Skip to main content

DIA TAK SEKOLAH

Asslamualaikum



Pagi2 lagi rumah dah riuh rendah..
hari ni kan budak2  start sekolah semula..
tapi anak saya tak boleh sekolah lagi..
belum sihat sepenuh nya...
masih demam,,tapi on off..
ok la..dari pada sebelum ni..
sebelum ni sepanjang hari merengek je..
suhu sampai cecah 40.
dah pergi check darah semua cuma ada kuman dalam darah je..
tak de masalah lain..tengok macam nak batuk pulak tu...
Cuti hari ni tanpa surat la sebab masa pi klinik tu time cuti sekolah tak de
pulak rasa nak minta surat cuti.
tak sangka demam nya lama gini..start demam hari selasa.lama ..kan??
Pagi ni bangun pun dia tak menangis sakit kepala..
dia kata dah ok..
tapi kami tak bagi pi sebab demam on off tu la..
takut pagi ni ok..
nanti sampai sekolah demam balik.
marah pulak cikgu nanti ..anak tak ok lagi dah bagi pi sekolah..
kalau berjangkit kat kawan2 lagi la menyusahkan orang lain pulak..
pagi ni depan2 dia call cikgu kelas dia bagi tau keadaan dia..
Dia dengar saya dah cakap dengan cikgu dia 
baru la dia berhenti sebut pasal nak sekolah tu..
terus masuk bilik dan tidur..
hahhaha...susah jugak kalau anak suka pi sekolah ni.

sekian...

Comments

  1. macam2 ya ada bagusnya suka pg sek nie

    ReplyDelete
  2. ohh.. ingat cuti sbb duk johor td..hee
    demam ye? skg mmg musim dmam.. kite pon demam.. smoga anak akak cpt sembuh ye. amin :)

    ReplyDelete
  3. alahai.. maisara ke.. semoga cepat sembuh.. biar la sembuh betul2 dulu baru pegi sekolah..

    ReplyDelete
  4. aritu pun afif demam hampir serupa simptom dah time tu exam
    saya juga tak ke klinik
    hanya sediakan surat rasmi menyatakan anak tak sekolah sebab demam =)

    ReplyDelete
  5. Siannyer..keep well soon dear..

    ReplyDelete
  6. Mcm yg pernah okje sebut okje pun pernah alami anak demam lama ni....
    Kalau darah clear semua lega sikit hati tu kan DR....

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni musim budak-budak demam agaknya. Sana-sini batuk-batuk dan selesema. Perubahan cuaca terlalu kerap pun effect jugak pada kesihatan kita.

    ReplyDelete
  8. mungkin sebab cuaca kott skg ni mmg musim demam
    baru3 ni ayu ng asben same2 demam
    nasb lah tak terok smpai xlarat

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…