Tuesday, 31 March 2015

DAH BUAT SALAH ,BISING PULAK..KENA TANGKAP TAU PULAK MALU.

Asalamualaikum...



Macam sedih pulak bila baca berita kat Mymetro pasal
anak2 muda yang ditahan polis sebab asyik berpesta
di Kuala Lumpur kelmarin
yang ditahan tu 30  orang..
tapi yang sedihnya paling tua yang ditahan tu umur 42..
paling muda umur 17..
Polis siap jumpa dadah lagi.

mymetro

Yang tua tu tak reti2 ke nak bertaubat..
umur dah 42..dah masuk kilauan emas dah tu.
patutnya dia yang tua ,suruh la bebudak tu balik..
Ni tidak..dia jadi kepala pulak..

kalau di tengok dari kepala lutut budak2 ni
nampak sangt melayu ..kan??
Yang perempuan pun nak menggedik jugak.

dari berita tu...
polis datang tangkap tu sebab bunyi bising
kat tempat diaorang berpesta tu..
nampak tak bongok nya diaorang..
Buat salah tapi tak reti la senyap2..
nak jugak buat bising nak bagi tau kat orang yang dia tengah buat salah.
cemana polis tak tangkap..

teruk bebudak sekarang ni..
kalau buat salah tak reti nak sorok2..
siap tayang dan bangga2 kan..
lepas tu masuk lokap baru nak tutup muka..
malu la konon..

kat tempat saya ni pun ada jugak jenis2 gini..
duduk tepi jalan..tempat gelap..
berkumpul 2-3 puluh orang..
pasang muzik kereta kuat2 sampai orang
telefon polis sebab mengganggu..
Polis datang tengok2 tengah hisap dadah..
Bodoh tak?buat salah tapi tak reti senyap..
kalau dia tak ganggu orang awam tak de nye
orang nak call polis dan depa pun boleh hisap dadah dengan senang hati..
eheheheheh


sekian..

11 comments:

  1. dia lupa nak slow kan sikit volume suara dia =)

    ReplyDelete
  2. Kalau dah melepasi umur 40 masih tak berubah perangai, memang takkan berubah sampai ke tua gamaknya.

    Scary tgk kelakuan bebudak skang.

    ReplyDelete
  3. Mudah2an anak2 kita jauhlah hendaknya dari kegiatan2 yang memudaratkan...

    ReplyDelete
  4. risau dengan keadaan anak muda sekarang ni..patut yang tua tu jadilah contoh teladan yang baik untuk yang muda...isk..

    ReplyDelete
  5. I'm still young kali dia bilang tu umur 40.. hehe..



    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
  6. Ada baca juga kisah ni. Mesti semua tengah khayal agaknya. Itu yang dah tau buat salah tapi tetap buat bising sampai tertangkap. Yang paling tua dalam kumpulan tu, entahlah nak kata apa. Kalau muda lagi takpa, mungkinlah salah percaturan hidup, ikut kawan-kawan. Ini umur dah 40-an masih tak sedar diri lagi.

    ReplyDelete
  7. Risaunya tengok anak anak muda zaman sekarang ni, camnelah negara kita akan datang kalau cenggini akhlaknya...sedih...

    ReplyDelete
  8. btl tu kak..
    budak2 sekarang ni
    tgk kt laman sosial la
    buat salah semua nak tunjuk
    bile diviralkan tau malu

    ReplyDelete
  9. Takut juga bila keadaan macam ni di biarkan.

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();