Skip to main content

BERAPA KALI DAH DIA CAKAP NAK BERHENTI...

Assalamualaikum...



Dulu masa saya bekerja ada juga kawan sekerja yang
jenis kejap nak berenti..lepas tu tengok muka dia
ada jugak datang hari2..
lepas tu asyik sebut nak berhenti kerja
tapi sampai sudah tak berhenti...
hahaha..



Lepas tu bila saya menulis blog ni ada
juga pernah baca blog yang kata nak tutup blog..
tapi sampai ke sudah tak tutup..
kena serang dengan anon je terus nak tutup blog...
lepas tu blogger datang pujuk2 tetap jugak
"saya tetap dengan pendirian saya,,"
tapi 3 hari je la senyap sunyi ..tengok2 timbul balik..hahahhha



kat facebook pun ada jugak
yang perangai gini...
nak tutup akaun facebook..'tengok2 buka akaun lain
add kawan2 yang sama..ekekkekek...



Dan sekarang sekali lagi timbul cerita sama.
Ustaz Kazim kata nak berhenti beri ceramah tapi tunggu esok dia umumkan..
Dulu pun kata nak bersara tapi lepas tu senyap sunyi  tentang bersara tu..
Cuma kali ni dia kata nak bersara..tapi lepas tu dia sendiri pulak
yang bagi alasan dana sekolah tak cukup la..
susah nak tampung kos 150k sebulan la..
orang lain tak de kata apa2 pun..hahahha...
nak dipujuk jugak ke ni??

Marah jugak peminat2 DUKE ni kat saya..
maklum la DUKE ni idola makcik2 tau...:p


sekian...

Comments

  1. Selalu juga jumpa jenis org camni ... hehehe

    ReplyDelete
  2. Ahah, bab co-worker nak berhenti ni pun saya ada jumpa. Kejap-kejap membebel kata nak berhenti, tak tahan pressure bagai. Kita ni rajinlah melanguk mendengar. Tunggu juga bila nak hantar letter. Tengok-tengok masih lagi ada. Bila betul-betul berhenti, kita rasa dah tak heran dah sebab penat menunggu perkara tu terjadi begitu lama!

    ReplyDelete
  3. biasalh tu hati kita kan bolak balek n xtetap kedudukannya...

    ReplyDelete
  4. sebenarnya dia nak orang pujuk... JANGANLAH BERHENTI, TERUSKAN BERDAKWAH... emmm manusia ni memang cenggini, tak tetap pendirian... jarang sangat yang tetap pendirian bila membuat keputusan..

    ReplyDelete
  5. saja nak gertak la tu..nk tgk ada org syg x..hihi

    ReplyDelete
  6. Dia tetap manusia biasa n ada kelemahan...tp tetap respek DUKE...cuma bab2 hadis tu kena hati2 lg ek...hee...

    ReplyDelete
  7. acah2 minta pujuk biasa la.. hehehhe.. saya rasanya tak pernah pun merajuk announce nak tutup blog sebab tak pernah rasa nak tutup blog pun selama ni. alah takat kontroversi, takat kena block, takat kena unfriend,unfollow, kena kutuk dengan Anon.. kena umpat dengan blogger lain kat group whatsapp even kat blog & Fb nampak gud2.. small matter.. siapa mereka nak buat kita down kan? kekekkee

    ReplyDelete
  8. itu namanya nak perhatian ataupun tak cukup pendirian..haha

    ReplyDelete
  9. nak cari perhatian la tu keh keh keh

    ReplyDelete
  10. saya minat juga DUKE tu, nak kira makcik juga ke ni...hehe
    bab gini tak tahu nak komen
    lagipun manusia kan, memang kejab no berubah pemikiran

    ReplyDelete
  11. umak aih.... ustaz kazim pon kena hentam dengan diana rashid... hahahahaha

    ReplyDelete
  12. Manja tu.. Hehehheehe..

    ReplyDelete
  13. Ti xleh la dgr sore DUKE menyanyi,huhuu......;-)

    ReplyDelete
  14. Biar jerlah DR....buatlah mana yg baik kita doakan jer dari jauh

    ReplyDelete
  15. itulah cabaran org yg menyambung tugas Rasulullah . Ujian dr Allah tetap ada ... semoga dia tabah melaluinya ...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …