Skip to main content

DRESS BIRU HITAM KINI DIBUAT DALAM PUTIH DAN EMAS

Assalamualaikum

Tak habis lagi ke cerita tentang dress biru hitam ni??
sudah la..tak payah nak berdebat lagi..
dah memang dress tu warna biru hitam..
buat apa nak gaduh2 ni..
yang nampak dress ni warna putih dan emas tak payah risau sebab dress ni memang dah 
dibuat dalam warna putih dan emas.




Mesti awak2 yang nampak dress ni dengan warna biru hitam
tak dapat bayangkan cemana dress ni dalam warna putih dan gold kan??
jadi ini lah rupanya...
cantik..kan??
lebih cantik dari warna asal baju ni..




Nampak lebih bergaya dan mewah..


Nak beli ke??
pi tengok kat ebay..

sekian...

Comments

  1. tak follow up sangat pasal isu dress ni hahahaha

    ReplyDelete
  2. Tak tau pulak psl isu ni sis..

    ReplyDelete
  3. panas betul isu warna baju ni..hihi

    ReplyDelete
  4. x blur2 psl isu ni... bla isu ni 'termsk' dlm satu t alk show.... trs sy google.... ek elehhhh igt kan apa laa bsr sgt isu ni...psl warna je...buang karan jee

    ReplyDelete
  5. Cantik, tapi tak faham apa yang digaduhkanlah, Diana *_*

    ReplyDelete
  6. cantik plak dress tu.. hahahah

    ReplyDelete
  7. Salam, Hahahahahah!! Thanx kak sbb buat entry ni...sbg seorang yg nmpk baju tu berwarna biru dan hitam, sy mcm teringin pulak nak tgk camne baju tu warna emas dan putih spt yang certain org nampak. Hahaha dan hari ni, sy dah rasa sangat puas hati sbb dah tau camne ghopenye...hihihi (n_n)

    ReplyDelete
  8. Orangnya kecik, molek, kurus...pakai apa pun cantik...Apa kes pasal gaun biru hitam ni....
    Tak faham ar....

    ReplyDelete
  9. Sama mcm mummydearie dan hainomokje. Tak paham. Jdi kalau tak faham, duduk diam2 ye. Kehkehkeh.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …