Skip to main content

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih

As-Salam
[Sila Klik Banner Diatas If Nak Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015

Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih ni disponser oleh Emas Putih  , Zul Azizi , Typical Mommy, Syira Lokman , Cik Imm , Syiera , Budak Sepet, Yaya Natsumi , Azaniss , Fuza Musa 


Comments

  1. Blogwalking dari segmen yang sama. Good luck!
    http://dyllarezan.blogspot.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    Jom join segmen blogwalking dan giveaway yang ini pulak: Segmen Blogwalking Bersama Dyllarezan :)

    ReplyDelete
  2. Blogwalking dari segmen yang sama. Good luck!
    http://dyllarezan.blogspot.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    Jom join segmen blogwalking dan giveaway yang ini pulak: Segmen Blogwalking Bersama Dyllarezan :)

    ReplyDelete
  3. goodluck . singgah dari giveaway yang sama :) http://www.blogparihh.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  4. Dari giveaway yang sama! All the best!.
    Jemput singgah Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih & do keep in touch.

    ReplyDelete
  5. salam..singgah cn
    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  6. ayu dtg dari giveaway yg sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye.. boleh la nanti follow blog ayu dan join segmen yang ayu buat..tq ye..

    http://www.ayuinsyirah.my/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, good luck! :D
    Btw, jemput join ye, segmen ni dah nak tamat ^_^

    http://ihazaliza.blogspot.com/2015/03/segmen-klik-sini.html

    ReplyDelete
  8. As salam. Yuuhuuu... Akak singgah dr GA yg sama... Good luck na... ^__^ http://www.blogieta.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  9. hi hi dear :)
    PG datang dari segmen yang sama :D
    Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih
    Jemput JOIN sekali GA iPhone 5S :)

    ReplyDelete
  10. datang dari segmen sama ^_^

    http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/03/giveaway-cash-rm500-2015-by-emas-putih.html

    ReplyDelete
  11. Hi. jom join GA AVON ni. Hadiah best!! http://avononlinemalaysia.blogspot.com/2015/04/contest-buy-avon-online.html.. sorry x jumpa shoutbox

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …