplyDelete
  11. ambo siap ada orang hantar email tu

    ReplyDelete
  12. Amboii gigih peminat awak antar email ye? Saya sorok email. Dulu kemain rajin la org email begitu begini. Eh saya menaip nk buat diari je mls sy nk layan org . Hehehe

    ReplyDelete
  13. thnks for the reminder ostajah. :)

    retis tau siap org htr email lg. hehe

    ReplyDelete
  14. Peringatan itu tanda ada yg sayang kat kita..n peka apa yg ditulis!

    BTW, thanks atas tazkirah di atas :)

    ReplyDelete
  15. hehe...siap beremail ye
    tu tanda glamer tu diana ni
    takpe, pikirkan dari sudut positif ye

    anyway tazkirah di atas sangat terbaik
    saya juga masih dalam proses memperbaiki diri

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …