Tuesday, 17 March 2015

CHOPSTICK TERTUSUK KE DALAM MULUT DAN MASUK KE OTAK KANAK-KANAK 18 BULAN

Assalamualaikum...

Ngeri giler bila dilihat gambar ni...
kanak-kanak ini tertusuk chopstick dimulutnya dan terus ke  otak nya..


kejadian berlaku di Yueyang ,China  ketika  anak kecil ini sedang makan sambil berjalan.
kemudian tiba2 dia tersadung dan jatuh lalu
chopstick tersebut terus menikam lelangit nya dan 
terus ke otak.


Li kaiyi 18 bulan dikejarkan ke hospital 
dan menjalanai pembedahan kecemasan 


Menurut Liu Jin Fang ,pakar yang membedah Li kaiyi
chopstick tersebut masuk 2 cm ke  dalam tisu otak Li.
pembedahan selamat dijalan kan dan chopstick tersebut berjaya dikeluarkan.
Li masih mendapat rawatan di hospital dan dalam keadaan stabil namun masih di dalam pamantauan..


Apa hal yang makan sambil berjalan tu??
budak2 ni nak di sebat kaki tu..
baru tau makan sambil duduk agak nya..
heheh

sekian...



15 comments:

  1. adoiii ngerinya . sebab tu orang tua ckap mkan duduk kan kak . huhuu

    ReplyDelete
  2. erkkk tibe2 rasa tercekik kt tekak tengok gambar tu..ngeriiii..

    ReplyDelete
  3. Kata orang tua2 malang tak berbau. Kalau berbau dia mesti makan sambil duduk...

    ReplyDelete
  4. Huhu.. Mmg bhya bgi bnda hlus cmtu...

    ReplyDelete
  5. Ngerinya ...huhu
    Jangan makan sambil berdiri berjalan...

    ReplyDelete
  6. Salam,aduiiii ini lah yg sy duk ngerikan masa duk niage kt pasar malam..sy mohon share ya berita ni di blog sy nanti..

    ReplyDelete
  7. Kenapa China? Kalau benda pelik je mesti kat China!

    Saya dah baca tajuk entri ni kat sidebar tapi kasi cooldown dulu tak nak jenguh. Ngerilah. Biar keluar tajuk lain pulak nanti boleh skip. Tetiba terbaca juga. Aduhai, ngilu rasa bila tengok gambar. Budak ni pun satu hal, kenapa makan sambil berdiri/berjalan. Kan dah naya jadinya!

    Kiranya saya ni takdalah superfreaking sangat ya. Saya kalau anak-anak pegang benda tajam ke atau macam ni punya bentuk, saya dah jerit siap-siap suruh letak cepat-cepat. Memang terkejut anak-anak bila Mommynya jerit tanpa sebab yang dapat dilihat tau!

    ReplyDelete
  8. eee...tapi kes ni dah banyak kali jadi kat china
    ada yang saya baca tu masuk dari hidung
    ngerilah

    ReplyDelete
  9. Alahai..seram sejuk..

    ReplyDelete
  10. Mmg menyeramkan tu. Maknya sure dah meraung tu....patutlah Islam sutuh makan duduk ek DR....

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();