Monday, 23 March 2015

DIA TAK SEKOLAH

Asslamualaikum



Pagi2 lagi rumah dah riuh rendah..
hari ni kan budak2  start sekolah semula..
tapi anak saya tak boleh sekolah lagi..
belum sihat sepenuh nya...
masih demam,,tapi on off..
ok la..dari pada sebelum ni..
sebelum ni sepanjang hari merengek je..
suhu sampai cecah 40.
dah pergi check darah semua cuma ada kuman dalam darah je..
tak de masalah lain..tengok macam nak batuk pulak tu...
Cuti hari ni tanpa surat la sebab masa pi klinik tu time cuti sekolah tak de
pulak rasa nak minta surat cuti.
tak sangka demam nya lama gini..start demam hari selasa.lama ..kan??
Pagi ni bangun pun dia tak menangis sakit kepala..
dia kata dah ok..
tapi kami tak bagi pi sebab demam on off tu la..
takut pagi ni ok..
nanti sampai sekolah demam balik.
marah pulak cikgu nanti ..anak tak ok lagi dah bagi pi sekolah..
kalau berjangkit kat kawan2 lagi la menyusahkan orang lain pulak..
pagi ni depan2 dia call cikgu kelas dia bagi tau keadaan dia..
Dia dengar saya dah cakap dengan cikgu dia 
baru la dia berhenti sebut pasal nak sekolah tu..
terus masuk bilik dan tidur..
hahhaha...susah jugak kalau anak suka pi sekolah ni.

sekian...

8 comments:

  1. macam2 ya ada bagusnya suka pg sek nie

    ReplyDelete
  2. ohh.. ingat cuti sbb duk johor td..hee
    demam ye? skg mmg musim dmam.. kite pon demam.. smoga anak akak cpt sembuh ye. amin :)

    ReplyDelete
  3. alahai.. maisara ke.. semoga cepat sembuh.. biar la sembuh betul2 dulu baru pegi sekolah..

    ReplyDelete
  4. aritu pun afif demam hampir serupa simptom dah time tu exam
    saya juga tak ke klinik
    hanya sediakan surat rasmi menyatakan anak tak sekolah sebab demam =)

    ReplyDelete
  5. Siannyer..keep well soon dear..

    ReplyDelete
  6. Mcm yg pernah okje sebut okje pun pernah alami anak demam lama ni....
    Kalau darah clear semua lega sikit hati tu kan DR....

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni musim budak-budak demam agaknya. Sana-sini batuk-batuk dan selesema. Perubahan cuaca terlalu kerap pun effect jugak pada kesihatan kita.

    ReplyDelete
  8. mungkin sebab cuaca kott skg ni mmg musim demam
    baru3 ni ayu ng asben same2 demam
    nasb lah tak terok smpai xlarat

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();